Harkitsetko uuden imurin ostoa?

Jaa artikkeli
Robotti ei vieläkään korvaa ihmistä ja tavallista imuria siivoushommissa.
Hyvä imuri puhdistaa tehokkaasti ja vaivattomasti meluamatta silti liikaa.

Onko tullut aika vaihtaa meluisa ja imutehonsa menettänyt pölynimuri uuteen? Listaa alkuun vaatimuksesi.

Mahdollisimman imutehoinen vai kevyt imuri, jonka jaksat kantaa yläkertaan? Jos pistorasioita on harvassa, imurin johto ja ulottuvuus saisivat olla mahdollisimman pitkät.

Lemmikkien karvat ovat haaste. Tarvitaanko lisävarusteena myytävä mattotamppari?

Allergioista tai keuhkosairauksista kärsivä tarvitsee tehokkaat hepa-suodattimet poistoilmalle. Keskuspölynimurin letku on kevyt. Kuulet vain suhinaa, eikä poistoilma saastuta sisätiloja.

Sähköteho kertoo vain sähköntarpeen. Imuteho ja sopivat suuttimet ovat tärkeitä. Imutehon säätöjen pitää olla helpot.

Tarvitset ainakin lattia-, matto-, tekstiili- ja rakosuuttimet. Säädettävän pölyputken voi sovittaa eripituisille käyttäjille.

Reilun kokoiset pyörät ovat hyvät. Liukuuko imuri sujuvasti upottavalla matolla ja kynnysten yli? Saako kahvasta hyvän kanto-otteen?

Pölypussit ovat käteviä, mutta niihin tärvääntyy rahaa. Pölypussittoman säiliön tyhjennys ja puhdistus on toisaalta sotkuista, ja hyvä pölypussillinen on tehokkaampi kuin pölypussiton imuri.

Pölynimurin energiamerkki kertoo energiatehokkuudesta, vuosittaisesta energiankulutuksesta, puhdistuskyvystä matolla ja kovalla lattialla sekä melusta. Lue lisää motiva.fi.

Harkitse robotti-imuria väljästi kalustettuun kotiin, jossa on vähän tavaroita lattialla.

Robotti ei silti vieläkään korvaa ihmistä ja tavallista imuria. Esimerkiksi kevyet matot, matonhapsut ja kynnykset tuottavat monille imuriroboteille ongelmia.

Mukavan tehokas

electrolux-pussilla

pölypussillinen Electrolux UltraOne ZUODELUXE+ voitti TTS:n testin tasaisen hyvien ominaisuuksien ansiosta syksyllä 2015. Hyvä puhdistusteho ja mukava käyttää. 350 e, verkkokauppa.com.

Pitkä johto

Bosch2

15 metrin päähän pistorasiasta yltävä pölypussillinen Bosch BSGL5331 painaa vain runsaat 5 kg. Imuri puhdisti matot muita tehokkaammin ruotsalaisen Testfaktan testissä. 230–280 e.

Pölypussiton

electrolux UltraFlex Zufgree on kohtuullisen tehokas, ja poistoilma on puhdasta. TTS:n testin paras pölypussiton syksyllä 2015. Turhan meluisa. 170 e, verkkokauppa.com.

Kevyt kakkosimuri

logic-2

johdottomassa Logik-pölynimurissa on irrotettava rikkaimuri. Lataa 6 tuntia, imuroi puolisen tuntia. Logik pysyy pystyssä, ja se vie vähän tilaa. 99 e, Gigantti.fi.

Imuroi ja moppaa

Monitaitoinen Philips AquaTrio vähentää luuttuamisen vaivoja, sillä se imuroi, moppaa ja kuivaa yhdellä vedolla. Pyörivät mikrokuituliinat puhdistavat ilman pesuaineita. 400 e.

Robotti-imuri

roomba-päältä

irobot Roomba 880 siistii ison kodin lattiapinnat ja matot pölystä, karvoista ja pikkuroskista automaattisesti. Selviää yleensä kynnyksistä. Pieni säiliö pitää puhdistaa turhan usein. 800 e.

Viva 9/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X