Anna-lehti: Vappu Pimiä paljastaa todellisen luonteensa iloisen julkisuuskuvan takaa

Yli 20 vuotta julkisuudessa olleen Vappu Pimiän menneisyyteen kuuluu ystävien kuolemia ja kipeitä kokemuksia parisuhteissa. Hänen suhteensa elämään on silti pysynyt kepeänä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Samaan aikaan oksettaa ja olen ihan fiiliksissä", Vappu Pimiä kuvailee suorien lähetyksien aiheuttamia tuntemuksia.

Yli 20 vuotta julkisuudessa olleen Vappu Pimiän menneisyyteen kuuluu ystävien kuolemia ja kipeitä kokemuksia parisuhteissa. Hänen suhteensa elämään on silti pysynyt kepeänä.
Teksti:
Anni Niittylahti

Juontaja Vappu Pimiä, 45, uskoo monen pitävän häntä julkisuudesta saadun kuvan perusteella aina iloisena ja jopa tyhjännaurajana. Hän myöntää liittävänsä kyseiset piirteet itseensä, ja kertoo suhteensa elämään olevan kepeä. Työasiat hän kuitenkin ottaa aina vakavasti.

Vappu paljastaa katsovansa ja arvioivansa suorien lähetyksien juontonsa heti kotiin palattuaan.

”Olen aika ankara itselleni”, hän myöntää Annalle.

Juontajan mukaan omat mokat tuntuvat päässä pahemmilta verrattuna siihen, miltä ne oikeasti näyttävät televisiossa. Pari mokaa hänellä on jäänyt erityisesti mieleen.

”Kerran sanoin v-sanan suorassa lähetyksessä, kun luulin, että olemme tauolla. Ja kerran unohdin kruunajaisissa vastavalitun Miss Suomen nimen. Otin sen niin raskaasti, että itkin takahuoneessa. Aikani harmiteltuani sanon itselleni: ’meni jo’ ja jatkan eteenpäin.”

Vapulle suorien lähetyksien tekeminen on kuin huumetta. Parhaaksi ja kamalimmaksi hetkeksi hän kuvailee minuutin ennen lähetyksen alkua.

”Kun punainen valo syttyy, ensimmäiset 30 sekuntia tasapainoilen paniikin ja adrenaliinihöyryn vallassa. Sitten tulee flow ja tiedän selviytyväni.”

”Ikävä ei katoa koskaan”

Reippaasta julkisuuskuvasta huolimatta Vapulla on myös kokemuksia haavoittuvuudesta. Hän kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka joskus puhelimeen vastaaminen tuntui juontajasta pelottavalta, sillä ei voinut tietää mitä ikäviä uutisia langan toisesta päästä kuulisi.

”Jouduin seisomaan monen ystävän haudalla jo ennen kuin täytin 30. Ikävä ei katoa koskaan, mutta jossain vaiheessa pitää päättää, jäänkö suruun vellomaan vai jatkanko matkaa. Suru palaa silti aaltoina”, Vappu sanoo Anna-lehdessä.

Nykyään naimisissa oleva kahden lapsen äiti paljastaa, että häntä ei olla aikaisemmissa parisuhteissa kohdeltu aina oikein. Vapun mukaan ihminen sopeutuu monenlaisiin asioihin ja ihmettelee sitä vasta jälkeenpäin. Nyt hän osaakin tunnistaa vaaran merkit jo kaukaa.

”Kipeimmät kokemukset ovat lopulta vahvistaneet minua eniten ja kääntyneet kiitollisuudeksi.”

Vappu avautuu huolistaan ja suruistaan ystävilleen, ja kokee tärkeäksi, että ympärillä on ihmisiä, joille voi kertoa myös vaikeista asioista. Vastavuoroisesti hän kuuntelee ystäviensä murheita.

”Mieleni tekee aina antaa neuvoja ja pyrin ratkaisemaan ongelman. Opettelen siihen, että vain kuuntelisin.”

Lue myös: Vappu Pimiä suosii pussailulomia: ”Parisuhde vaatii työtä”

X