Toive vuodelle 2023: vaikka vaalit lähestyvät, olisipa vähemmän vastakkainasetteluja

Onneksi jokaiseen väittelyyn ei ole tarvetta lähteä tunteen palolla mukaan, kirjoittaa Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Päätoimittaja Erkki Meriluoto

Onneksi jokaiseen väittelyyn ei ole tarvetta lähteä tunteen palolla mukaan, kirjoittaa Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Teksti:
Erkki Meriluoto

Alkaneen vuoden 2023 osalta on oikeastaan vain yksi toive. Kunpa se ei sisältäisi niin paljon vastakkainasetteluja kuin näin ennalta on odotettavissa.

Viime vuoden loppu ei ainakaan lupaa liikoja. Suomalaiset saivat kuulla alustavat tiedot helpotuksista roimasti kasvaneisiin sähkölaskuihin. Ne herättivät monia kysymyksiä.

Yksi miettii, miksi tuli vietettyä marras-joulukuuta viileässä torpassa sähköä säästäen, jos kyseisten kuukausien sähkönkäytön perusteella saisikin korvauksia sitten maaliskuussa.

Toinen pohtii, miksi toteutti kalliin energiaremontin kotiin, kun sen myötä ei tulekaan mitään erityisiä tukia. Ei edes korotettua kotitalousvähennystä, jos kyse ei ole öljylämmityksen päivittämisestä toiseen energiamuotoon.

Kolmas muistuttaa, että jouluna päästiin nauttimaan matalammasta pörssisähkön hinnasta, koska teollisuus ei sitä niin paljon kuluttanut – onko kotitalouksien rooli sähkönsäästötalkoissa kuitenkaan niin merkittävä?

Vaalien läheisyyden voi jo huomata

Poliittisissa tukipäätöksissä haisevat jo huhtikuun eduskuntavaalit. Sähkön hintakattoa herättiin pohtimaan aivan liian myöhään. Tasapuolisin malli olisi katsoa kotitalouksien edellisen vuoden vastaavan kuukauden kulutusta ja kompensoida siitä puolet. Loppuosa olisi markkinahintaista ja kannustaisi säästötoimenpiteisiin.

Vaalien lähestyessä vastakkainasetteluja nähdään yhä enemmän. Oman jaksamisen kannalta on hyvä muistaa, että onneksi jokaiseen väittelyyn ei ole tarvetta lähteä tunteen palolla mukaan.

Monipuolista luettavaa vuonna 2023

Seuran uusi vuosi käynnistyy perinteitä kunnioittaen. Numerossa 1/23 käsittelemme parissa jutussa parempaa itsestä huolehtimista omien valintojen ja liikunnan ilon kautta. Varsinainen elämänmuutoksissa opastava lehti ilmestyy runsaamman lukupaketin muodossa helmikuun alussa.

Lukupaketteja ilmestyy tänä vuonna muistakin teemoista tasaiseen tahtiin. Luvassa on muun muassa huumoria, luontoelämyksiä ja totta kai myös romantiikkaa.

Vuoden mittaan teemme pieniä uudistuksia lehteen, jotta pystymme vastaamaan teidän lukijoiden toiveisiin entistä paremmin. Niitä kuulemme mielellämme lisää. Onnellista uutta vuotta 2023 kaikille!

Lue myös: Horoskooppi 2023 – Arki, raha ja rakkauselämä! Lue horoskooppimerkkisi koko vuoden ennuste

X