Seuran lukijat kertovat kohtaamisista Sauli Niinistön kanssa: ”Sauli ei suostunut istumaan takapenkillä”

Seuran lukijat kertovat kohtaamisista Sauli Niinistön kanssa. Mieleen on jäänyt muun muassa se, ettei Sauli halunnut istua auton takapenkillä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sauli Niinistö teki ensimmäisen maakunta­matkansa presidenttinä Saloon vuonna 2012.

Seuran lukijat kertovat kohtaamisista Sauli Niinistön kanssa. Mieleen on jäänyt muun muassa se, ettei Sauli halunnut istua auton takapenkillä.
Teksti:
Mirka Heinonen

Presidentti ei ehkä muista kaikkia tapaamiaan kansalaisia, mutta kansalaiset kyllä muistavat presidentin, jos he onnistuvat kohtaamaan hänet vallan kasvokkain.

Pyysimme Seuran verkkokyselyssä lukijoita kertomaan, millaisia hetkiä heillä on ollut Sauli Niinistön kanssa.

”Presidentin kirje on tallessa”

Sauli vastasi tyttäreni lähettämään kirjeeseen. Presidentin kirje on edelleen tallessa, ja mukana oli myös Lennu-koiran kuva. Hyviä eläkepäiviä hyvälle presidentille.”

Ihmeiden aika ei ole ohi

”Sauli Niinistö on ystävällisin presidentti”

Olen kohdannut Niinistön jo silloin, kun hän oli vasta ehdolla presidentiksi. Tapasimme Cafe Niinistössä ja kuuntelimme tulevan presidentin ajatuksia ajankohtaisista asioista. Sauli Niinistö oli kunnioitettava presidentti koko 12 vuoden ajan. Paras ja ystävällisin presidentti Suomen historiassa.”

Moona

”Sauli Niinistö Istui pelkääjän paikalle”

Olin vaalityössä hänen autonkuljettajanaan omalla autollani pääkaupunkiseudulla vuonna 2007. Tupakkataukoja piti pitää, koska hän poltti tuohon aikaan. Kansanmiehenä Sauli ei suostunut istumaan takapenkillä, vaan etupenkillä pelkääjän paikalla. Hän sai silloin eduskuntavaaleissa ääniä suomenennätysmäärän, jota ei ole rikottu. Nyt toivotan Saulin tervetulleeksi eläkeläisten seuraan!”

Logistikko

”Sauli Niinistö on Suomen historian paras presidentti”

Sauli kävi työpaikallani haastattelussa, se oli hieno hetki. Arvokas mutta ihmisen tasolla oleva mies. Arvostan. Kiitos Suomen historian paras, kansaa yhdistävin presidentti.”

Emmi

”Istuin hänen kanssaan kahdestaan”

Olin puualan menekinedistämismatkalla Japanissa. Siellä oli eräs lounastilaisuus, jossa istuin hänen kanssaan pikku pöydässä kahdestaan. Puhuimme perheyrityksistä ja Pohjois-Suomen erityispiirteistä, jossa pitkät etäisyydet ja logistiikka ovat haasteena. Niinistön perusteellinen perehtyminen aiheeseen kuin aiheeseen oli ihailtavaa. Terveiset Saulille ja tervetuloa eläkeläisten piiriin: samalla uusi elämä alkaa!”

Jouko Pohjois-Suomesta

”Pilke silmäkulmassa jäi mieleen”

Olin mukana hänen vaalikampanjassa kuusi vuotta sitten. Kohtaamiset olivat aina mukavia. Hän on mielestäni parhain presidentti minun elinaikanani. Rauhallinen, maltillinen ja kaikkia kuunteleva, siis koko kansan presidentti. Hymy ja pilke silmäkulmassa ovat jääneet erityisesti mieleen. Hän hoiti maamme asioita todella hyvin, ja siksi oli turvallinen olo hänen johtaessaan Suomea.”

Mirja

Ei mikään pönöttäjä

Monta kertaa vuosien varrella olen nähnyt presidentti Niinistön esimerkiksi vaalikampanjoiden yhteydessä, musiikkijuhlilla ja Naantalissa menossa Kultarantaan kesäkauden alkaessa. Hän on aina esiintynyt arvokkaasti, muttei pönöttäen. Keksinyt jotain hauskaa sanottavaa niin ylhäisille kuin alhaisille. Tällä tarkoitan ettei hän ole tehnyt eroa korkeassa asemassa olevan ja tavallisen tallaajan välillä.”

Kansa kiittää

Niinistö suuntaisi Saloon myös viimeiselle maakunta­matkalleen.
Niinistö suuntaisi Saloon myös viimeiselle maakunta­matkalleen. © Jussi Nukari/Lehtikuva

Lue myös: Sauli Niinistö hyvästeli kansalaiset tunteikkaasti Salon torilla – ”Sauli näytti kovin vapautuneelta ja iloiselta”

X