Sari Havas oli kauhistunut tulevan puolisonsa harrastuksesta – On nyt oppinut nauttimaan liikunnasta uudella tavalla: ”Tärkein motivaattori on Risto”

Näyttelijä Sari Havas, 62, on oppinut aviomiehensä innostamana, ettei koskaan ole liian myöhäistä hurahtaa uuteen urheilulajiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sari Havas on löytänyt puolisonsa Riston avulla uuden ilon liikunnasta.

Näyttelijä Sari Havas, 62, on oppinut aviomiehensä innostamana, ettei koskaan ole liian myöhäistä hurahtaa uuteen urheilulajiin.
Teksti:
Anneli Juutilainen

Ihanan sporttinen mies. Niin näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Havas, 62, ajatteli jo kahdeksan vuotta sitten, kun hän tapasi nykyisen aviomiehensä Risto Saikon, 72.

Miltei koko ikänsä purjehtinut Risto mainitsi jo ensitreffeillä tuusulalaisessa kahvilassa olevansa intohimoinen purjehtija ja purjeveneen omistaja. Alkuun tieto sai Sarin nielaisemaan.

”Risto luuli, että silmissäni syttyisi tästä tiedosta pienet sydämet, mutta olin ennemminkin hieman kauhuissani.”

Sarin edellinen purjehduskokemus oli saanut hänelle aikaan purjehduskammon. Silloin hän oli kovassa merenkäynnissä näyttelijäkollegansa Martti Suosalon purjeveneen kyydissä Hangosta Suomenlinnaan.

“Olimme koko seurue aivan litimärkiä. Olin niin kylmissäni ja huonovointinen, että toivoin pyörtyväni, jotta selviäisin tilanteesta.”

Riston tsemppaamana hän kuitenkin uskaltautui uudelleen purjeveneen kyytiin hyvällä säällä – ja huomasi nauttivansa merellä olosta. Sen jälkeen Sarikin on opetellut hieman lajia ja parilla on takanaan monta yhteistä onnistunutta purjehdusreissua.

”Parasta siinä on, kun saan seurata Riston puuhia. Ihailen hänen osaamistaan ja luonnon tuntemustaan: kykyä tulkita tuulista ja pilvistä, mitä säässä seuraavaksi tapahtuu”, Sari sanoo.

Uni kannusti pelaamaan jopa tennistä

En minä osu palloon. Niin Sari ajatteli pitkään. Pariskunnan viimeisin yhteinen harrastus on tennis – siitäkin huolimatta, että alkuun Sari vastusteli. 

Ristolle laji oli tuttu jo vuosien ajalta. Tänä keväänä sai Sarin pelikaverikseen kokeilemaan lajia.

”Olin nähnyt unen, jossa pelasin Riston kanssa yhdessä ja sanoin, että nyt mennään kokeilemaan.”

Omaksi hämmästyksekseen Sari osuikin palloon – ja nautti. Omat ennakkoluulot osoittautuivat jälleen kerran täysin turhiksi.

”Pallo lenteli ihanan kevyesti ja olinkin hyvä reagoimaan nopeasti.”

Huumori yhdistää Sari Havasta ja Risto Saikkoa. ”Minulla on vahva luotto liittomme. Rakkaudellinen tunne siitä, että tämä ei kaadu”, Sari sanoo. © Tommi Tuomi

Nyt pari käy usein yhdessä pelaamassa. Lisäksi pari pyöräilee, käy kuntosalilla ja kävelyillä usein.

Erityisen mieluisaa kaikki liikkuminen on molemmille Ranskassa, missä Sarilla on vapaa-ajan asunto.

”Ihanassa auringonpaisteessa ja lämmössä saattaa hujahtaa helposti parikin tuntia hikoillen.”

Sari Havas: ”Risto kannustaa minua”

Jokainen tarvitsee erilaisia kannustajia elämäänsä, vuorovaikutuskouluttajanakin työskentelevä Sari ajattelee. Hänen mukaansa toisen sparraus tuottaa hyviä tuloksia niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin.

Työpaikoilla ja työyhteisöissä pitämissään koulutustilaisuuksissa hän muistuttaa positiivisen palautteen tärkeydestä – siitä, miten toisen ihmisen kannustus johtaa herkemmin hyvään lopputulokseen.

Sarin omassa elämässä Risto on tärkein kannustaja ja motivaattori.

”Risto kannustaa minua liikkumaan ja iloitsee yhdessä kanssani onnistumisistani. Risto on sytyttänyt minussa liikunnan ilon.”

Lue myös: Sari Havas rakastui Ristoon eronsa jälkeen – Saman katon alle päädyttiin viikossa: ”Seksuaalinen herääminen oli alusta asti vahvaa – ja on edelleen”

Risto on Sarin ­mielestä hyvällä ­tavalla sinnikäs mutta joskus turhan jääräpäinen. Ristoa ärsyttää joskus se, että Sari haluaa ­asioiden ­tapahtuvan heti eikä malttaisi ­odotella. © Tommi Tuomi
X