Nappaa suositukset! Museokortti on kätevä tapa kokea elämyksiä myös Virossa – ”Muuseumikaart-kortti avaa oven yli sataan museoon”

Museossa viihtyvälle Viron-kävijälle tämä kesä on mehukas.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Säveltäjä Arvo Pärtin keskus on polun päässä Laulasmaan mäntymetsässä. © Roland Halbe

Museossa viihtyvälle Viron-kävijälle tämä kesä on mehukas.
Teksti: Tarja Penttinen

Uusi Muuseumikaart eli museokortti avaa oven yli sataan museoon, joista löytyy historiaa, tiedettä, taidetta ja entisajan elämää savupirteistä kartanoihin. Kiinnostavia kohteita löytyy jo matkalla suomalaisten lemmikkeihin Pärnuun ja Tartoon.

Tallinnaan jäävät voivat tehdä retken vaikkapa Laulasmaalle säveltäjämestari Arvo Pärtin keskukseen. Mäntymetsän keskellä luikertavalle talolle hurauttaa satamasta autolla noin 40 minuutissa.

Kierrokselle saa mukaan äänioppaan, josta voi valita korvilleen vaikka kuplivan Ukuaru waltzin tai Da Pacem Dominan, jonka Pärt sävelsi Madridin pommi-iskun uhrien muistoksi vuonna 2004. Keskuksessa järjestetään usein konsertteja. Silloin säveltäjämestarin voi bongata käytävältä.

Muuseumikaart-museokortti avaa ovia koko Virossa

Viro on viides maa, jossa museokortti on tarjolla. Digitaalisen kortin (59 euroa) voi ostaa suomenkielisestä verkkokaupasta tai Viking Linen ja Tallink Siljan verkkokaupoista.

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 6/2023.

Lue myös: Tallinnan parhaat ravintolat 2023 – Onko hyvä lounas- tai päivällisravintola haussa? Tutustu suosikkien listaan ja valitse sopiva ruokapaikka

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -lista sisältää monta vaihtoehtoa, kuten 180 degrees -ravintolan.

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -listaus sisältää monta maukasta vaihtoehtoa, kuten 180 Degrees -ravintolan. © Lauri Laan

Lue myös: Kylpyläkaupunki Pärnu on hemmottelua kaipaavan edullinen lomakohde Virossa − Lue matkavinkit! Valitse tästä majoitus- ja herkuttelukohteet

Pärnu

Pärnu sijaitsee Pärnumaan maakunnassa Lounais-Virossa. © Visit pärnu

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X