Prikaatikenraali Sir Nils Olav III on maailman korkea-arvoisin pingviini – Norjan kuningas löi ritariksi

Norjan kuningas on palkinnut pingviinin palveluksestaan Norjan kruunulle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nils Olav III on maailman korkea-arvoisin pingviini.

Norjan kuningas on palkinnut pingviinin palveluksestaan Norjan kruunulle.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Edinburghin eläintarhassa asuu suurella todennäköisyydellä maailman korkea-arvoisin eläin. Kyseessä on kuningaspingviini Sir Nils Olav III.

Norjan kuningashuoneella on pitkä historia Edinburghin eläintarhan pingviinien kanssa. 1900-luvun alussa norjalainen yrittäjä Christian Salvesen lahjoitti kuningaspingviinin eläintarhaan.

Kun vuonna 1961 eläintarhassa järjestettiin sotilasmusiikkitapahtuma, Norjan kuninkaan kaartin luutnantti Nils Egelien vieraili eläintarhassa. Hän ihastui erityisesti kuningaspingviineihin, joita hän piti hyvin samankaltaisina kuin norjalaiset sotilaat – ryhdikkäinä ja kuninkaallisina.

Kun kuninkaan kaarti palasi Edinburghiin vuonna 1972, Egelien adoptoi yhden pingviinin kaartin jäseneksi ja maskotiksi.

Pingviini sai nimen Nils Olav, joka on yhdistelmä Egelienin omasta, sekä silloisen Norjan kuninkaan Olavi V:n nimestä. Silloin Nils Olav sai varakorpraalin arvon.

Nils Olav III © RZSS

Pingviini uraputkessa

Aina kun kuninkaan kaarti palaa Skotlantiin, Nils Olavin arvoa ylennetään. Vuonna 1982 hänestä tehtiin korpraali, viisi vuotta myöhemmin oli jo ansaittu kersantin arvo.

Kun Nils Olav kuoli hieman kersantiksi ylentämisen jälkeen, hänen seuraajakseen valittiin kaksivuotias kuningaspingviini. Vuonna 1993 Nils Olav II:sta tuli rykmentin kersanttimajuri.

Vuosi 2005 oli käänteentekevä linnun uralla. Nils Olav II sai everstin arvon, mutta sen lisäksi hänet palkittiin hyvästä käytöksestä ja pitkästä palveluksesta Norjan armeijan hyväksi. Samassa tilaisuudessa julkistettiin myös pronssipatsas Nils Olavin kunniaksi.

Myöhemmin kuningas Harald V hyväksyi Nils Olav II:n aateloimisen. Hänet lyötiin ritariksi vuonna 2008. Kuningas oli aateloinnin yhteydessä välittänyt viestin, jossa sanoi pingviinin olevan kaikin tavoin kelvollinen arvoaseman saadakseen.

Nils Olav III © RZSS

Tehtävässään jo kolmas

Hieman aateloinnin jälkeen Sir Nils Olav II kuitenkin menehtyi. Hänen työnsä jatkaja Sir Nils Olav III on parhaillaan tehtäviä hoitava pingviini. Vuonna 2016 hänet ylennettiin prikaatikenraaliksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että Nils Olav III on edennyt jo korkea-arvoisempaan asemaan, kuin kaiken alulle pannut, silloinen luutnantti Nils Egelien.

Ensiarvoisen tärkeää asemaan valittavalle pingviinille on tyyneys ja kyky pysyä rauhallisena.

Kun Sir Nils Olav III ylennettiin edellisen kerran, hänen tehtävänään oli tarkastaa kaikki paikalle saapuneet 50 norjalaissotilasta. Yhdelle sotilaalle hän pysähtyi jopa laulamaan.

Lue myös: Britannian rakastetuin virkamies on Larry-kissa – Päähiirestäjä on pitänyt virkaansa lähes yhtä kauan kuin Margaret Thatcher

 

X