Kurkistus The Crownin kulisseihin: Roolihahmosta tuli lähes pakkomielle – Prinssi Charlesia näyttelevän Dominicin Westin korvia jopa tuettiin hörölle

The Crownin Dominic West jäi koukuun prinssi Charles -uutisointiin. Kuningatar Elisabetia esittävä Imelda Staunton puolestaan on kiitollinen siitä, että säästyi korsetilta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Mieleeni on jäänyt The Crownin kuvauksista sellainen etikettioppi, että prinssi Charlesin oli kumarrettava äidilleen myös silloin, kun he kohtasivat kahden kesken", Dominic West kertoo.

The Crownin Dominic West jäi koukuun prinssi Charles -uutisointiin. Kuningatar Elisabetia esittävä Imelda Staunton puolestaan on kiitollinen siitä, että säästyi korsetilta.
Teksti:
Anu Räsänen
Kuvat:
Netflix

Dominic West vitsailee kehittäneensä roolihahmostaan, The Crown -sarjan prinssi Charlesista, lähes pakkomielteen.

”Se oli työni kannalta hyödyllistä, että Charles oli kuvausten aikana jatkuvasti esillä. Jäin koukkuun hänestä kertoviin uutisiin, enkä voi vieläkään lakata seuraamasta niitä”, Dominic West kertoo nauraen.

West tutkaili muun muassa, miten Charles reagoi äitinsä kuolemaan ja poikansa Harryn omaelämäkertaan.

”Se kaikki siivilöityy näyttelijän työhön, halusipa tai ei. Koin antoisana sen, että sain nähdä vilahduksia ihmisestä, joka hän on kulissien takana – mitä tapahtuu esimerkiksi, kun hänellä on vaikeuksia mustekynän kanssa.”

© Netflix

Lue myös: Näin Spencerin suku kytkeytyy Britannian kuningasperheeseen – Dianan lapsuudenperhe oli hyvin läheinen hovin kanssa

Apuna työssä prinssin äänikirja

West pohdiskeli myös, kuinka paljon hänen pitäisi jäljitellä Charlesia.

”Sarjan luoja Peter Morgan korosti aina, että tässä ei nyt tehdä imitaatiota. Enkä minä näytä yhtään Charlesilta tai kuulosta häneltä, joten se olikin poissuljettu vaihtoehto. Meikki- ja kampaustiimimme teki kuitenkin parhaansa, ja minulla oli aluksi jopa tuet korvissani”, West kertoo ja näyttää, kuinka hänen korvansa levitettiin hörölleen.

”Niistä ei kuitenkaan ollut sanottavaa hyötyä, joten ne hylättiin tällä kaudella.”

Puhelimaisussa West halusi päästä mahdollisimman lähelle Charlesia. Harjoitellessaan hän kuunteli uudelleen ja uudelleen prinssin 2010 kirjoittamaa ja äänikirjaksi lukemaa teosta Harmony.

”Taivaan kiitos, se on hyvä kirja.”

Lue myös: Sukkanauharitarikunta on Britannian vanhin ja korkea-arvoisin ritarikunta – edes kuninkaalliset eivät pääse jäseneksi helpolla

"Kuningasperheessä on varmasti samat kompastuskivet kuin missä tahansa perheessä. Ne vain ikään kuin korostuvat sen vuoksi, keitä he ovat ja millaisessa talossa asuvat", Imelda Staunton sanoo.
”Kuningasperheessä on varmasti samat kompastuskivet kuin missä tahansa perheessä. Ne vain ikään kuin korostuvat sen vuoksi, keitä he ovat ja millaisessa talossa asuvat”, Imelda Staunton sanoo. © Netflix

Ei proteeseja eikä kasvojenkohotusta

Sekä West että kuningatar Elisabetia näyttelevä Imelda Staunton nauttivat roolihenkilöidensä välisistä jännitteistä.

”Äiti on kuningatar, joka on luvannut pysyä valtaistuimella, kunnes kuolee. Hänen prinssiperillisensä odottaa vuoroaan. Äiti on myös Englannin kirkon johtaja, jolla on eronneita lapsia. Lisäksi heillä on tietenkin normaalit äidin ja pojan väliset jännitteet”, Staunton kuvailee.

”Tosielämässä näitä jännitteitä saattoi olla tai olla olematta, mutta ei ole mitään järkeä tehdä tv-sarjaa ilman draamaa.”

Kuningattaren roolissa Staunton sai myös näytellä jännitteiden piilottamista hillityn ulkokuoren alle.

”Minusta oli ihanaa olla hillitty! Se tuntui suorastaa meditatiiviselta. Me näyttelijät rakastamme suurissa, tunteellisissa kohtauksissa revittelemistä. Oli kuitenkin kiinnostavaa näytellä ihmistä, joka ei voi tuuletella tunteitaan julkisesti.”

Roolityötä fyysisesti rajoittavat ja hillitsevät elementit Staunton sen sijaan jätti mielellään väliin.

”On hyvä, että näyttelijät Elisabetin roolissa ovat vaihtuneet. Kenenkään ulkonäköä ei tarvinnut muokata proteeseilla, eikä minun tarvinnut pukeutua ekstratiukkaan korsettiin, saati mennä kasvojenkohotukseen”, Staunton nauraa.

The Crownin kuudennen ja viimeisen kauden jälkimmäinen puolisko Netflixissä 14. joulukuuta.

Lue myös: Kuninkaallinen reportaasi: Seura The Crown -sarjan jalanjäljillä Lontoossa kuningatar Elisabethin naapurustossa

Olivia Colman astui kuningatar Elisabetin saappaisiin The Crownin kolmannella kaudella. © NETFLIX
X