Eeva-Leena Pokela opetti suloisen mopsinsa laulamaan – ”Pontus on arjen ilostuttaja”

Professori-musiikkipedagogi Eeva-Leena Pokela opetti Pontus-mopsinsa laulamaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Professori-musiikkipedagogi Eeva-Leena Pokela opetti Pontus-mopsinsa laulamaan.
Teksti:
Linda Martikainen

Professori-musiikkipedagogi Eeva-Leena Pokela hankki keväällä 2022 mopsin, joka oli tuttu koirarotu jo Pokelan lapsuudesta. Pokelan mukaan mopsit ovat tavattoman ystävällisiä ja kaikkien kavereita.

”Ne ovat hyväluonteisia ja kilttejä. Hirmu hyviä oppimaan mitä tahansa ja rauhallisia koiria. Minulla on ollut elämässäni aika monta koiraa. Tällaisessa vaiheessa, kun on itse jo vähän iäkkäämpi eikä tarvitse juoksukaveria lenkeille, mopsi sopii hyvin. Mopsin kanssa on kiva mennä ja kuljeskella”, Eeva-Leena Pokela kertoo.

Puolitoistavuotias Pontus rauhoittaa emäntäänsä ja tuo säännöllisyyttä elämään. Pontuksen perheessä aamut alkavat usein kahdeksalta.

”Iltaisin Pontus tykkää nukkua omassa paikassaan. Herättyämme teemme pienen lenkin, sitten on ruokailun aika. Päivällä teemme ainakin yhden pidemmän lenkin. Ulkoilemme vähintään kolmesti päivässä. Maalla Pontus saa toki mennä ulos, miten huvittaa.”

Pontus nauttii musiikista

Pontus pitää leikeistä, tavaroiden hakemisesta ja lelujen riepottelemisesta. Ainoa pahe on sänkynsä tuhoaminen: tällä hetkellä on kuudes sänky menossa.

Pokela on opettanut Pontuksen myös laulamaan.

”Pontus laulaa tai siis haukkuu käheällä äänellä mukana Oi katsopas vaari tuota hauvaa -laulussa. Tempun opettamiseen tarvitsin toista ihmistä, joka suostui haukkumaan oikeissa väleissä – minä siis lauloin ja mieheni haukkui!”

Koira nauttii muutenkin musiikista: kun Pokela soittaa pianoa ja painaa jalalla pedaalia, Pontuksen takapuoli saattaa olla hänen jalkansa päällä ja hytkyä musiikin mukana.

Pontus on tosi sosiaalinen koira, joka ei ärhentele kenellekään eikä juuri koskaan myöskään hauku. Pokela kertoo, että Pontus haukkuu ainoastaan hälytysajoneuvoille tai ohi ajaville kovaa päriseville moottoripyörille.

Emäntänsä mukaan Pontus on eräänlainen äijä-mopsi.

”Pontuksen mielestä isännän työkalupakki on ihan paras. Jos se on auki, niin Pontus tykkää käydä hakemassa sieltä ihan kunnon työkaluja, kuten vasaran, liimapuristimen tai ruuvimeisselin. Niitä se kuljettelee onnellisena ja vie omaan sänkyynsä. Pontus on arjen ilostuttaja.”

Katso myös video!

Lue myös: Naapureista tuli ystävät – Anja Pohjola, 91, ja Eeva-Leena Pokela, 68: ”Meitä yhdistää elämänilo”

Anja Pohjola ja Eeva-Leena Pokela ovat eläkkeellä, vaikka tekevätkin satunnaisesti myös töitä. ”Ystävyyttä pitää myös vaalia. Nyt on aikaa rillutella ystävien kanssa. Se on arvokasta”, Eeva-Leena sanoo.  <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>
Anja Pohjola ja Eeva-Leena Pokela ovat eläkkeellä, vaikka tekevätkin satunnaisesti myös töitä. ”Ystävyyttä pitää myös vaalia. Nyt on aikaa rillutella ystävien kanssa. Se on arvokasta”, Eeva-Leena sanoo. © Tommi Tuomi
X