Kirjailija Petri Saraste Seura-kerhon lukijaillan vieraana toukokuussa Otavalla – Ilmoittaudu lehden tilaajana mukaan!

Seura-kerhon toukokuun lukijatapahtumassa tapaamme kirjailija Petri Sarasteen, joka kertoo juuri julkaistusta Isäni vaiettu sotavankeus -kirjastaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toukokuussa järjestetään myös Seura-kerhon kirjailijatapaaminen Kustannusosakeyhtiö Otavan tiloissa Helsingin keskustassa.

Seura-kerhon toukokuun lukijatapahtumassa tapaamme kirjailija Petri Sarasteen, joka kertoo juuri julkaistusta Isäni vaiettu sotavankeus -kirjastaan.
Teksti:
Seura

Seura-kerhon kirjailijaillassa on toukokuussa vieraana palkittu toimittaja ja ulkomaankirjeenvaihtaja Petri Saraste. Kirjailijaa haastattelee Otavan tiloissa Seuran toimittaja Milla Ollikainen vastikään ilmestyneen Isäni vaiettu sotavankeus (Otava) -teoksen tiimoilta.

Petri Saraste valottaa kirjansa tekoprosessin taustoja ja antaa lisäksi vinkkejä lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita selvittämään omien sukulaistensa sotapolkuja.

Petri Saraste

Isän sotavankeus kesti kolme ja puoli vuotta

Uutuusteos pohjautuu Sarasteen isän päiväkirjaan, jonka hän sai luettavakseen vasta isän kuoleman jälkeen. Kauko Saraste jäi neuvostosotilaiden vangiksi heinäkuussa 1944, ja hän vietti seuraavat puoli vuotta kolmella venäläisten vankileirillä. Hän pääsi takaisin Suomeen vankien toisessa palautuserässä jouluna 1944.

Isä ei juuri koskaan puhunut sota-ajoista ja vastaili niistä esitettyihin kysymyksiinkin hyvin niukasti. Petri Saraste toki tiesi isänsä olleen vankileirillä, mutta ei yrittänyt siitä enää aikuisena juuri udella, koska tiesi kyselemisen turhaksi.

Isäni vaiettu sotavankeus sisältää isän päiväkirjan kokonaisuudessaan. Saraste kehystää sen oman sukunsa tarinalla sekä Suomen historialla, jossa sotavangit ovat oma, aikanaan häpeälliseksikin koettu lukunsa.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X