Matkusta nyt edullisemmin – Eläkeläinen saa alennusta näissä liikennevälineissä

Eläkeläisen pitää harvoin maksaa täyttä hintaa julkisesta liikenteestä. Alennusmahdollisuutta kannattaa aina tiedustella.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Eläkeläisen pitää harvoin maksaa täyttä hintaa julkisesta liikenteestä. Alennusmahdollisuutta kannattaa aina tiedustella.
Teksti: Tarja Salo

Eläkeläisten alennuksia ei paljon mainosteta eikä tyrkytetä. Siispä pitää itse kysyä. Alennukset eivät ole kiinteitä, vaan milloin mitäkin.

Junalipuista saa alennusta. Sinulla pitää olla eläkekortti ja kortti (kuvallinen henkilökortti, passi, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti), jolla todistat henkilöllisyytesi.

Eläkeläisenä voit valita säästölipun tai eläkeläisalennukseen oikeuttavan peruslipun. Alennus on 20 prosenttia.

Lennä ja risteile ryhmässä huokeampaan hintaan

Finnair ei anna eläkeläisille tiettyä prosenttialennusta, vaan se tarjoaa erikoishintoja yli 65-vuotiaille eläkeläisille. Kun varaat lippua verkkosivulla finnair.fi, vaihda matkustajatyyppi ”aikuisista” ”senioreihin”. Näin näet seniorihinnan.

Viking Line ei anna yksittäisille eläkeläisille alennusta, vain ryhmille. Alkuviikon lähdöillä on ajateltu senioreita, niin viihteen kuin hinnoittelunkin saralla. Ryhmille räätälöidään (ryhma@vikingline.com) matkustajien toiveiden mukainen matka.

Yksittäisille matkustajille suositellaan Viking Line Clubia, koska klubilaisille tarjotaan parhaat hinnat ja edut sekä tietyissä tapauksissa etuosto-oikeus.

Tallink Silja ei myöskään tarjoa eläkeläisalennuksia, vaan alennusta saavat 10 hengen ryhmät. Ole yhteydessä myyntipalveluun (tallinksilja.fi). Hinta riippuu hytistä, päivästä ja vuodenajasta.

Linja-autolla edullisemmin

Onnibus antaa 65 vuotta täyttäneille 20 prosentin alennuksen OnniBus.com ja OnniBus Flex -vuoroille. Lipun voi ostaa verkkokaupasta (onnibus.com) tai R-kioskista.

Matkahuolto (matkahuolto.fi) myöntää bussilipuista kunkin bussiyrityksen määrittelemät alennukset. Varsinaisia eläkeläisalennuksia ei ole. Tarjolla on myös matkakortille ladattava edullinen kausi- tai sarjalippu.

Oman paikkakunnan busseissa eläkeläinen saa alennusta, kysy siis bussifirmasta. Lippuja on monenlaisia: kertalippu, mobiili, arvo, kausi, seniori, veteraani, erilaisia vyöhykelippuja.

Lähtisitkö Interrailille?

Aika moni on nuoruudessaan interrailannut, ja sen ilon voi kokea seniorinakin. Interrail Pass -lippuja on kahdenlaisia: Kaikissa maissa kelpaava Interrail Global Pass ja maakohtainen Interrail One Country Pass.

Lippua ostaessasi tarvitset voimassa olevan passin tai henkilökortin, ajokortti ei kelpaa. Interrail Pass -liput eivät ole myynnissä vr.fi-verkkokaupassa, mutta voit ostaa niitä kansainvälisellä Interrail-sivustolla (interrail.eu). Kuukauden Global Pass -seniorilippu toisessa luokassa maksaa 603 euroa. Matkan pituuksia on useita ja siksi myös hintoja.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X