Välillä uutistulva ahdistaa – Nämä kaksi uutista kuitenkin ilahduttavat!

Iloitaan pienistä asioista, etsitään ratkaisuja ja pidetään toisistamme huolta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran tuottaja-toimittaja Tyyne Pennanen.

Iloitaan pienistä asioista, etsitään ratkaisuja ja pidetään toisistamme huolta.
(Päivitetty: )
Teksti:
Tyyne Pennanen

Viime aikoina huonoja uutisia on riittänyt. On sotaa, energiakriisiä ja taantumakin uhkaa.

Hullu naapuri uhkailee ydinpommilla ja suomalaiset hamstraavat joditabletteja. Siksi on pakko välillä oikein väen vängällä etsiä ympäriltään myönteisiä asioita.

Ja kun pysähtyy miettimään, niin itse asiassa niitä riittää: Juuri nyt Helsingin puistoissa tuoksuu ihanasti mullalta ja kosteilta lehdiltä. Iltaisin kaupungin valot heijastuvat meren tyynestä pinnasta ja näkymä on pökerryttävän kaunis. On rakas perhe ja kiinnostava työ ja kivat työkaverit.

Välillä on kuitenkin aamuja, jolloin mietin, että kannattaako alkaa lukea, mitä yön aikana on tapahtunut.

Kyllä kannattaa ja pitää. Jos ikävistä asioista vaietaan ja niiltä sulkee silmänsä, niitä ei voida koskaan korjata.

Näe myös hyvä uutinen

Silti ihan oman mielenterveyden kannalta kannattaa välillä kiinnittää huomionsa hyviin uutisiin.

Esimerkiksi Yle kertoi viime viikolla, että Liesjärven kansallispuistosta on löydetty vuorokauden aikana 1  601 eliölajia. Lukema oli tutkijoille yllätys, koska se oli suurempi kuin mitä ensin oli arvioitu.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että meidän ei pitäisi pysäyttää luontokatoa, mutta välillä on lupa iloita pienestäkin asiasta.

Uutisen hauskuutta lisäsi eliöiden nimet: joukossa on muun muassa pikkupuuhari, mujukilvekäs ja sievätupsunen. Pisteet tutkijoille, jotka ovat keksineet näin mainioita nimiä, jotka ovat kuin Kirsi Kunnaksen saduista.

Iloa pienistä asioista

Yliopisto-lehti on puolestaan haastatellut tähtitieteen opiskelijaa Rilla Laitilaa, jonka opintoja ovat leimanneet koronarajoitukset. Hän koetti olla ahdistumatta ja sai onneksi heti alussa hyviä opiskelukavereita. Nyt hän neuvoo uusia opiskelijoita hakeutumaan toisten luo, vaikka se tuntuisikin vaikealta.

Kannustava ja hyvä uutinen tämäkin.

Iloitaan siis pienistä asioista, etsitään ratkaisuja ja pidetään toisistamme huolta.

Jutun otsikkoa päivitetty 20.10. kello 14.32. Jutun alkuperäinen otsikko oli Välillä uutistulva ahdistaa – Tässä kuitenkin tämän viikon hyvät uutiset! Otsikko päivitettiin muotoon Välillä uutistulva ahdistaa – Nämä kaksi uutista kuitenkin ilahduttavat!

X