Tallinnan parhaat ravintolat 2023 – Onko hyvä lounas- tai päivällisravintola haussa? Tutustu suosikkien listaan ja valitse sopiva ruokapaikka

Listasimme herkulliset kohteet! Valitse tästä hyvä ruokapaikka ja ravintola Tallinnassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -listaus sisältää monta maukasta vaihtoehtoa, kuten 180 Degrees -ravintolan.

Listasimme herkulliset kohteet! Valitse tästä hyvä ruokapaikka ja ravintola Tallinnassa.
Teksti:
Raija Vesala

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -listaukset kiinnostavat, kun matkailija suuntaa Itämeren yli lomailemaan. Kun hyvä ravintola on haussa Tallinnasta, tämä juttu kannattaa lukea!

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 – valitse näistä itsellesi sopiva ruokapaikka!

White Guiden mukaan paras on Michelin-tähden viime vuonna saanut NOA Chef’s Hall, Toptasten listakärjeksi selvisi vanhaan teollisuushalliin rakennettu ravintola F-Hoone ja Tripadvisorin Vegan Restauran V.

White Guiden lista julkaistiin alkuvuodesta 2023 ja Toptasten huhtikuussa 2022. Tripadvisorin lista on päivitetty vuonna 2023.

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -lista sisältää monta vaihtoehtoa, kuten ravintola Noa.

Ravintola NOA tunnetaan ruokatrendien ensipaikkana Virossa. Ravintolassa on myös mereneläväakvaario. © Heleimai Alamaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOA Chef’s Hall sijaitsee meren rannalla

Ravintola on saanut kehuja erityisesti tuoreista raaka-aineistaan ja monipuolisuudestaan. NOA Chef’s Hall on valittu Baltian parhaaksi ravintolaksi vuosina 2017, 2018, 2019 ja 2020. Ravintola palvelee vain ajan varanneita.

F-hoone löytyy Telliskiven kaupunginosasta

F-hoone on yksi Telliskiven vanhimmista ravintoloista. Ravintola sai kiitosta erityisesti rennosta ilmapiiristä ja mielenkiintoisesta arkkitehtuuristaan. F-hoone on palvellut asiakkaitaan yli kymmenen vuotta.

Vegan Restauran V on kasvisyöjän kohde

Vegan Restauran V on nimensä mukaan kasvisravintola, jonka tunnelma ja ruokalista keräsivät kehuja. Ravintola on kuitenkin tiloiltaan aika pieni, joten pöytävaraus kannattaa tehdä, jos aikoo päästä varsinkin illallisaikaan maistelemaan kasvisherkkuja.

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -lista sisältää monta vaihtoehtoa, kuten 180 degrees -ravintolan, jolla Michelin tähti.

180 Degrees -ravintolanlla on myös Michelin tähti. © Lauri Laan

180 Degrees on ansainnut Michelin-tähden

White Guiden listan kakkonen oli niin ikään Michelin-tähden 2022 saanut 180 Degrees by Matthias Diether -ravintola, joka sijaitsee myös meren rannalla. Ruokalistalta voi valita joko neljän tai kuuden ruokalajin maistiaismenun. Ruokaluomukset ovat kokeneen saksalaiskokin Matthias Dietherin käsialaa ja niissä on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin.

Olybet Bar & Grill on myös sporttibaari

Toptasten listalla toiseksi sijoittui Olybet Bar & Grill, joka tunnetaan myös sporttibaarina. Ravintola sai kehuja pihveistään sekä kasvisruostaan. Olybetistä löytyy myös kolme talon omaa olutmerkkiä.

Paikallisten makujen Rataskaevu 16

Tripadvisor arvosti toiseksi parhaaksi Rataskaevu 16 -ravintolan, joka tarjoaa muun muassa virolaisia herkkuja. Rataskaevu on löytynyt vuodesta toiseen Tallinnan suosituimpien ravintoloidem listalta. Ravintolan tunnelmaa kehutaan viihtyisäksi.

Tallinnan parhaat ravintolat 2023 -lista sisältää monta vaihtoehtoa, kuten Fotografiska Tallinn -ravintolan.

Fotografiska Tallinn -ravintolalla on Michelinin vihreä tähti, lisäksi se on sijoittunut toiselle sijaille virolaisten ravintoloiden White Guide 2022 -listauksessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografiska Restaurant museon kattokerroksessa

Mitalisijoille White Guiden listalla pääsi vielä Fotografiska Restaurant, joka sijaitsee Fotografiska museon kattokerroksessa Telliskivessä. Ravintola toimii nollakulutuksen periaatteella ja laittaa ruokaa mahdollisimman kekseliäästi.

Raaka-aineita ei tuhlata ja jätettä tuotetaan mahdollisimman vähän. Ravintolasta aukeaa myös kaunis näkymä Tallinnan vanhaan kaupunkiin.

Argentiinalaiset liharuoat houkuttelevat

Toptasten kolmoseksi sijoittui ravintola Argentiina, joka sijaitsee Tartu maanteen varrella. Toinen Argentiina-ravintola löytyy Tallinnan satamasta. Ravintola on tunnettu erityisesti liharuoistaan ja se on palvellut pihvinystäviä jo lähes 30 vuotta.

Makuja Aasiasta ja Intiasta

Tripadvisorin listan kolmas oli aasialaista ja intialaista ruokaa tarjoava Chakra. Ravintolan sydän on keittiön saviuuni. Ravintola sijaitsee historiallisesta arvokkaassa liikerakennuksessa ja sisältä löytyy niin antiikkia kuin ikonejakin.

Lue myös: Säveltäjä Arvo Pärtin kulttuurikeskus ja kiinnostavat galleriat kutsuvat Viroon – Kokosimme Tallinnan kiinnostavimmat kulttuuritärpit!

Estonia-teatteri ja -konserttisali ovat tuttuja suomalaisillekin usean vuosikymmenen ajalta.

Estonia-teatteri ja -konserttisali ovat tuttuja suomalaisillekin usean vuosikymmenen ajalta. © Visit Estonia

X