Seura-kerhon tammikuun kuukauden kirja on koskettavan kaunis Tunturikettu-tietoteos – Seuran tilaajana voit ladata ääni- tai e-kirjan maksutta

Seura-kerholaisena saat maksutta kuukausittain vaihtuvan kirjan. Kirja on luettavissa tai kuunneltavissa joko ääni- tai e-kirjana.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Oletko Seuran tilaaja? Saat Seura-kerhoon kirjautumalla tammikuussa kuukauden lukuelämyksenä tietokirjan ääni- tai e-kirjana.

Seura-kerholaisena saat maksutta kuukausittain vaihtuvan kirjan. Kirja on luettavissa tai kuunneltavissa joko ääni- tai e-kirjana.
(Päivitetty: )
Teksti:
Toimitus
Kuvat:
Otava & iStock

Seura-kerhon tammikuun kuukauden kirja on luontokuvaaja ja kirjailija Kimmo Ohtosen Tunturikettu – Pohjolan naalin tarina. Tietoteos on koskettavan kaunis ja toiveikas kuvaus pienestä nisäkkäästä ja Suomen luonnon monimuotoisuudesta.

Naali katosi Suomesta 1900-luvun alussa. Runsaat sata vuotta myöhemmin pohjoisessa Lapissa, tunturin juuressa, tehdään havainto naaliparista.

Tunturikettu-kirjassa pohditaan, onko kerran hävinnyttä lajia mahdollista palauttaa luontoon. Miksi luonnonvarainen naali alun perin kuoli sukupuuttoon?

Lue myös: Kauniisti kuvatussa Naalin paluu -dokumentissa yritetään palauttaa napakettu takaisin Suomeen

Kirja punoo yhteen sata vuotta Suomen ja naalin tarinaa. Se kiertyy lopulta kysymykseksi siitä, voiko ihminen korjata tekemiään virheitä, omiaan ja aiempien sukupolvien.

Kimmo Ohtonen

Jos et halua ladata kuukauden kirjaa, voit palata Seura-kerhon etusivulle tästä.
Kirjan lataamiseen löydät tarkat ohjeet alta kirjauduttuasi Seura-kerhoon Otavamedia-tunnuksilla.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X