Nyrkkeiljä Robert Helenius paastoaa ja syö kuin luolamies: ”Tilaan annokseni aina tuplalihalla”

Robert Helenius paljastaa syövänsä korkeintaan kaksi kertaa päivässä ja paastoavansa muun ajan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Voimaharjoittelukaudella Helenius sallii itsellensä myös hiilihydraatteja normaalia enemmän.

Robert Helenius paljastaa syövänsä korkeintaan kaksi kertaa päivässä ja paastoavansa muun ajan.
Teksti:
Jukka Hiiro

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius ei ole pieni mies. Kaksi metriä pituutta, yli 110 kiloa painoa, ja huippuunsa viritetty urheilutreenaaminen vaatii energiaa.

Helenius piti lokakuussa Las Vegasissa käydyn ottelun jälkeen vain muutaman vapaapäivän ennen kuin jatkoi taas treenaamista. Vuorossa on voimakausi.

”Aina matsin jälkeen on hyvä pitää pieni nyrkkeilytauko ja laittaa treenillä voimataso vähän vieläkin korkeammalle. Että saa itsestään vielä vähän enemmän irti sitten seuraavassa matsissa”, Robert Helenius kertoo.

Nyrkkeilijän voimakauden treenit tarkoittavat maksimissaan kolmea–neljää tuntia päivässä. Sen ohessa pitää tietysti ylläpitää kuntoakin.

”Pieni kuntotreeni pitää tietenkin ottaa voimatreenien yhteydessä, ettei kunto kokonaan katoa. Jos tulee isommat lihakset ne tarvitsevat paljon enemmän happea. Pitää säilyttää voima ja kuntotaso niin sanotusti samalla aaltopituudella.”

Kaksi ruokailua päivässä

Muutamia vuosia sitten Robert Helenius muutti ruokavaliotaan melko radikaalisti. Pois jäivät pasta, riisi, peruna ja voileivät – ainakin melkein.

”Ei ihan koko aikaa jaksaisi. Se kurinalaisuus, mitä tähän tarvitsee, se on aika kova. Jos mä käyn ulkona syömässä, kyllä mä tilaan annokseni aina tuplalihalla ja pyydän sitten vähemmän riisiä tai perunoita”, Helenius kertoo.

Parhaillaan käynnissä olevalla voimakaudella saa ja sopii Heleniuksen mukaan syödä hiilihydraatteja vähän runsaammin.

”Välillä tulee jotain hedelmiä syötyä. Tää on vähän enemmän semmoinen cave man (luolamies) ruokavalio. Hedelmistä ja marjoista tulee se tarvittava hiilari, välillä voi ottaa voileivän siellä sun täällä. Yritän pysyä siinä, että hiilaria tulee 40–50 grammaa päivässä ja proteiinia 250 grammaa.”

Robert Heleniuksen mukaan kyseinen ruokavalio on toiminut hänellä hyvin. Sen näkee ottelutuloksista ja tuntee kehossa.

”En hirveästi halua sitä lähteä muuttamaan tai alkaa kuuntelemaan mitään muita dieettieksperttejä. Olen niin kauan harrastanut tätä, että tiedän, mitä olen milloinkin syönyt, ja miten olen voinut.”

Nyrkkeilijä kertoo myös syövänsä korkeintaan kaksi kertaa päivässä ja paastoavansa muun ajan.

”Treeneihin menen aamupäivällä vatsa tyhjänä, mutta edellisenä päivänä pitää olla syötynä tarpeeksi proteiinia. Tämmöistä puolipaastoa harjoitan siis tavallaan samalla.”

Lue myös: ”Pohjolan painajainen” – Nyrkkeilijä Robert Helenius: ”Olen kääntänyt pelon positiiviseksi energiaksi”

X