Puoli vuotta joulunviettoa – 380 metrin jouluvalot syttyivät jo lokakuussa

”Valoja on lisätty pikkuhiljaa syksyn edetessä – satoihan ensilumikin etelää myöten jo lokakuun puolella”, päätoimittaja Erkki Meriluoto kertoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vivan päätoimittaja Erkki Meriluoto.

"Valoja on lisätty pikkuhiljaa syksyn edetessä – satoihan ensilumikin etelää myöten jo lokakuun puolella", päätoimittaja Erkki Meriluoto kertoo.
Teksti:
Erkki Meriluoto

Syyskuun lopulla se yleensä alkaa. Tulevan joulun makustelu. Kun ensimmäistä kertaa ilmassa on talven kelmeyttä, niin ihminen alkaa kaivata sisäistä lämpöä.

Näihin aikoihin vuodesta kauppojen leikkelehyllyjen valikoimaan alkaa jälleen tulla valmiita joulukinkkusiivuja rasioittain. Pitkän odotuksen jälkeen siivut sopivat niin vaalean kuin tummankin leivän päälle. Kyytipojaksi moni lisää päälle kiepauksen sinappia – itse suosin ripausta aromisuolaa. Jokaisella haukkaisulla makunystyrät ja mieli matkaavat jo joulun tunnelmiin.

Jouluvalot tuovat tunnelmaa jo lokakuussa

Lokakuussa tunnelmaan pääsevät myös naapurit. Tänäkin vuonna tuli aika kaivaa varastosta jouluvalot. Osittain taustalla on myös käytännön syyt. Ilman niitä talomme kuisti olisi iltaisin turhan pimeä kulkea. Pysyvän ulkovaloratkaisun sijaan runsaat kausivalot tuovat iloa myös lähitalojen asukkaille.

Valoja on lisätty pikkuhiljaa syksyn edetessä – satoihan ensilumikin etelää myöten jo lokakuun puolella. Valoja on tällä hetkellä talon ympärillä ja pihapuissa noin 380 metriä. Puolustuksekseni voin sanoa, että ne eivät sentään välky.

Joulukuusi kannetaan sisään marraskuussa

Marraskuun lopulla juhlimme tyttäremme 5-vuotissynttäreitä. Perinteisiin kuuluu, että samalla kun kekkerien jäljet siivotaan pois, niin joulukuusi kannetaan sisään.

Se on käytännöllinen muovikuusi, joka on kestänyt loistokunnossa aikaa ja kissan kiipeilyä. Kuusen koristelu on lapsiperheissä mukavaa – eri variaatioita kun syntyy useampana päivänä.

Joulun jälkeen alkaa tarjouskinkun metsästys

Joulukuussa vietetään joulua perinteisin menoin, joten ei siitä sen enempää. Tärkeä hetki jatkon kannalta koittaa välipäivinä. Tarjouskinkun metsästys alkaa. Viime vuonna saalista kannatti odottaa tammikuun puolelle asti, jolloin kinkun sai peräti 80 prosentin alennuksella.

Tammikuussa joulukuusi viedään takaisin varastoon ja jouluvalot sammutetaan. Helmikuussa vietetään perinteisiä ystäväporukan pikkujouluja. Joulunvietto huipentuu lopulta pääsiäisenä, kun tarjouskinkku kaivetaan pakastimesta ja joulutunnelmasta nautitaan vielä kerran.

Toivotan kaikille lukijoillemme hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta tämän viimeisen Viva-kirjoitukseni myötä. Jatkossa pääkirjoitukseni löytää tuttuun tapaan Seuran puolelta.

Vivan-lehden joulukuun numero on ilmestynyt!
Vivan-lehden joulukuun numero on ilmestynyt!

Lue myös: Tietovisa jouluun! Muistatko nämä joulun ajan uutiset ja tapahtumat vuosien varsilta? Testaa tietosi!

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X