Talvipihan joulu -joulukalenteri osoittaa, että aina löytyy toivoa – Topi Kanerva Onni Talvisen hahmostaan: ”Kiperistä tilanteista huolimatta hän aina löytää jostakin syyn positiivisuuteen”

Talvipihan joulu yhdistää eläinrakkauden ja markkinatalouden. Nuori miehenalku Onni Talvinen huolehtii eläimistä ja yrittää saada tilan tuottamaan. Rooli on Topi Kanervan uran hienoin juttu.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Talvipihan joulun pääosan esittää Topi Kanerva, joka on näytellyt kymmenvuotiaasta lähtien.

Talvipihan joulu yhdistää eläinrakkauden ja markkinatalouden. Nuori miehenalku Onni Talvinen huolehtii eläimistä ja yrittää saada tilan tuottamaan. Rooli on Topi Kanervan uran hienoin juttu.
Teksti:
Jukka Vuorio

Tämän vuoden Joulukalenterissa seikkaillaan ja tunnelmoidaan kuvitteellisen kotieläinpihan ylä- ja alamäissä, kun 18-vuotiaana Talvipihan mummoltaan perinyt Onni Talvinen yrittää sekä pitää eläimistä huolta että saada yrityksen tuottamaan voittoa.

Pääosassa Onnina nähdään vuonna 2001 syntynyt Topi Kanerva, jolle Talvipihan joulu on uran tähän saakka suurin rooli.

”Aloitin teatteriharrastuksen Naantalin teatterissa 10-vuotiaana. Olen siitä lähtien pyörinyt siellä, teini-ikäisenä aloin tehdä leffoissa ja sarjoissa avustajarooleja. Pikkuhiljaa aloin päästä muutamiin sivurooleihin. Talvipihan joulu on ehdottomasti urani hienoin juttu”, Kanerva kertoo.

Kanervan mukaan roolihahmo Onni on veikeä, ujo ja hölmö mutta samalla myös pohdiskeleva nuori mies, jolta löytyy aina toivoa.

”Etenkin sarjan loppua kohden Onnilla on aika isoja tunteita ja hänellä on omanlaisensa tapa ottaa asiat vastaan. Kiperistä tilanteista huolimatta hän aina löytää jostakin syyn positiivisuuteen.”

Talvipihan joulu -joulukalenterissa nähdään myös Heikki Silvennoinen

Talvipihan joulu -joulukalenterin tapahtumiin vaikuttaa omalta osaltaan myös kyläkauppias Roimola, jota esittää lukuisista huumorisarjoista tunnettu Heikki Silvennoinen. Hahmon ilmestyminen mukaan sarjaan on hersyvä kokemus etenkin aikuisille katsojille, sillä Roimolassa on aimo annos kummelimaisuutta. Ylilyövä elehtiminen ja äännähtely sopii erinomaisesti tähän lastensarjan hahmoon.

Silvennoisen kanssa työskentelemistä Kanerva pitää suurena kunniana.

”Olen tietysti nähnyt useita hänen töitään, ja ensimmäinen tapaamisemme vähän jännittikin minua. Mutta kaikki meni tosi mukavasti ja hän on maailman hauskin työkaveri. Hän osaa tehdä koko kuvaussetistä hauskan paikan.”

Esimerkkinä Kanerva mainitsee kohtauksen, joka otettiin yhä uudelleen uusiksi.

”Yhdessä kohtauksessa Onni keskustelee Heikin hahmon Roimolan kanssa ja syö samalla omenapiirakkaa. Kohtauksessa minun piti syödä vain yksi pala, mutta koska meitä alkoi koko ajan kesken repliikkien naurattaa ja piti ottaa uusiksi, söin varmaan kaksikymmentä palaa.”

Oikukkaat vastanäyttelijät

Sarjassa nähdään Kanervan, Ilonaa esittävän Isadora Brownin ja Heikki Silvennoisen lisäksi useita eläinnäyttelijöitä. Mukana on kaksi koiraa, kaksi kiliä, possu, ankka ja aasi.

”Eläinten kanssa näytteleminen oli jännää, huh huh. Todella poikkeuksellista minulle ja ymmärtääkseni koko Suomessakaan ei ole hirveästi tämän tyyppistä tehty.”­

Kanerva kertoo olevansa hyvin eläinrakas, joten eläinten kanssa oli mukava työskennellä.

”Mutta eläinten kanssa työskentely on myös tosi hidasta ja kohtauksia kuvattiin välillä hyvin pitkillä otoilla, että saatiin eläimet tekemään jotain tiettyä.”

Replikointi eläinten kanssa tuntui erikoiselta.

”Puhuin niille omat vuorosanani ja sitten niiden vastaukset dubattiin jälkikäteen. Välillä eläinten annettiin levätä ja puhuin tyynyille tai nukeille.”

Etukäteen medialle esitetyn ensimmäisten neljän jakson perusteella tämän vuoden Joulu­kalenteri on laadukkaasti tuotettu ja näytelty tarina, joka tarjoaa mukavaa seurattavaa koko perheelle. 

Joulukalenteri: Talvipihan joulu, perjantai 1.12. klo. 8.11, TV2

X