Ajat vaihtuvat Linnan juhlissa – Sauli Niinistö ja Jenni Haukio johdattavat juhlavieraat valssiin viimeistä kertaa presidenttiparina

Tänä vuonna itsenäistä Suomea juhlitaan presidentinlinnassa teemalla ”ajat vaihtuvat”.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jussi-Pekka Rantanen, Milla Madetoja ja Kreeta-Maria Kivioja.

Tänä vuonna itsenäistä Suomea juhlitaan presidentinlinnassa teemalla ”ajat vaihtuvat”.
Teksti:
Terhi Harper

Linnan juhlat etkoineen ja jatkoineen keräävät vuosi toisensa jälkeen miljoonayleisön televisioruutujen ääreen. Juhlahumuun sekoittunee ripaus haikeutta, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio johdattavat juhlavieraat valssiin Linnan parketille viimeistä kertaa presidenttiparina. 

Tämä itsenäisyyspäivä on uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantaselle jo kymmenes Linnan juhlien selostajan tehtävissä. Niin ikään politiikan toimittaja Ari Hakahuhta kuuluu konkareihin. Uutena kasvona nähdään aamujuontajanakin toiminut Milla Madetoja, joka liittyy tammikuussa Ylen uutisankkurien kaartiin.

Sami Sykkö kommentoi muotia tuttuun tapaan

Kutsuvieraiden pukeutumisvalinnat herättänevät tänäkin vuonna tunteita – mikä on sesongin muotiväri, nähdäänkö tohtori Jenni Haukion yllä kierrätyspuku ja kuka on oikaissut pukeutumisprotokollassa? Asuja ja tyylejä kommentoi tuttuun tapaan Sami Sykkö.

Saa nähdä, osuuko muodin ammattilaisen silmään Atlantin myrskyissä marinoitunut soutaja Jari Saario, joka on antanut muotisuunnittelija Teemu Muurimäelle vapaat kädet asuunsa. Lopputulos on yllätys Linnan ensikertalaiselle itselleenkin.

Linnan juhlat, keskiviikko 6.12. klo. 18.50, TV1

X