Kylpyläkaupunki Pärnu on hemmottelua kaipaavan edullinen lomakohde Virossa − Lue matkavinkit! Valitse tästä majoitus- ja herkuttelukohteet

Listasimme mielenkiintoisimmat hemmottelukohteet Pärnussa – ja selvitimme, paljonko lomailu tulisi maksamaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pärnu sijaitsee Pärnumaan maakunnassa Lounais-Virossa.

Listasimme mielenkiintoisimmat hemmottelukohteet Pärnussa – ja selvitimme, paljonko lomailu tulisi maksamaan.
Teksti:
Anni Niittylahti

Rentoutumislomaa kaipaavien kannattaa suunnata Viron kesäpääkaupungiksi tituleerattuun Pärnuun, joka on tunnettu uimarannastaan ja useista kylpyläpalveluistaan.

Kylpyläkaupungin upea ranta ja rannikko

Pärnussa vieraillaan usein sen kaksi kilometriä pitkän rannan takia. Pärnunlahden rannalla vierailee aurinkoisina päivinä jopa kymmeniätuhansia ihmisiä.

Viron rannikkoa kiertää 300 kilometriä pitkä rantatie, joka yhdistää mielenkiintoisia kulttuurinähtävyyksiä, kalastajakyliä ja luontokohteita.

Rantatie alkaa Virtsusta ja kulkee Pärnulahden reunaa pitkin Häädemeesteen, Kabliin ja Iklaniin.

Pärnunlahden ranta yläilmoista

Rantatien varrelta löytyy upeita rantakohteita. © Priidu Saart, Visit Pärnu

Pärnu – hotellit ja kylpylät

Pärnu on kylpylöiden luvattu kaupunki, joten itsensä hemmottelu onnistuu vaivattomasti. Kylpylähotelleilla riittää historiaa satojenkin vuosien taakse ja niiden arkkitehtuurit poikkeavat toisistaan.

Kohteiden majoitushinnat on tiedusteltu huhtikuussa 2023.

Rannahotell tarjoaa upeat näköalat 

Merinäköalaa kaipaavan reissaajan kannattaa tutustua rantatien varrella sijaitsevaan Rannahotelliin. Hotellin 55 huoneesta 11 on sviittejä, joista kahdesta avautuu panoraamanäkymä Pärnun lahdelle.  Näköaloja tarjoaa myös merelle avautuva suuri kesäterassi.

Rannanhotell myy pakettimatkoja muun muassa golfin ja teatterin ystäville sekä kylpyläpalveluja Anika Spassa. Kylpylän hoitokattaus on laaja ja ulottuu suklaahieronnoista vartalokääreisiin. Hintatasoltaan hoidot ovat samaa luokkaa kuin Suomessa tai hieman halvempia.

Hotelli on kiinni lokakuusta huhtikuun loppuun, mutta sen pystyy varaamaan erikoistilaisuuksiin.

Majoituksen hinta kahdelta aikuiselta on alkaen 112 e/vrk merinäköalalla ja 101 e/vrk puistonäköalalla.

Rannahotell

Tyylikäs Rannahotell sijaitsee aivan meren tuntumassa. © Priidu Saart, Visit Pärnu

Hedon Spa & Hotel – vanha mutakylpylä

Merenrannassa sijaitseva Hedon-hotelli on rakennettu Pärnun yhden mielenkiintoisimman maamerkin eli mutakylpylän yhteyteen.

Vanha mutakylpylä valmistui vuosina 1926–1927 ensimmäisessä maailmansodassa tuhoutuneen kylpylälaitoksen tilalle. Kylpylätoiminta alkoi paikassa jo vuonna 1838, kun rannassa sijaitsevat uimalat tarjosivat palvelujaan, kuten lämpimiä merivesikylpyjä ja talvisin saunapalveluja.

Hedonista löytyy moderneja spa-palveluita, yöpymismahdollisuuksia, kokoustiloja ja ravintola kesäterassilla varustettuna.

Majoituksen hinta kahdelta aikuiselta on alkaen 108 e/vrk. 

Hotel Hedon, entinen mutakylpylä

Hedonin historia ulottuu 1800-luvulle. © Juhani Särglep, Visit Pärnu

Tervis Medical Spa Hotel tarjoaa edullisia terveyspalveluja

Jos kaipaat vähän erikoisempaa hemmottelulomaa, niin Tervis Medical Spa Hotel on siihen hyvä vaihtoehto. Kylpylä on erikoistunut terveyslomiin, joihin sisältyy terveystarkastus, lääkärin suosittelemia hoitoja, kylpyläpalveluita ja liikunta-aktiviteetteja.

Esimerkkejä lääkärin suosittelemista hoidoista ovat esimerkiksi yrttiporekylpy, vedenalainen suihkuhieronta ja ultraäänihoito.

Hotellissa on mahdollista teetättää itselleen erilaisia tutkimuksia, kuten EKG-mittauksia ja verikokeita. Hinnat tutkimuksissa ovat seitsemästä eurosta pariin sataan euroon.

Terviksessä on mahdollisuus myös perinteiseen kylpylälomaan. Kylpyläosastolta löytyy erilaisia uima-altaita ja saunoja.

Kolmen vuorokauden terveysloma yhdeltä henkilöltä alkaen 133 e. Kahden hengen hotelliyöpyminen ja kylpyläpalvelut alkaen 138 e/vrk.

Lue myös: Sympaattinen Tartto yllättää Viron-matkailijan – Tästä löytyvät parhaat matkavinkit Tarttoon

X