Ronskius ja huumori yhdistää mikin takana – Jenni Alexandrova ja Hanna Kinnunen: ”Emme kilpaile toistemme kanssa”

Kun radiojuontajat Jenni Alexandrova ja Hanna Kinnunen päätyivät joulun alla mikin ääreen, heillä klikkasi heti. Nyt he juontavat yhdessä ja oppivat koko ajan lisää myös toisistaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jenni Alexandrova, 43, ja Hanna Kinnunen, 43, luotsaavat yhteistä radio-ohjelmaa.

Kun radiojuontajat Jenni Alexandrova ja Hanna Kinnunen päätyivät joulun alla mikin ääreen, heillä klikkasi heti. Nyt he juontavat yhdessä ja oppivat koko ajan lisää myös toisistaan.
Teksti:
Linda Martikainen

Hanna Kinnunen ja Jenni Alexandrova: ”Meillä natsasi todella hyvin”

”Muistan hyvin ensitapaamisen Jennin kanssa. Tulin Neloselle töihin Radio Aallon Iltapäivään helmikuussa 2016 ja kävin kakkoskerroksessa tutustumassa ihmisiin. Moikkasimme silloin toisiamme ensimmäisen kerran.

En tuntenut Jenniä, mutta tiesin hänet kyllä. Minulla ei ollut hänestä minkäänlaisia ennakko-odotuksia, emmekä juurikaan olleet tekemisissä sen jälkeen.

Päädyimme työskentelemään ensimmäistä kertaa yhdessä viime joulun alla. Hoksasimme kahta joululähetystä tehdessämme, että meillä natsasi todella hyvin ja nopeasti yhteen ja uskalsimme sanoa siitä ääneen. Ajattelimme samankaltaisesti esimerkiksi siitä, miten hyvä radio-ohjelma syntyy.

Molempien pitkä kokemus ja samankaltaisuus auttoi siinä, että Perjantain pitkä lounas -radio-ohjelmamme syntyi hirveän luontevasti. Meidän kohdallamme poikkeuksellista on ollut nopea tahti. Yleensä uusia ohjelmia kehitellään ja mietitään aika pitkään.

Kahden naisen vetämiä radio-ohjelmia on myös kautta aikain ollut vähemmän kuin kahden miehen, ja näin se on yhä. Olennaista minusta ei ole kuitenkaan sukupuolikysymys.”

”Olemme Jennin kanssa molemmat varmasti yhtä rohkeita”

”Radiojuontajan ammattitaitoon kuuluu osata ­ottaa erilaisia näkökulmia keskusteluun mukaan, ja se meiltä löytyy.

Olemme Jennin kanssa molemmat varmasti yhtä rohkeita, mutta en tahtoisi antaa sille liikaa painoarvoa, vaan ajattelen, että kokemus tuo varmuutta.

Rohkeuteen liitetään yleensä poikkeuksellisuus, mutta haluaisin vähän hälventää rohkeuden mystiikkaa. Jos ihminen haluaa kehittyä missä tahansa asiassa, on treenattava ja mentävä tavoitetta kohti. Kokemus puhuu puolestaan. Kenellä tahansa on oltava lupa sanoa ääneen, mitä haluaa. Se ei aina ole rohkeutta.

Heittäydymme ohjelmassa herkästi myös itse ja nauramme itsellemme yhdessä kuulijoiden kanssa. Emme koe Jennin kanssa minkäänlaisia paineita. Se johtuu varmaan siitä, että emme kilpaile toistemme kanssa.”

”Mutkattomuus on tosi iso lahja”

”Meitä yhdistää myös se, että olemme molemmat teini-ikäisten poikien äitejä. Jaamme aika paljon myös ihan perhe-elämän asioita toisillemme, mutta enemmän silloin, kun mikit ovat kiinni. Olemme myös samana vuonna syntyneitä.

Minulle tuo ihan valtavasti uutta energiaa ja inspiraatiota, että saan tehdä töitä yhdessä Jennin kanssa. Usein sanonkin sen hänelle lähetyksen jälkeen. Mutkattomuus on oikeasti tosi iso lahja.” 

Lue myös: Näyttelijä Hanna Kinnunen teki elämäntapamuutoksen ja paino putosi yli 10 kiloa – ”Haluan, että minulla on virtaa ja terveyttä”

Jenni Alexandrova: ”Aiheiden ja näkökulmien valitseminen on meillä Hannan kanssa hirveän helppoa”

”Tiesin Hannasta aluksi vain sen, että hän oli ­ollut Salkkareissa ja toimittaja. Minulla oli hänestä tosi vähän mitään ennakko-odotuksia tai pinttyneitä mielikuvia.

Juonsimme ensimmäisen kerran yhdessä Aito Iskelmän jouluspesiaalia. Lähetysten jälkeen sanoimme ääneen esimiehellemme, että jos vain tulee tilaisuuksia, niin mielellämme juontaisimme yhdessä. Hän oli ollut samaa mieltä, ja lopulta hän ehdotti meille yhteistä perjantaista radio-ohjelmaa Perjantain pitkä lounas. Se tuntui ­ihanalta.

Olemme Hannan kanssa suoria ihmisiä ja uskallamme sanoa ääneen myös toiveemme. Tämä oli osoitus siitä, että se kannattaa.

Ylipäänsä uskon elämässä siihen, että toiveet ja intohimot on vähän pakkokin sanoa ääneen. Joskus vähemmällä kokemuksella saatoin ajatella, että kyllä minun potentiaalini huomataan, mutta ei kenelläkään ole aikaa seurata toisen uraa ja nostaa sitä. Ajattelemme usein niin, että jos uskaltaa sanoa mielipiteensä ja ajatuksensa, niin sitten on tosi rohkea, vaikka senhän pitäisi olla itseisarvo.

Haluamme, että ohjelmamme on hyvän mielen ohjelma. Siihen kuuluu kepeys mutta myös elämänmakuisuus. Tämä aika on raskasta monelle, ja hyviä uutisia voi olla vaikea löytää. ­Toivon, että ohjelmamme tarjoaa kepeyttä ja naurua ennen viikonlopun alkua.

Aiheiden ja näkökulmien valitseminen on meillä Hannan kanssa hirveän helppoa. Meillä klikkaa älyttömän hyvin.”

”Meidän pitää vain uskaltaa olla auki”

”Tulemme molemmat pohjoisesta. Meitä yhdistää samantyylinen huumori, elämänkatsomus ja tietynlainen ronskius. Olemme molemmat myös hirveän tunnollisia, mikä on ihana juttu. Voimme aina luottaa siihen, että juonto­parilla on pöytään ihan yhtä paljon tuotavaa kuin itsellä.

Nostan hattua Hannalle siitä, miten hän on mukana lastensa harrastuksissa koripallokentän laidalla. Hän leipoo mokkapalat ja hoitaa kuskaamiset, kun taas itseäni en voi nostaa mokkapalamammojen jengiin.

Uskon, että meidän eroavaisuutemme antavat varmasti myös lähetyksissä mielenkiintoista pohdittavaa kuulijoille. Minähän eroan Hannasta myös siinä, että asun poikani kanssa kahdestaan. Hoidan asiat yksin vuoroviikoin.

Kaikkein parasta on, että opimme Hannan kanssa koko ajan toisistamme uutta. Samalla kun kuulijat tutustuvat meihin, mekin tutustumme yhä paremmin toisiimme. Meidän pitää vain uskaltaa olla auki.

Lue myös: Juontaja Jenni Alexandrova omaa taivaallisen tyylin – Hunajaa sielulle ja suklaata silmille

X