Eihän se ole hullu, joka pyytää ja saa huikeita palkkoja – eikä ilmeisesti hullu ole maksajakaan.
Teksti:
Tuomo Kiisseli

”En halua, että minua pidetään rahanahneena parikymppisenä. Haluan että minut muistetaan jalkapalloa rakastavana nuorukaisena, joka yrittää aina tehdä parhaansa joukkueensa hyväksi.”

Noin kommentoi Liverpoolin nuori tähtihyökkääjä Raheem Sterling häneen liittyviä kuumia siirtohuhuja. Sterlingistä on huhujen mukaan jätetty tarjous, joka takaisi 100 000 punnan eli noin 138 000 euron viikkopalkan. Tällä hetkellä hän ansaitsee vaivaiset 35 000 puntaa (noin 48 000 euroa) viikossa.

Jännityksellä odotamme, miten Raheemin käy. Ilmeisesti Liverpoolkin on valmis tarjoamaan hänelle kunnon palkankorotuksen, joten fattan jonoon ei miehen tarvitse mennä.

Vaikka Sterling saisikin joko nykyisessä tai mahdollisessa uudessa seurassaan ne 138 000 euroa kuussa, hän olisi yhä melkoisessa palkkakuopassa verrattuna vaikkapa Manchester Unitedin Wayne Rooneyyn. ManU-hyökkääjä teki viime kevättalvella seuransa kanssa viiden ja puolen vuoden jatkosopimuksen, joka takaa hänelle noin 350 000 euroa viikossa.

Rooneyn aiempi liksa olikin nolon pieni, vain nipin napin 300 000 euroa viikossa.

Vertailun vuoksi:  kotoisessa Veikkausliigassamme seurojen koko kauden pelaajabudjetit ovat hiukkasen toisesta maailmasta. Esimerkiksi Suomen ykkösseura HJK maksaa pelaajilleen yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Sillä summalla Wayne Rooneyn saisi joukkueeseen vajaaksi kuukaudeksi.

Toiseksi suurin pelaajabudjetti Veikkausliigassa on SJK:lla – sen eurot riittäisivät Rooneyn palkkaan kahdeksi viikoksi. Pienimmällä budjetilla (220 000 euroa) alkaneeseen kauteen lähteneen Ilveksen kassa puolestaan tyhjenisi reilusti alle viikossa.

Mutta turhapa tässä on Rooneya, Sterlingiä tai muita maailman jalkapallotähtiä torua. Eihän se hullu ole joka moisia palkkoja pyytää ja saa – eikä ilmeisesti hullu ole maksajakaan. Televisio-, sponsori- ynnä muut sopimukset mahdollistavat järjettömien palkkojen pulittamisen.

Ja kaikesta huolimatta sitä on taipuvainen uskomaan, että nuori Raheem oli kommentissaan ihan oikeasti  vilpitön. Kaiken taustalla on rakkaus jalkapalloon.

X