Tyttärensä menettänyt Varpu Hintsanen: ”Monet kokevat saavansa jakamistani ajatuksista ihan mihin tahansa elämän vastoinkäymisiin tukea” 

Mielenvalmentaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja Varpu Hintsanen, 41, muistuttaa, että meillä kaikilla on mieli, joka on vahvempi kuin ajattelemme.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Olen joutunut katsomaan rehellisesti itseäni ja miettimään, että mitä olen oikein hakenut.” Mielenvalmentaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja Varpu Hintsanen kertoo.

Mielenvalmentaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja Varpu Hintsanen, 41, muistuttaa, että meillä kaikilla on mieli, joka on vahvempi kuin ajattelemme.
Teksti: Linda Martikainen

Varpu Hintsanen, 42,  nauttii aamuista, jotka ovat mahdollisimman rauhallisia.

”Yleensä aloitan aamun sillä, että lähden koiran kanssa kävelylle luontoon. Asumme aika maalla, joten se on helppo toteuttaa”, mielenvalmentaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja Varpu Hintsanen kertoo arjestaan.

Moni suorittaa elämää, mitä heille sanoisit?

”Pyytäisin heitä kysymään itseltään, että miksi toimivat niin. Rakennamme herkästi ympärillemme erilaisia suojamuureja ja mietimme, että sitten olen tarpeeksi hyvä, kun toimin noin tai riitän, kun teen näin.

Joskus unohdamme kysyä itseltämme, että mitä oikeasti haluamme.”

Tyttäresi Senja menehtyi kesällä 2019. Ovatko muut lapsensa menettäneet vanhemmat ottaneet sinuun yhteyttä?

”Kyllä. Saan paljon yhteydenottoja ihmisiltä esimerkiksi Instagramin kautta. Tosi monet kokevat saavansa jakamistani ajatuksista ihan mihin tahansa elämän vastoinkäymisiin tukea.

Kaikilla meillä on kriisejä elämässä, joihin me tarvitsemme kannustusta, tsemppiä, uskoa ja erityisesti toivoa.”

Mistä ammennat itse voimaa?

”Olen joutunut katsomaan rehellisesti itseäni ja miettimään, että mitä olen oikein hakenut. Yhdessä vaiheessa juoksin, toisessa treenasin kuin hullu. Mitä olen sillä yrittänyt paeta?

Meillä kaikilla on mieli, joka on äärimmäisen vahva. Paljon vahvempi ja voimakkaampi kuin mitä me itse asiassa monesti edes ajattelemme.”

Nykyään mittaamme kaikkea kuten palautumista ja unta tai painoa. Oletko itse joskus syyllistynyt mittaamiseen?

”Minulta löytyy elämästä fitness-vaiheita. Kahdeksaan vuoteen en välttämättä muistanut mikä päivä oli, mutta muistin oliko minulla salilla selkä- vai jalkapäivä. Olen punninnut ruokani, joka siihen elämäntapaan kuului.

Nyt teen asioita siltä pohjalta, miltä ne kulloinkin tuntuvat. Meidän pitäisi oppia kuuntelemaan itseämme.”

Miten vietät vapaa-aikaa puolisosi muusikko-näyttelijä Sami Hintsasen kanssa?

”Nyt olemme laukanneet teatterissa Helsingissä, Tampereella ja Valkeakoskella. Olemme uskaltaneet käydä teatterissa koronasta huolimatta, sillä teatterit ovat järjestäneet turva-asiat niin upeasti.

Kaipaan ihan äärettömän paljon myös luontoon. Odotan, että tulisi sellainen hetki, että pääsisi pohjoiseen.”

Lue myös: Sami Hintsanen Tyylituomarin käsittelyssä: Yksinkertaiset ja yksiväriset vaatteet antavat tilaa karismalle

Sami Hintsanen

Sami Hintsanen. © Pekka Mustonen / Kuvaryhmä / SKOY

X