Jättipotti ja kupponen kuumaa lottovoittajille – Näin Veikkaus juhlistaa pääkonttorillaan tuoreita miljonäärejä

Kahvittelussa ja lottoamisessa on molemmissa jotakin hyvin suomalaista. Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman on tavannut voittokahveilla viilipyttymäisiä multimiljonäärejä ja puheliaita tarinankertojia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kahvittelussa ja lottoamisessa on molemmissa jotakin hyvin suomalaista. Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman on tavannut voittokahveilla viilipyttymäisiä multimiljonäärejä ja puheliaita tarinankertojia.
(Päivitetty: )
Teksti:
Terhi Harper

Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhmanilla on usean vuoden kokemus lottovoittajien kahvittamisesta. Hän kertoo, että monille lottomiljonääreille voitto tuntuu todelta vasta siinä hetkessä, kun he saapuvat Veikkauksen pääkonttorille Pohjois-Haagaan.

Kuluvana vuonna päävoittoja on lunastettu tähän mennessä yhteensä 10 kappaletta.

Siilinjärvelle osuneesta jättipotista johtuen juhlakahveja on keitetty poikkeuksellisen paljon.

Ei hätää, lottovoitto on totta!

Pipsa Öhmanin mukaan ei ole tavatonta, että hän joutuu aluksi rauhoittelemaan suurpotin voittajaa: Lottovoitto on totta ja kohta ovat rahat tilillä.

”Monet lottovoittajat kokevat olonsa hyvinkin jännittyneiksi. Näin on etenkin silloin, jos heillä itsellään on ollut hallussaan voittotosite, joka on voinut olla useiden miljoonien eurojen arvoinen”, Öhman kertoo.

Viilipyttymäiset monimiljonäärit

Ennen kuin siirrytään Veikkauksen kuuluisaan kahvipöytään, suoritetaan toimenpiteistä tärkein – voiton lunastus. Tällöin paikalla ovat myös maksuliikennettä hoitavat virkailijat, jotka varmistavat, että voittorahat ohjautuvat oikealle tilille.

Virallisen osuuden tultua päätökseen, monella tuoreella lottomiljonäärillä vierähtää kivi sydämeltä.

”Kun siirrytään kahvittelemaan ja paperiasiat ovat kunnossa, moni lottovoittaja on silminnähden helpottunut. Tosin ihmistyypeissä on eroa – lottovoittajienkin joukossa”, Öhman sanoo.

”Toiset ovat viilipyttymäisiä, vaikka ovat voittaneet kymmeniä miljoonia euroja. Sitten on henkilöitä, jotka ovat voittaneet tässä mittakaavassa pienempiä summia, mutta saattavat käydä hyvinkin kierroksilla.”

Kahvipöydässä kerrotaan koko elämäntarina

Pipsa Öhman on huomannut kahvihetkissä, että jännityksen lauettua monen lottomiljonäärin kielenkannat kirpoavat.

”Auliisti kerrotaan, että miten ja missä voittoisa lottokuponki täytettiin ja kuinka voitto kävi ilmi. Joskus lottovoittajan tunteet purkautuvat niin, että henkilö saattaa kertoa koko elämäntarinansa yhden kahvitteluhetken aikana.”

Lottovoitto on yhteinen asia

Öhmanin mukaan moni pariskunta on valinnut tulla voittokahveille yhdessä.

”Miehet pelaavat hiukan enemmän kuin naiset, mutta monesti voittoa tullaan hakemaan pariskuntina. Siinä ei enää niin mietitä, kumpi oli pelannut tositteen. Useimmille voitto on yhteinen.”

 

 

X