Anna-lehti: Uutisankkuri Piia Pasanen on aina ollut itsenäinen nainen: ”En ikinä kahlitsisi puolisoani eikä hän minua”

”Pitkä liitto ei ole mikään itsestäänselvyys, ja olen kiitollinen siitä, että olemme saaneet olla näin pitkään yhdessä”, kertoo Piia Pasanen, 49, Anna-lehdessä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Piia Pasanen ja hänen samalla alalla toimivalla puolisolla Tomi Einosella on takana jo 28 vuotta yhteistä elämää.

”Pitkä liitto ei ole mikään itsestäänselvyys, ja olen kiitollinen siitä, että olemme saaneet olla näin pitkään yhdessä”, kertoo Piia Pasanen, 49, Anna-lehdessä.
Teksti: Seuran toimitus

Piia Pasasen äiti menehtyi syöpään muutama vuosi sitten. Äidin kuolema havahdutti ja muistutti elämän rajallisuudesta. Ensi keväänä 50 vuotta täyttävä Piia allekirjoittaa tunnetun kliseen siitä, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu.

”Pitää arvostaa sitä kaikkea, mitä on saanut ja mikä on hyvin”, Piia Pasanen sanoo Anna-lehdessä.

Piia toivoo ikääntyessään pystyvänsä elämään mahdollisimman terveellisesti ja tasapainoisesti sekä fyysisesti että henkisesti. Hän kiinnittää erityistä huomiota uneensa, liikkuu monipuolisesti ja käy usein terveystarkastuksissa.

”Ajattelen, että sillä tavoin kuormitan myös yhteiskunnan resursseja mahdollisimman vähän. Teen sen minkä itse voin.”

Ei ulkonäköpaineita

Ulkoisia paineita liikuntaan ei ole, sillä Piialla on aina ollut tasapainoinen suhde kehoonsa, eikä hän ole kokenut paineita ulkonäöstään julkisesta työstään huolimatta.

”Ajattelen aina, että jos joku tuntee tarvetta puuttua ulkonäkööni, se tarkoittaa sitä,
että varsinaisesta työstäni ei ole löytynyt huomautettavaa – ja silloin ollaankin jo
aika hyvillä vesillä.”

Omat urat, ystävät ja harrastukset

Piialla ja hänen samalla alalla toimivalla aviomiehellään Tomi Einosella on takana jo 28 vuotta yhteistä elämää. Joulukuussa he juhlivat 20-vuotishääpäiväänsä.

”Pitkä liitto ei ole mikään itsestäänselvyys, ja olen kiitollinen siitä, että olemme saaneet olla näin pitkään yhdessä.”

Piia kokee tärkeäksi harmonian ja sen, että kummallakin on omat urat, ystävät ja harrastukset. Omaa tilaa tarvitaan, jotta elämä pysyy tasapainossa.

”Olen aina ollut itsenäinen ja pärjäävä nainen. En ikinä kahlitsisi puolisoani eikä hän minua.”

Lue lisää Anna-lehden numerosta 39. Piia Pasanen kertoo jutussa lapsuudestaan Kuopiossa ja miltä tuntuu, kun omat lapset aikuistuvat. Hän paljastaa myös, mikä liikunta auttaa häntä stressinhallinnassa. Piia kertoo myös, mitä piirteitä arvostaa aviomiehessään Tomi Einosessa.

X