Anna-lehti: Mervi Kallio kaipaa jo takaisin varikoille: ”Välillä pitäisi vain olla, mutta se on minulle vaikeaa”

Mervi Kallio ei Joni-miehensä kanssa elä sitä aivan tavallisinta perhe-elämää. Aktiivinen urheilutoimittaja viilettää sekä töissä että lukuisien urheiluharrastuksien parissa niin, että levolle on joskus vaikea löytää aikaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mervi Kallio odottelee jo pääsyä takaisin varikoille. Pandemia-aikana hän on ehtinyt keskittymään entisestään urheiluharrastuksiinsa.

Mervi Kallio ei Joni-miehensä kanssa elä sitä aivan tavallisinta perhe-elämää. Aktiivinen urheilutoimittaja viilettää sekä töissä että lukuisien urheiluharrastuksien parissa niin, että levolle on joskus vaikea löytää aikaa.
Teksti:
Kiia Heikkilä

Mervi Kallio, 44, kertoo Anna-lehdessä, ettei ole koskaan potenut vauvakuumetta vaikka lapsia rakastaakin. Yhteistä taivalta hän on käynyt puolisonsa Joni Kallion kanssa liki 30 vuotta. Hän kertoo miettineensä, alkaako vapaaehtoinen lapsettomuus kaduttaa heitä joskus myöhemmin mutta pitää ratkaisua oikeana.

”Ei perheenlisäystä voi hankkia varmuuden vuoksi tai siksi, että joku toinen ilahtuisi”, Mervi Kallio toteaa Anna-lehdessä.

Mervi Kallion perhe pitää yhtä oli lapsia tai ei. Hän kertoo olevansa hyvin läheinen äitinsä kanssa, ja he puhuvatkin puhelimessa miltei joka päivä. Lisäksi hänellä on paljon kavereita, mutta vain pari todella läheistä:

”Usein laitan aamulla meikatessani kuulokkeet korvilleni ja soitan jollekin ystävistäni. Tuntuu ihanalta tietää, etten ole koskaan yksin vaan voin purkaa heille ajatuksiani ja kuulumisiani.”

Mervi Kallio ei tahtia hidasta

Mervi Kallio on himourheilija, jonka on välillä vaikeaa muistaa hidastaa tahtia. Viikkoon mahtuu monet treenit ja jos ei mahdu, se ärsyttää.

”Olen huono lepäämään. Välillä pitäisi vain olla, mutta se on minulle vaikeaa.”

Lepopäivät meinaavat unohtua, kun Mervi Kallio pitkienkin työpäivien lomassa golfaa, pelaa tennistä, nyrkkeilee, hiihtää, käy salilla ja kokeilee uusia lajeja tilaisuuden tullen.

Kilpailuhenkinen Kallio on yrittänyt opetella, ettei aina tarvitsisi vetää täysillä. Ystävät tietävät, että hänestä saa kyllä urheiluseuraa lajiin, kuin lajiin.

Mäkelänrinteen urheilulukion käynyt Mervi Kallio tiesi haluavansa työskennellä urheilun parissa, mutta tarkka suunta puuttui.

Kallio tarjosi urheilijakavereista kirjoittamiaan juttuja lehtiin ja niitä julkaistiin. Käytyään lukion jälkeen tradenomin koulutuksen suuntasikin hän Vierumäelle opiskelemaan urheilujournalismia. Niin hän päätyi MTV3-kanavan urheilutoimittajaksi.

Paluu Formula 1 -kilpailuihin ja -varikoille

Koronapandemia katkaisi Mervi Kallion tavalliset työmatkailut. Hän kiertää erityisesti Formula 1 -kilpailuissa ympäri maailman. Työn puolesta reissaaminen on aina kiehtonut häntä.

Työtään rakastava Kallio kaipaa matkustelua, vaikka alkuun tauko tuntuikin helpottavalta. Tavallisesti matkapäiviä kertyy lähes 200 vuodessa.

”Kun reissutahti hiljeni, huomasin, miten paljon todella rakastan työtäni. Pitkän tauon jälkeen, kaipaan valtavasti maailmalle.”

Kun maailma taas avautuu, Kallio suuntaa takaisin varikoille. Urheilutoimittajan työ on hänestä niin innostavaa, ettei se tunnu edes työltä.

Lue myös: ”Ei nainen voi toimittaa moottoriurheilua” – Formulatoimittaja Mervi Kallio tuomittiin jo lähtöruudussa

X