Näyttelijä Olga Temonen palasi syöpähoidoista Saksasta: ”Tuumori on pienentynyt niin paljon, että sitä ei oikeastaan enää ole”

Näyttelijä Olga Temonen ja ohjaajapuoliso Tuukka Temonen olivat hyvillä mielin hoitotuloksista. Katseet ovat jo kesässä, jolloin kävijöitä riittää pariskunnan farmilla ja pizzeriassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Olga Temonen ja Tuukka Temonen nähtiin edustamassa yhdessä Jussi-gaalan punaisella matolla Helsingin Kaapelitehtaalla maaliskuussa. "Pian alkavat Vareksen kuvaukset", Tuukka kertoi.

Näyttelijä Olga Temonen ja ohjaajapuoliso Tuukka Temonen olivat hyvillä mielin hoitotuloksista. Katseet ovat jo kesässä, jolloin kävijöitä riittää pariskunnan farmilla ja pizzeriassa.
Teksti:
Linda Martikainen

Näyttelijä Olga Temonen kertoi joulukuussa sairastuneensa aivosyöpään. Maaliskuussa hän kävi Saksassa hoidoissa, ja tulokset olivat positiiviset.

Jussi-gaalan ­punaiselle ­matolle ohjaajapuolisonsa Tuukka Temosen kanssa saapunut Olga kertoi ­vointinsa olevan tällä hetkellä hyvä ja menossa koko ajan ­parempaan suuntaan.

”Tuumori on pienentynyt niin paljon, että sitä ei oikeastaan enää ole. Nyt pitää sitten vain toivoa, ettei uutta kasva”, vaaleaan peruukkiin pukeutunut Olga Temonen kertoi Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä gaalassa.

Olga Temonen odottaa kesää

Temosilla on kolme lasta, ja he pyörittävät lisäksi kesäisin myös kotieläinpihaa ja ympäri vuoden auki olevaa Olgan omaa ravintolaa Pizzeria Rehtoria. Pariskunta odottaa jo kesää, jolloin kävijöitä riittää sekä farmilla ja pizzeriassa.

Tuukka Temonen ­paljasti ­ostaneensa itse liput Jussi-gaalaan.

”Jotkut ehdokkaista saavat liput. Olin jälki-ilmoittautunut, niin maksoinkohan ­näistä 300 euroa. Sillä saa ruoan, ­mukavan gaalan, hyvän mielen ja saa tavata ystäviä.”

Pariskunnan lähisuunnitelmat ovat selvillä.

”Ensi viikolla lähdemme ­lasten kanssa Italiaan, ja sitten alkavat Vareksen kuvaukset. Sitten sitä ollaankin seuraavaksi jo kesässä”, Olga ­Temonen sanoi.

Jussi-gaala oli Mummolan juhlaa

Ohjaaja Tia Kouvo teki Mummola-elokuvallaan hattutempun, sillä se palkittiin parhaana elokuvana ja lisäksi Kouvo sai Jussit parhaasta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. ”Kirjoitan jo tässä seuraavaa juttua. Tuotantoaikataulua ei vielä ole”, Kouvo kertoi.
Ohjaaja Tia Kouvo teki Mummola-elokuvallaan hattutempun, sillä se palkittiin parhaana elokuvana ja lisäksi Kouvo sai Jussit parhaasta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. ”Kirjoitan jo tässä seuraavaa juttua. Tuotantoaikataulua ei vielä ole”, Kouvo kertoi. © Tiia Ahjotuli
Mummola-elokuvan tähtikaarti Tom Wentzel, Ria Kataja sekä lapsinäyttelijät Tomas Talikka ja Elli Paajanen saivat juhlia kolmen Jussi-pystin saldoa, kun Mummola valittiin muun muassa vuoden parhaimmaksi elokuvaksi.
Mummola-elokuvan tähtikaarti Tom Wentzel, Ria Kataja sekä lapsinäyttelijät Tomas Talikka ja Elli Paajanen saivat juhlia kolmen Jussi-pystin saldoa, kun Mummola valittiin muun muassa vuoden parhaimmaksi elokuvaksi. © Tiia Ahjotuli

