Sonja Lumme iloitsee – perheen kissa helpotti allergiaoireita

Jaa kaverilleTilaa Seura
Miehensä Arne Nylanderin kanssa paikalla ollut laulaja Sonja Lumme vinkkasi, miten tuhohyönteisiä voi torjua jopa rasvattomalla maidolla.
Miehensä Arne Nylanderin kanssa paikalla ollut laulaja Sonja Lumme vinkkasi, miten tuhohyönteisiä voi torjua jopa rasvattomalla maidolla. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Sonja Lumme ei itse käytä puutarhamyrkkyjä laisinkaan. Laulaja muistutti, että kaikesta huolimatta ne aineet eivät kuulu luontoon.

Laulaja Sonja Lumme viihtyy tähän aikaan vuodesta joko keikkalavoilla tai puutarha-alan töissä. Erilaiset luennot ja kurssit kestävät toukokuun loppuun saakka. Yrtit ja erikoistomaatit ovat tämän ajan hittejä.

”Toki myös ruuan kasvattaminen parvekkeilla ja pihoissa. Luonnonmukaisuus on ennen kaikkea se, mitä ihmiset arvostavat. Omavaraistalous ja se, ettei mitään myrkkyjä tarvitse käyttää”, Sonja Lumme kertoi Westerbackin naistenpäivän ennakkotilaisuudessa Helsingissä.

”Kaikki luulevat, että ne aineet ovat vaarattomia, mutta kyllä meidän maaperä muistaa. Luin juuri, että mehiläiset on valittu maailman tärkeimmäksi eläimeksi. Se on hienoa. Nehän ovat nyt uhanalaisia ja myrkyt ja erilaiset teolliset aineet varmasti vaikuttavat niihin.”

Perheen kissa helpotti allergiaoireita

Siitepölykauteen iskelmälaulajalla oli oma vinkkinsä, joka on purrut osaltaan hänen puolisoonsa Arne Nylanderiin. Allergialääkkeiden lisäksi aviomiehen allergiaoireita on helpottanut perheen kissa.

”Jos perheessä on kissa, allergia ei kehity astmaksi. Oireet helpottavat.”

Sonja Lumme keikkailee GlamGirls-ryhmän kanssa, johon kuuluu Lumpeen lisäksi Eija Kantola ja Anna Hanski. Keikoilla palataan 1980- ja 90-lukujen nostalgiaan.

”Niistä keikoista saa itsekin potkua, kun näkee miten ihmiset bailaavat.”

Lue myös: Laulaja ja kirppiskonkari Eija Kantola myy vaatteitaan ja astioita kirpputorilla: ”Pikemminkin haluan päästä tavaroista eroon kuin ostaa niitä lisää”

Westerbackin naistenpäivän ennakkotilaisuus

Aira Samulin täytti helmikuussa 93 vuotta.

Aira Samulin täytti helmikuussa 93 vuotta. Tiia Ahjotuli / Otavamedia

93 vuotta täyttänyt tanssilegenda Aira Samulin oli juhlinut synttäreitään jo kolmesti, neljännet juhlat olivat vielä tulossa. ”Tämähän on juhlaa, että on päästy hillumaan tänne maapallolle”, Samulin nauroi.

Kristiina Halttu harrastaa pitkiä kävelylenkkejä.

Kristiina Halttu harrastaa pitkiä kävelylenkkejä. Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Näyttelijä Kristiina Halttu on vaihtanut juoksulenkit kävelyyn. ”Polvet ei kestä eikä oikein selkäkään. Teen pitkiä kävelylenkkejä”, Halttu kertoi.

Jaana Puupponen on opettanut balettia jo 20 vuoden ajan.

Jaana Puupponen on opettanut balettia jo 20 vuoden ajan. Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Ex-balettitanssija Jaana Puupponen laski opettaneensa balettia jo 20 vuoden ajan muun muassa Olarin voimistelijoissa. ”On ihanaa seurata jo toisessa polvessa kun omat oppilaani valmentavat. Jaksan aina innostua niistä nuorista”, Puupponen kertoi.

X