Minna Kuukka on taitava piparkakkutalojen tekijä, jolle leivonta on tuonut pakopaikan vaikeinakin hetkinä: ”Hyvistä hetkistä on hyvä muistaa nauttia”

Minna Kuukan talotehtaan pipariluomukset tuovat valoa pimeään ystäville, sukulaisille ja lapsipotilaille. Rakentelussa tärkeintä on olla itseään kohtaan armollinen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jouluaaton aattoiltaan asti on lupa mennä vaikka hiki otsalla, mutta sen jälkeen Minna rauhoittuu joulunpyhiksi. "Lahjarumbaa emme ole harrastaneet vuosiin. Tänä vuonna yhteinen lahja on matka lämpimään."

Minna Kuukan talotehtaan pipariluomukset tuovat valoa pimeään ystäville, sukulaisille ja lapsipotilaille. Rakentelussa tärkeintä on olla itseään kohtaan armollinen.
Teksti:
Terhi Harper
Kuvat:
Tommi Tuomi

Miten te jaksatte syödä nuo kaikki? Tähän kysymykseen radiojuontaja Minna Kuukka, 53, joutuu aika-ajoin vastaamaan, tunnetaanhan hänet Radio Novan aamuohjelman lisäksi taitavana piparkakkutalojen rakentelijana.

Jouluiset Instagram-päivitykset Kuukan talotehtaalta keräävät joka vuosi tuhansittain tykkäyksiä ja satoja ihastuneita kommentteja.

Nyt keittiössä tuoksuu piparimauste, ja tomusokeri pölähtelee ilmoille, kun Minna viimeistelee punaista joulukartanoaan. Pikkuruisista ikkunoista tuikkivat kutsuvina jouluvalot, ja taustalla soi Oi Jouluyö ruotsalaisen tähtitenorin Jussi Björlingin tulkitsemana.

Heti alkuun Minna selventää, että taloja ei ole tehty syömistarkoituksessa. Jo pelkästään tomusokerista ja kananmunanvalkuaisesta valmistettu koristepikeeri olisi kivikovaa pureskeltavaa hampaille.

Syömisen sijaan piparirakennelmat on luotu ilahduttamaan ja tuomaan valoa pimeään ajankohtaan.

Perheeltä kysytään kärsivällisyyttä

”Eikä, nytkö se jo alkaa tämä hullutus!” kuului teinin kommentti, kun Minna lokakuussa vetäisi tarvikkeet esille Halloween-teemaista kartanoa varten.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X