Ruhtinaallista lempeä: Monacon ruhtinas Albert ja Charlene – Urheilu yhdisti

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teksti:
Anneli Juutilainen

Monacon ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2000 Monte Carlossa järjestetyissä uimakilpailuissa, joihin eteläafrikkalainen olympiatason uimari Charlene Wittstock osallistui. Ensimmäisen kerran heidät kuvattiin yhdessä kuitenkin vasta vuonna 2006 Torinon talviolympialaisten avajaisseremoniassa. Innostuksen urheiluun on kerrottu olevan paria yhdistävä voima.

Charlene on aina ollut erityisen viehättynyt Albertin huumorintajusta, kun taas Albert arvostaa kumppaninsa atleettisuutta. Pariskunta avioitui Monacossa heinäkuun alussa vuonna 2011. Siviilivihkiminen järjestettiin 1. heinäkuuta ja roomalaiskatolinen kirkollinen seremonia seuraavana päivänä. Häissä Charlene vaikutti onnettomalta ja kyynelehti vuolaasti. Julkisuudessa spekuloitiin, että hän oli saanut juuri häiden alla kuulla Albertin mahdollisesta kolmannesta aviottomasta lapsesta. Kaksi aviotonta lastaan Albert oli tunnustanut jo aiemmin. Lukuisat lähteet kertoivat, että Charlene olisi yrittänyt karata ennen häitä, mutta poliisi olisi pysäyttänyt hänet lentokentällä ja takavarikoinut passin. Hovi kielsi huhut ”kateellisten juoruiluna”.

Häiden jälkeen kohu suhteen kriisistä jatkui, kun tuoreen avioparin kerrottiin nukkuneen eri hotelleissa kilometrien päässä toisistaan Durbanin häämatkallaan. Jotkut lähteet väittivät Charlenen olevan velvoitettu pysymään aviossa Albertin kanssa siihen asti, kunnes olisi synnyttänyt miehelleen kruununperillisen.

Monacon Charlene ja Albert.

Charlene ja Albert Robbie Williamsin konsertissa vuonna 2015. © EPA/LIONEL CIRONNEAU / POOL

Ruhtinaspari on kumonnut huhut järjestelmällisesti. Viime aikoina julkisuudessa onkin esiintynyt harmonisen ja onnellisen oloinen ruhtinaspari. Yhtenä syynä tähän lienee paitsi perheonni, myös se, ettei ruhtinasparilla ole enää paineita perillisten saamisesta.

Lue myös:

Monacon Charlenen raju muodonmuutos

X