Mukana myös muita tähtiä

80. kertaa järjestetyn Jussi-gaalan juonsivat upeat näyttelijät Jaana Saarinen ja Katariina Kaitue.
80. kertaa järjestetyn Jussi-gaalan juonsivat upeat näyttelijät Jaana Saarinen ja Katariina Kaitue. © Tiia Ahjotuli
25 vuotta sitten Jussi-gaalassa edellisen kerran ollut näyttelijä-laulaja Konsta Hietanen ei juuri muuta lapsuutensa gaaloista muistanut kuin keskustelut Vesa-Matti Loirin kanssa. ”Puin Loirin kanssa hirveästi FIFA-peliä. Muuta en muista”, Hietanen kertoi vierellään vaimo Aami Hietanen.
25 vuotta sitten Jussi-gaalassa edellisen kerran ollut näyttelijä-laulaja Konsta Hietanen ei juuri muuta lapsuutensa gaaloista muistanut kuin keskustelut Vesa-Matti Loirin kanssa. ”Puin Loirin kanssa hirveästi FIFA-peliä. Muuta en muista”, Hietanen kertoi vierellään vaimo Aami Hietanen. © Tiia Ahjotuli
Viime vuosi on ollut näyttelijä Alma Pöystille melkoinen, sillä hän oli ehdolla Golden Globe -gaalassa Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuvasta ja nyt hän voitti parhaan pääosan-Jussin elokuvasta Neljä pientä aikuista.
Viime vuosi on ollut näyttelijä Alma Pöystille melkoinen, sillä hän oli ehdolla Golden Globe -gaalassa Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuvasta ja nyt hän voitti parhaan pääosan-Jussin elokuvasta Neljä pientä aikuista. © Tiia Ahjotuli
Yleisön suosikkinäyttelijäksi valittu Linnea Leino viettää nyt alkuvuodesta hiljaisempaa ajanjaksoa monen kollegan tavoin. ”Tilanteet menevät aina aalloissa”, tuumasi Leino, jonka tähdittämä Lapua 1976 -elokuva valittiin niin ikään yleisön suosikiksi.
Yleisön suosikkinäyttelijäksi valittu Linnea Leino viettää nyt alkuvuodesta hiljaisempaa ajanjaksoa monen kollegan tavoin. ”Tilanteet menevät aina aalloissa”, tuumasi Leino, jonka tähdittämä Lapua 1976 -elokuva valittiin niin ikään yleisön suosikiksi. © Tiia Ahjotuli
Yleisön suosikkinäyttelijäksi ehdolla ollut Jarkko Niemi oli ehdokkuudestaan kovin otettu. ”Se merkitsee minulle todella paljon. En ole ikinä ollut ehdolla missään. Minua jännittää hulluna. ­Tämä on ihan uusi tilanne.”
Yleisön suosikkinäyttelijäksi ehdolla ollut Jarkko Niemi oli ehdokkuudestaan kovin otettu. ”Se merkitsee minulle todella paljon. En ole ikinä ollut ehdolla missään. Minua jännittää hulluna. ­Tämä on ihan uusi tilanne.” © Tiia Ahjotuli
Parhaasta pääosasta Mummola-elokuvasta ehdolla ollut Leena Uotila sai ensimmäisen Jussi-patsaansa 70-luvulla Rakastunut rampa -elokuvasta, jossa hän näytteli Vesa-Matti Loirin kanssa. ”Saimme molemmat siitä Jussit. Se oli hyvin yksinkertainen tilaisuus. Patsas on tallessa takan päällä”, Uotila muisteli.
Parhaasta pääosasta Mummola-elokuvasta ehdolla ollut Leena Uotila sai ensimmäisen Jussi-patsaansa 70-luvulla Rakastunut rampa -elokuvasta, jossa hän näytteli Vesa-Matti Loirin kanssa. ”Saimme molemmat siitä Jussit. Se oli hyvin yksinkertainen tilaisuus. Patsas on tallessa takan päällä”, Uotila muisteli. © Tiia Ahjotuli
