Rohkea laulaja juontaa UMK-finaalia – Milloin olet viimeksi hävennyt jotain, Benjamin Peltonen?

Laulaja Benjamin Peltonen debytoi Uuden Musiikin Kilpailussa juontajana.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Benjamin Peltonen kasvatti rutkasti kuulijakuntaansa UMK-kilpailun myötä.

Laulaja Benjamin Peltonen debytoi Uuden Musiikin Kilpailussa juontajana.
Teksti:
Milla Ollikainen

Benjamin Peltonen osallistui Uuden Musiikin Kilpailuun vuosi sitten kappaleellaan Hoida mut. Nyt monipuolinen artisti astuu uusiin saappaisiin UMK-finaalin juontajana

Jännittääkö UMK:n juontaminen enemmän kuin kilpailuun osallistuminen esiintyjänä vuosi sitten?

”Tämä on eka kerta juontajana, ellei oteta huomioon jotain ala-asteen joulujuhlaa. On tosi jännittävä duuni edessä! Mutta kyllä se viime vuosi oli ihan omalla tasollaan, siinä oli niin paljon pelissä, oma biisi ja oma esiintyminen – että kaikki menisi täydellisesti.”

Millainen kemia teillä juontajilla on keskenänne?

”No, Pilvi Hämäläinenhän on suuri persoona, samoin Viivi Pumpanen. Ei se ole ainakaan mikään kolmen hiirulaisen kokoontuminen! On ollut superhauskoja treenejä yhdessä, ja kaikki saavat kyllä omat hetkensä.

Pilvi on meistä se, joka vetää kaiken aina sopivasti liian pitkälle. Minä taidan olla rauhallisemmasta päästä. Viivi on ihan ammattijuontaja, mutta on minullakin omanlainen tatsini, koska olen kuitenkin esiintyjä. Tämä on minulle iso pesti, jonka haluan hoitaa hyvin.”

Lue myös: TTK-voittaja Benjamin Peltonen ei häpeä herkkyyttään: ”Herkkyys on äidiltäni saatu piirre”

Mikä on paras muistosi vuoden 2023 UMK-kilpailusta?

”Se hyvä ryhmähenki artistien keskuudessa, joka on jotenkin surullisen harvinaista. Kaikki tsemppasivat toisiaan oikeasti ja iloittiin toisten onnistumisista. Se oli ihan uskomattoman siistiä kokea.”

Saitko kisan ansiosta paljon uusia faneja?

”Sain, ja se oli ihanaa. UMK antoi minulle mahdollisuuden näyttää, kuka olen artistina. Sen jälkeen jengi on tutustunut musiikkiini vähän isommassa mittakaavassa. Sen näkee keikoillakin, samoin radiosoitossa ja kuuntelumäärissä. On kaikille artisteille lottovoitto päästä UMK:hon mukaan.”

Onko sinulla jo oma voittajasuosikki tämän vuoden finaaliin?

”En osaa vielä sanoa, kappaleet kuitenkin heräävät eri tavalla eloon sitten livenä. Tykkään kyllä hirveästi esimerkiksi Sini Sabotagen biisistä, siinä on vähän samaa meininkiä kuin omassa kappaleessani vuosi sitten. Sen esityksen näkemistä odotan ehkä eniten.”

Olet puheissasi monesti aika rohkea kaveri. Milloin olet viimeksi hävennyt jotain, Benjamin Peltonen?

”No, kyllähän sitä yllättävänkin usein tulee sellaisia hetkiä, että ei jumalauta, oliko taas pakko! Mutta olen aina fanittanut isosti esimerkiksi Lady Gagaa ja sellaisia suuren maailman superstaroja, jotka puhuttelee ja herättelee jengissä tunteita hyvässä ja pahassa, ilman että kuitenkaan yrittää mitenkään liikaa.

Monesti sellaiset jutut, joista jengi sanoo, että oletpas sä rohkea, niin en mä siinä tilanteessa ole mitenkään yrittänyt olla. En osaa oikein pitää sellaista filtteriä päällä. Varmaan olisi pitänyt olla jokin julkisuuskoulutus alussa, että ei näin voi tehdä! Mutta toisaalta tuntuu että, että se on yksi syy siihen, miksi ihmiset tai ainakin omat fanit tykkää musta.”

Mitä rakkauselämääsi kuuluu?

”Siihen kuuluu kaikkea hyvää. Arki rullaa ihanasti!”

Lue myös: Symbolisia ja kirjaimellisia demoneita – Cyan Kicksin UMK-kappale sai kipinän oudosta näystä ja laulaja Susanna Alexandran vastoinkäymisistä

Kun Dancing with Demons tuli valmiiksi, koko bändi oli yhtä mieltä siitä, että kappaleella haetaan Uuden musiikin kilpailuun. © Connor McBriarity
X