Seura-kerhon toukokuun kirja on Petri Sarasteen Isäni vaiettu sotavankeus – Seuran tilaajana voit ladata ääni- tai e-kirjan maksutta!

Seura-kerholaisena saat maksutta kuukausittain vaihtuvan kirjan. Petri Sarasteen teos on kuunneltavissa hänen itsensä sekä Kari Lumikeron lukemana äänikirjana tai sen voi ladata e-kirjana.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toukokuussa järjestetään myös Seura-kerhon kirjailijatapaaminen Kustannusosakeyhtiö Otavan tiloissa Helsingin keskustassa.

Seura-kerholaisena saat maksutta kuukausittain vaihtuvan kirjan. Petri Sarasteen teos on kuunneltavissa hänen itsensä sekä Kari Lumikeron lukemana äänikirjana tai sen voi ladata e-kirjana.
(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

Seura-kerhon toukokuun kuukauden kirja on Isäni vaiettu sotavankeus (Otava), jonka on kirjoittanut palkittu toimittaja ja ulkomaankirjeenvaihtaja Petri Saraste. Kirja pohjautuu Sarasteen isän päiväkirjaan, jonka Saraste sai luettavakseen vasta isän kuoleman jälkeen.

Petri Saraste

Kauko Saraste jäi neuvostosotilaiden vangiksi heinäkuussa 1944, ja hän vietti seuraavat puoli vuotta kolmella venäläisten vankileirillä. Hän pääsi takaisin Suomeen vankien toisessa palautuserässä jouluna 1944.

Isä ei juuri koskaan puhunut sota-ajoista ja vastaili niistä esitettyihin kysymyksiinkin hyvin niukasti. Petri Saraste toki tiesi isänsä olleen vankileirillä, mutta ei yrittänyt siitä enää aikuisena juuri udella, koska tiesi kyselemisen turhaksi.

Siksi olikin iso yllätys, kun Petri Saraste sai käteensä isän sotakokemuksistaan kirjoittaman päiväkirjan heti tämän kuoleman jälkeen. Isä oli nimenomaisesti tahtonut jättää muistelonsa pojilleen.

Seura-kerhon toukokuun kirja Isäni vaiettu sotavankeus sisältää isän päiväkirjan kokonaisuudessaan. Petri Saraste kehystää sen oman sukunsa tarinalla sekä Suomen historialla, jossa sotavangit ovat oma, aikanaan häpeälliseksikin koettu lukunsa.

Petri Saraste teki kirjan Isäni vaiettu sotavankeus
Voit ladata teoksen itsellesi jo 30.4. alkaen ja koko toukokuun ajan. © Otava

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X