(Päivitetty: )
Teksti:
Anneli Juutilainen

Prinssi, Cambridgen herttua Williamin ja herttuatar Catherinen pitkä, yhteinen tarina alkoi vuonna 2001, kun he tutustuivat yhteisessä opiskelupaikassaan St. Andrewsin yliopistossa Skotlannissa. Tuolloin he olivat vasta 19-vuotiaita. Kerrotaan, että William ihastui toden teolla Catherine Middletoniin, tuttavallisemmin Kateen, kun tämä esiintyi läpinäkyvässä mekossa koulun muotinäytöksessä, ja prinssi näki ujohkon opiskelutoverinsa kirjaimellisesti uudenlaisessa valossa.

Kate ja William olivat pitkään hyviä ystäviä ennen kuin ryhtyivät seurustelemaan. Virallisesti suhde tuli julkiseksi maaliskuussa 2004, kun pari lomaili yhdessä Klosterissa Sveitsissä, ja hempeät kuvat vuotivat julkisuuteen. Alkuvuodesta 2007 suhde ajautui kriisiin, ja pari yllättäen erosi. Julkisuuden paineet olivat molemmille liikaa, ja William halusi keskittyä uraansa Britannian armeijan lennostossa. Eroa kesti kuitenkin vain muutaman kuukauden, ja William palasi Katen luokse. Lopulta välirikko vahvisti ja syvensi suhdetta, ja lokakuussa 2010 William kosi Katea lomamatkalla Keniassa. Kate sai vasempaan nimettömäänsä prinsessa Dianan kihlasormuksen.

Kahdeksan vuoden seurustelun jälkeen Williamin ja Katen herkkiä häitä juhlittiin 29. huhtikuuta 2011. Kun Kate asteli alttarille Williamin vierelle, tämä kuiskasi morsiamelleen: ”Olet niin kaunis.” Tuore aviopari intoutuikin suukottelemaan Buckinghamin palatsin parvekkeella jopa kahdesti, ja kansa hurrasi.

Lue myös:

Herttuatar Catherine ja prinssi William: ”Haaveena iso perhe”

X