Miten toimisit loton jättipotin osuessa kohdallesi? Lottomiljonäärit neuvovat, mitä itse tekisivät nyt toisin: ”En puhuisi kenellekään ja eläisin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan”

Monet lottovoittajat toivoivat jälkikäteen, että olisivat tuhlailleet vähemmän ja tehneet viisaampia valintoja sekä pankin että parisuhteen kohdalla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Monet lottovoittajat toivoivat jälkikäteen, että olisivat tuhlailleet vähemmän ja tehneet viisaampia valintoja sekä pankin että parisuhteen kohdalla.
(Päivitetty: )
Teksti:
Terhi Harper

Veikkaus kysyi vuonna 2017 lottomiljonääreille suunnatussa suurkyselyssä, jäikö jokin harmittamaan omassa toiminnassa jättipotin osuttua kohdalle. Kyselyyn vastasi 76 voittajaa. Heistä noin 15 prosenttia  kertoi, että kokemuksesta viisastuneena toimisi nyt toisin.

Kell’ onni on, se onnen kätkeköön

Suurin osa omaan toimintaan tyytymättömistä vastaajista kertoi, että mikäli uusi voitto osuisi kohdalle, he olisivat hiljaa jättipotista. Useampi lottovoittaja koki, että voiton myötä ihmissuhteisiin tuli kitkaa.

”Pahimpia ovat kateelliset ihmiset, jotka eivät osaa olla onnellisia toisten puolesta”, kertoi eräs lottovoittaja.

Muutama kyselyyn vastanneista piti tärkeänä sitä, että rahat eivät saisi paljastua varsinkaan naapurustoon tai oman perheen ulkopuolisille.

”En ehkä kertoisi kenellekään tutulle.”

Muutama lottomiljonääri pitäisi tiedon voitosta vain itsellään

Vaikka elämänkumppani on se tärkein ihminen, jolle voitosta useimmiten kerrotaan, muutama vastaaja valitsisi olla täysin hiljaa jättipotista myös kaikkein lähimmilleen.

”En puhuisi kenellekään ja eläisin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Matkustaisin ehkä enemmän, en muuta.”

”En kertoisi voitosta kenellekään”, summasi yksi lottovoittaja.

Pankki ja verottaja pettivät odotukset

Mikäli lottovoitto osuisi kohdalle uudestaan, muutama kyselyyn vastaaja toimisi  tällä kertaa viisaammin verottajan ja pankin kanssa.

”Jos nyt voittaisin toisen kerran, olisin tehnyt kimppasopimuksen verotuksellisista syistä (puoliso).”

Yhtä kyselyyn vastaajista lottovoittajista harmitti se, että oman paikkakunnan pankki oli rikkonut tuoreen miljonäärin yksityisyydensuojaa.

”Maksattaisin voiton jonnekin muualle kuin paikallispankkiin. Sieltä vuosi tieto heti.”

”En antaisi enää pankin huijata minua”, kertoi puolestaan toinen vastaaja.

Vähemmän hankintoja ja enemmän korkoa voittosummalle

Joku vastaajista käyttäisi nyt voittorahansa viisaammin ja tuhlaisi vähemmän, jos siihen olisi mahdollisuus.

”Pienentäisin alkuun hankintoja ja seuraisin tilannetta ja keräisin korkoja ensin. Sen jälkeen sitten vähitellen kesämökki, sijoitusasuntoja jne.”

Parisuhteiden rakoilua ja huonoa omatuntoa

Joillekin vastanneille lottovoitosta muodostui parisuhteen painekattila. Yksi vastaajista toivoo, että olisi tehnyt suoraviivaisempia ratkaisuja avioliitossaan heti voiton käytyä ilmi.

”Heittäisin silloisen vaimon heti ulos ovesta.”

Moni lottovoittajista vastasi Veikkauksen kyselyssä käyttäneensä rahaa enemmän hyväntekeväistyyteen.

Yhden vastaajan kohdalla omatunto kolkutti siitä, että ei ollut käyttänyt rahaa enemmän toisten auttamiseen.

Jotkut kyselyyn vastaajista lottomiljonääreistä voivat saada vielä uuden tilaisuuden. Yhtä lottovoittajaa lukuunottamatta kaikki Veikkauksen kyselyyn vastanneista ilmoittivat jatkaneensa rahapelien pelaamista voiton jälkeenkin.

X