Yhdessä voi olla monin tavoin – Joulukalenteri koukutti toimituksen: ”Luurin tuijottaminen ei ole aina vain epäkohteliasta möllöttämistä”

”Onko sinulla joku ihminen, joka ilahtuisi, jos saisi jakaa jotain hauskaa kännykän välityksellä”, Seura-lehden tuottaja Liina Putkonen kysyy.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Liina Putkonen on Seura-lehden tuottaja.

"Onko sinulla joku ihminen, joka ilahtuisi, jos saisi jakaa jotain hauskaa kännykän välityksellä", Seura-lehden tuottaja Liina Putkonen kysyy.
Teksti:
Liina Putkonen

Veikeä joulukalenteri ilahduttaa Seuran verkkosivuilla. Siinä on joka päivälle tehtävä, jota voi ratkoa niin tietokoneella kuin kännykälläkin. Kun testasimme toimituksessa kalenteria, siitähän riemu repesi.

Ensimmäisessä luukussa on nimittäin kuvapalapeli, joka on kuin huumetta. Paloja haluaa naputella paikalleen aina vain nopeammin – ja varsinkin nopeammin kuin kollega. Toimituksen ­WhatsApp kilahteli koko testi-illan innostuneista viesteistä, kun päihitimme toistemme ennätyksiä.

Hassuttelu ja vitsailu pelin ympärillä oli jopa niin hauskaa, että tuntui kuin olisi ollut pikkujouluissa, mutta leppoisasti omalla sohvalla. On meillä toki se oikeakin joulunjuhlistus, ihan kasvotusten. Kaikkea ei voi somehassuttelulla.

Joulukalenteri sai taistelemaan pisteistä

Mutta voi tietotekniikalla korvatakin asioita. Sen avulla voi esimerkiksi vaihtaa yksinäisen tv-illan yhdessä jännittämiseksi ja jutusteluksi. En katsonut yhtään jaksoa yksin, sillä kaverina olivat vanhempani Oulusta, heidän ystävänsä samasta kaupungista, näiden jälkikasvua Lahdesta ja omat sisarukseni ympäri Suomen.

Kukaan ei istunut toistensa sohvalla, vaan olimme kaikki samassa WhatsApp-ryhmässä. Jokainen arvasi joko heti biisin kuultuaan tai kaikkien biisien jälkeen, kuka ohjelman osanottajista oli valinnut minkäkin kappaleen. Sitten jännitettiin, kenelle tuli pisteitä ja kenelle ei.

Olen joulun alla myös kuunnellut liikuttuneena upeaa versiota O Holy Night -kappaleesta, joka on syntynyt jaetusta rakkaudesta musiikkiin ja halusta tehdä asioita yhdessä, vaikkei voi olla yhdessä.

Oulussa asuva ystäväni on alkanut tehdä joulukappaleita uusiksi Los Angelesissa asuvan isosiskonsa kanssa, koska tietotekniikka toimii. Videopuhelut ja viestipalvelut käyvät kuumana, kun he sovittavat, laulavat ja soittavat The Finn Sisters -nimellä musiikkia verkkopalveluihin kuten Spotifyhyn ja pitävät samalla yllä sisarusrakkautta.

Onko sinulla joku ihminen, joka ilahtuisi, jos saisi jakaa jotain hauskaa kanssasi kännykän tai tietokoneen välityksellä? Luurin tuijottaminen ei ole aina vain epäkohteliasta möllöttämistä.

Lue myös: Avaa Seuran joulukalenterin luukku, pelaa ja voita!

Seuran joulukalenteri, avaa luukku, pelaa ja voita!
X