”Kerran kiireinen urheilutoimittaja juoksi päin juuri ennen lähetystä” – Uutisankkuri Maija Lehmusvirta paljastaa vaatekatastrofin, jolloin mukillinen vettä sai laskemaan minuutteja

Uutisankkuri Maija Lehmusvirta kertoo uransa mieleenpainuvimmaksi uutiseksi 9/11 -terrori-iskun.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Maija Lehmusvirta.

Uutisankkuri Maija Lehmusvirta kertoo uransa mieleenpainuvimmaksi uutiseksi 9/11 -terrori-iskun.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Maija Lehmusvirta tunnetaan MTV:n uutisankkurina. Vuonna 1996 hän siirtyi MTV3:lle Talousuutisten toimittajaksi. Kuinka tärkeää uutisankkurille on tyyli?

”Televisio on visuaalinen media ja tyyli on osa työtäni. Se ei missään nimessä ole pääosa, mutta ilman muuta on tärkeää, että uutisankkuri on puettu, meikattu ja laitettu niin, ettei se häiritse itse asiaa”, Maija Lehmusvirta sanoo.

Maija Lehmusvirta ei toivo, että katsojat muistaisivat lähetyksestä vain hänen kampauksensa tai korkokenkänsä.

Onko sinulle koskaan sattunut vaatekatastrofeja?

Kerran kiireinen urheilutoimittaja juoksi minua päin vähän ennen lähetystä. Minulla oli onneksi vain vettä mukissa, mutta se kaikki lensi mekolleni. Mekko oli punainen ja märkä kohta näkyi tosi tummana. Minulla oli kymmenisen minuuttia aikaa föönailla sitä kuivaksi. Kyllä se ehkä vähän näkyi lähetyksessä, mutta se oli lähellä katastrofia.

Minkälaisen uutisen haluaisit kertoa?

Varmaan jonkun suomalaisen urheilijan huippusaavutuksesta. Ehkäpä Suomen jalkapallomaajoukkueen pärjäämisestä MM-taistossa.

Mikä on ollut urallasi mieleenpainuvin uutinen?

9/11 on kaikista suurin tapahtuma omalla urallani ja muistan sen oikein hyvin. Olin ihan viimeisilläni raskaana, joten olin ehkä vielä erityisen herkkä. Silloin mietin, mihin tämä maailma on menossa.

Moni kysyy, että onko vaikeaa pitää tunteet kurissa ikäviin asioihin liittyvissä uutisissa. Tunteita tulee käytyä päivän aikana läpi kun uutisia kirjoittaa. Lähetyksessä ei ole koskaan ollut sellaista oloa, että purskahtaisin itkuun tai että tunteita olisi vaikea hallita.

Pienissä määrin tunteet saavat näkyäkin lähetyksissä. Ei meidän tarvitse olla mitään koneita, joilla ei ilmekään värähdä.

Miten liikut?

Lenkkeily on minulle henkireikä. Käyn juoksemassa monta kertaa viikossa. Yleensä juoksen kymmenen kilometriä tai vähän enemmänkin. Käyn myös salilla ja hiihdän, jos vain on lunta.

Lue myös: Uutisankkuri Aino Huilaja vaihtoi vakityön elämään erämaakämpässä: ”Aika vähällä voi elää hyvää elämää”

X