Linda Lampenius taisteli läpi tragedioiden ja vaikeuksien – ”Lopulta totuus tulee aina esiin”

Linda Lampenius kirjoitti Instagram-tilillään, miten kahden asian seurauksena joutui keskeyttämään henkilökohtaiset projektinsa: kirjan ja dokumentin tekemisen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Linda Lampenius kirjoitti Instagram-tilillään, kuinka on vasta viime vuosina päässyt etenemään henkilökohtaisten projektiensa kanssa.

Linda Lampenius kirjoitti Instagram-tilillään, miten kahden asian seurauksena joutui keskeyttämään henkilökohtaiset projektinsa: kirjan ja dokumentin tekemisen.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Viulisti Linda Lampenius kertoo Instagram-päivityksessään kuvanneensa dokumenttia itsestään vuodesta 1997 alkaen, jolloin hänen elämänsä muuttui Los Angelesiin muuton myötä.

Hän kertoo kuvanneensa elämäänsä Playboy-kartanossa, Baywatchin kuvauksissa, kiertueilla ja jopa sairaalassa, kun paloi loppuun. Materiaalia on vuoteen 2007 asti, eli kyse on kymmenestä vuodesta Lampeniuksen uralla.

Dokumentin ja elämäkerran käsikirjoitusten kirjoittaminen alkoi vuonna 2011, kunnes kaksi tragediaa esti Lampeniusta saattamasta työtä loppuun.

”Yksi oli äitini addiktio unilääkkeisiin ja alkoholiin, toinen oli Peter Nygård. Ensin hän haastoi minut (kymmenestä miljoonasta dollarista) kunnianloukkauksesta ja pakotti kirjoittamaan salassapitosopimuksen”, Lampenius kirjoittaa Instagramissa.

”Käteni olivat sidotut, enkä saanut kertoa omaa tarinaani. Se muuttui huhtikuussa 2019! New York Timesin journalisti otti minuun yhteyttä. Pian ymmärsin, että Nygård on pahempi kuin olin odottanut, ja että hänet tullaan pidättämään.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Linda Brava Lampenius (@lindalampeniusofficial) jakama julkaisu

Linda Lampenius sanoo, että ei ollut enää peloissaan sen jälkeen.

”Sen jälkeen omaelämäkertani on julkaistu Suomessa ja Ruotsissa, dokumenttini (tv-sarja) julkaistaan tänä vuonna. Lopulta totuus tulee aina esiin”, Lampenius kirjoittaa Instagram-tilillään.

”Olenko muistanut sanoa kiitos, äiti?”

Linda Lampenius kertoi elämästään Seuralle vuonna 2021. Omaelämäkerta Kesytön elämäni (Otava) oli juuri julkaistu, jossa hän kertoi elämänsä kipukohdista raa’an rehellisesti.

”Tietysti kirjoitin näistä, koska haluan että asiat kerrotaan todenmukaisesti. Olen kyllästynyt siihen, että asioista juorutaan vielä vuosikymmenten jälkeen selän takana. Olen epäonnistunut ja onnistunut, muuttanut elämääni usein epäjohdonmukaisesti ja vaistolla, eikä siinä ole mitään salailtavaa”, Lampenius sanoi Seuran haastattelussa.

Linda Lampenius pohti, onko hän kiittänyt rakasta, vaikeuksien kanssa kamppailevaa äitiään tarpeeksi.

”Olen puhunut kaikkialla paljon siitä, miten tärkeä isä minulle oli ja kuinka kiitollinen olen häneltä saamastaan. Mietin, olenko muistanut kiittää äitiäni kaikista niistä hienoista elämäni hetkistä, joita hän minulle tarjosi. Kaikista niistä ajoista, jolloin hän tuki minua. Olenko muistanut sanoa kiitos, äiti, kiitos siitä mitä olet ja mitä olet minulle ollut?”

Lue myös: Linda Lampenius joutui vuosien piinaan Peter Nygårdin vuoksi – Totuus on vihdoin paljastumassa: ”Oikeus voittaa rohkeille naisille”

Linda Lampeniuksen äiti asuu Helsingissä hoivakodissa. “Lasteni hoitaminen helpottuu vuosi vuodelta, mutta huoli äidin voinnista kasvaa vastaavasti koko ajan.” © Otavamedia / Marjo Tynkkynen

X