Mari Rantasilan ohjaama ja Hanna Leivonniemen käsikirjoittama Levoton Tuhkimo -elokuva saa ensi-iltansa joulukuussa. Jussi-gaaloista Rantasilalle mieleenpainuvin oli vuosi 2015, kun hän sai itse Jussi-patsaan. ”Tuli pidettyä silloin sellainen puhe, että sitä leviteltiin tuolla somessa. Päätin puhua jo silloin iäkkäämpien naisten roolien vähyydestä.”
Mari Rantasilan ohjaama ja Hanna Leivonniemen käsikirjoittama Levoton Tuhkimo -elokuva saa ensi-iltansa joulukuussa. Jussi-gaaloista Rantasilalle mieleenpainuvin oli vuosi 2015, kun hän sai itse Jussi-patsaan. ”Tuli pidettyä silloin sellainen puhe, että sitä leviteltiin tuolla somessa. Päätin puhua jo silloin iäkkäämpien naisten roolien vähyydestä.” © Tiia Ahjotuli
Ohjaaja Lauri Nurkse muisteli olleensa Jussi-gaalassa ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten. ”Tutustuin Ville Haapasaloon, ja hän kertoi käsittämättömiä tarinoita seikkailuistaan. Ajattelin, että vitsi, mikä tyyppi”, Nurkse naurahti vierellään näyttelijäpuoliso Tuuli Mattila.
Ohjaaja Lauri Nurkse muisteli olleensa Jussi-gaalassa ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten. ”Tutustuin Ville Haapasaloon, ja hän kertoi käsittämättömiä tarinoita seikkailuistaan. Ajattelin, että vitsi, mikä tyyppi”, Nurkse naurahti vierellään näyttelijäpuoliso Tuuli Mattila. © Tiia Ahjotuli
Peluri – Kuolema on elävien ongelma -elokuvan sivuosa-Jussin saaneen näyttelijä Jari Virmanin gaalailtaan valmistautumiseen kuului meditaatiota, kävelyä ja saunomista. ”Nenäliina on valmiina, jos sattuu itkettämään”, Virman sanoi vierellään puoliso Mari Toivanen.
Peluri – Kuolema on elävien ongelma -elokuvan sivuosa-Jussin saaneen näyttelijä Jari Virmanin gaalailtaan valmistautumiseen kuului meditaatiota, kävelyä ja saunomista. ”Nenäliina on valmiina, jos sattuu itkettämään”, Virman sanoi vierellään puoliso Mari Toivanen. © Tiia Ahjotuli
Jussi-palkittu näyttelijä Leea Klemola kertoi päässeensä vihdoin eroon tupakasta. Astmaa sairastava Klemola onnistui, koska hän pelkäsi tarpeeksi keuhkoahtaumaa. ”En jaksanut pelätä. Sitä kun tarpeeksi pelästyy, niin kummasti on taas muutaman vuoden polttamatta, mutta nyt se on kyllä loppu.”
Jussi-palkittu näyttelijä Leea Klemola kertoi päässeensä vihdoin eroon tupakasta. Astmaa sairastava Klemola onnistui, koska hän pelkäsi tarpeeksi keuhkoahtaumaa. ”En jaksanut pelätä. Sitä kun tarpeeksi pelästyy, niin kummasti on taas muutaman vuoden polttamatta, mutta nyt se on kyllä loppu.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Näyttelijä Olga Temonen iloitsee pikkukileistä – Kuohittu isäpukki yllätti: ”Meille syntyi kaksi yllätysvauvaa!”

X