”Huijauksen makua!” Lippusotku suututtaa jalkapallofaneja Bosnian EM-karsintojen lähestyessä: Mikä on Bilino Poljen stadionin oikea yleisökapasiteetti?

Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat Bosniassa. Bosnian palloliiton ilmoittamassa stadionin yleisökapasiteetissa on epäselvyyksiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Bilino Pojle- stadion toimii näyttämönä Bosnian ja Suomen välisessä EM-karsintaottelussa lokakuussa.

Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat Bosniassa. Bosnian palloliiton ilmoittamassa stadionin yleisökapasiteetissa on epäselvyyksiä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Joni Hildén

Zenicassa Bilino Polje stadionilla lokakuussa pelattavan Suomen ja Bosnian välisen EM-karsintaottelun yleisökapasiteetti on elänyt viimeisien viikkojen aikana. Ensin Bosnian liitto ilmoitti kapasiteetin olevan 10 000, mutta viime aikaisissa otteluissa yleisöä on ollut parhaimmillaan 11 050.

”Maaotteluissa kyseisen stadionin yleisömäärä ei tänä tai viime vuonna ole noussut 11 000 suuremmaksi”, Suomen Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis vahvistaa.

Syyskuun 10. päivänä lippumäärään tuli muutoksia iltapäivän aikana, kun asioita on selviteltiin. Aikaisemmin samana tiistaina Seuran soittaessa Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja ei ollut vielä saanut uusinta tietoa.

Myöhemmin Varis palasi asiaan.

Bosnian ja Kreikan välisessä ottelussa vain Kreikan katsomonosassa oli tyhjää © Kuvakaappaus YouTubesta

”Viimeisin tieto Bosniasta kertoo, että tuo 11 000 tulisi olemaan stadionin kapasiteetti myös Suomen ottelussa. Näin ollen Suomen fanit saisivat 50 lisälippua ostettaviksi nykyisten 500 lipun lisäksi. Pyrimme vahvistamaan tämän tiedon mahdollisimman pian”, Varis toteaa.

Lisää alkuperäiseen lippukiintiöön

Alun perin lippukiintiö oli vain 300 lippua, jonka jälkeen kiintiöön on vähitellen tullut lisäpaikkoja. Seuran saamien tietojen mukaan asioiden eteneminen ei ole ollut kovin sujuvaa.

Lippuepäselvyydet ovat herättäneet epäilyksiä myös Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajien keskuudessa. Bosniaan on lähdössä satoja jalkapallofaneja, mutta heillä ei ole vielä lippua.

”Onhan se käsittämätöntä. Siinä on sellaista, sanotaan nyt suoraan, huijauksen makua”, Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajien puheenjohtaja Jussi Hartikainen jyrähtää.

Kuinka paljon katsojia mahtuu Bilino Poljen stadionille?

Eri lähteistä on tullut erilaisia tietoja siitä, mikä on todellisuudessa Bilino Polje stadionin kapasiteetti. Stadionwelt.de ilmoittaa kapasiteetiksi 15 600, kuten myös Footballtripper.com.

”Pelottaa oikeasti, että siellä on se 15 000 -kokoinen stadion käytössä ja nyt on vain käytetty vähemmän lippuja, jotta meille ei tarvitse antaa niin paljoa”, Jussi Hartikainen pelkää.

Bosniasta ei kommenttia herunut

Seurasta soitettiin tiistaina myös Bosnian liittoon, mutta puhelu ohjattiin ensin kahteen otteeseen eri henkilöille. Lopulta oikean henkilön löydyttyä ei hänellä ollut aikaa vastata Seuran esittämiin kysymyksiin.

X