Tanssijalegenda Aira Samulin: ”Tämä on ollut kova surutyön vuosi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Aira Samulinin musta Alexander Vauthierin suunnittelema juhlapuku on hankittu helsinkiläisestä Boutique Kaarina K -muotiliikkeestä. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Linnan juhliin kolmatta kertaa kutsuttu tanssijalegenda Aira Samulin, 90, kertoi Suomen kehittyneen huimasti niiden vuosikymmenten aikana, joina hän on elänyt.

”Jos tätä vauhtia mennään eteenpäin, niin mitä kaikkea tulevaisuus voikaan tuoda tullessaan Suomelle”, hän totesi, vaikka ajatukset olivat myös satavuotiaan Suomen historiassa.

”Tämä on ollut kova vuosi niille, jotka muistavat. Minulle tämä on ollut surutyön vuosi, mutta joskushan se surutyö on tehtävä”, Samulin totesi.

Vaikeista asioista ei ole puhuttu aiemmin. Jotkut eivät kenties ole kestäneet puhua, jotkut taas eivät uskaltaneet puhua. On myös ollut niitä, jotka eivät ole halunneet pahoittaa muiden mieltä.

”Tänä vuonna on puhuttu niin paljon, että mietin, että nytkö vasta on tehty surutyö? Nytkö vasta veteraanit voivat häpeämättä ja syyttelyjä pelkäämättä käydä kokemansa läpi ja heitä kunnioitetaan. Se on ollut varmasti suuri lohdutus heille, mutta sääli niitä, jotka kerkesivät mennä”, Samulin pohti.

Pojantytär saattoi Aira Samulin linnaan

Aira Samulinin musta Alexander Vauthierin suunnittelema juhlapuku on hankittu helsinkiläisestä Boutique Kaarina K -muotiliikkeestä. Yksinkertaisen puvun kruunasivat timantein koristellut Laukka sarjan -koru. Yhteensä korujen hinta nousi neljännesmiljoonaan.

Tanssijalegenda saapui presidentinlinnaan saattajanaan lapsenlapsensa, pojantytär Kiti Samulin. Vuonna 2012 Samulinin saattajana toimi hänen pojanpoikansa Niko Samulin.

”Oli huikeaa päästä osallistumaan vuoden arvokkaimpaan juhlaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ja vieläpä 90-vuotiaan Mummoni kanssa. Viihdymme hyvin yhdessä, joten tämä on hieno kokemus ja takuuvarmasti hauska ilta”, Susanna Rivierin iltapuvussa presidentinlinnaan saapunut Kiti Samulin kertoi.

”Osan koruista valitsin tietysti Airan suunnittelemasta ILO-korusarjasta”, Kiti Samulin kertoi.

Lue myös:

Aira Samulin Linnan juhliin neljännesmiljoonan koruissa

X