Cornish rex -rotukissat Mauno Muikkunen ja Mäyrä-Kaarlo hurmaavat somejulkkiksina - Omistaja paljastaa, miten suosio syntyi

Kissat pukeutuvat toisinaan hassuihin asuihin ja seikkailevat Ahvenanmaalla. Cornish rex -veljekset ovat kiharakarvaisia ja pitkänaamaisia. Suloisuus ei siis juonnu pörröisestä ulkomuodosta. Mikä näissä seikkailevissa kissoissa oikein viehättää?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mäyrä-Kaarloa ja Mauno Muikkusta seuraa Instagramissa 29 000 ihmistä. Kissat rakastavat hihnassa ulkoilua.

Kissat pukeutuvat toisinaan hassuihin asuihin ja seikkailevat Ahvenanmaalla. Cornish rex -veljekset ovat kiharakarvaisia ja pitkänaamaisia. Suloisuus ei siis juonnu pörröisestä ulkomuodosta. Mikä näissä seikkailevissa kissoissa oikein viehättää?
(Päivitetty: )
Teksti:
Katriina Lundelin

Mäyrä-Kaarlo ja Mauno Muikkunen ovat tottuneita somejulkkiksia. Niistä on otettu kuvia niin paljon, että kissat tuntevat jo kupletin juonen.

Kuvauksissa saa ruokaa, ja siitä nämä kissat pitävät erityisen paljon.

”Hirveästi ei tarvitse houkutella. Riittää kun taputtaa kädellä penkkiä, niin kissat tulevat siihen istumaan saman tien”, kertoo Visa Issakainen, kissaveljesten omistaja.

 

View this post on Instagram

 

Our staff is on holiday for this week so there will be no new pics. Instead we decided to post lots of old favorites to celebrate the fact that we’ve posted over 1000 pics so far 🙀🎉 The theme of this first series is cuddles 😻 ps. While our daddy is away we’re having a spa holiday at our breeders @taru.alahakula 👌😸 #crazycatpeople #cuddlycats #cornishrex #throwback

A post shared by Mäyrä-Kaarlo & Mauno Muikkunen (@crx_doubletrouble) on

Kuvaustilanteessa mennään tietenkin kissojen ehdoilla, eikä kuvaamisesta tule aina yhtään mitään, jos kissoja ei yksinkertaisesti huvita.

Visan sisko, Vilma Issakainen, on rakentanut erilaisia lavasteita kuvauksia varten, ja joskus isokin työ on saattanut valua hukkaan.

”Keräsin viime syksynä värikkäitä lehtiä ja liimasin niitä pahville, johon olin leikannut reiät. Kissojen oli sitten tarkoitus kurkata rei´istä kuin ne olisivat keskellä lehtikasaa. Käytin sen valmisteluun ehkä kolme tuntia.”

No, kissat eivät halunneet työntää päitään pahvin läpi. Ja jos kissa ei halua, niin kissa ei halua.

Sama toimii myös toisin päin. Jos Visa kieltää niitä tekemästä jotain, alkaa armoton mäkätys ja kissamainen vastaan väittäminen.

”Kumpikin kissa on todella itsepäinen. Mäyrä-Kaarlo on vielä itsepäisempi kuin Mauno Muikkunen”, Visa kertoo.

Mauno ei osaa kissojen kieltä, mutta viittomia se osaa – Ja siksi se tulee paremmin toimeen koiran kanssa kuin monet muut kissat

Kissamainen idylli rikkoutuu aika ajoin muiden lajien vierailusta.

Talossa on välillä myös koira, Tuho. Se ei asu pysyvästi samassa asunnossa kissojen kanssa, vaan toisaalla Vilman kanssa, mutta Tuho on usein hoidossa saman katon alla.

Vaikka yhteiselo kissojen ja koiran välillä on pääasiassa toistensa sietämistä, Mauno Muikkunen on kissoista se, joka innostuu välillä leikkimään koiran kanssa.

”Mauno ei ole koskaan oppinut kissojen kieltä. Se on vähän hönö, siksi se varmaan tulee koiran kanssa paremmin toimeen”, Vilma arvelee.

Mauno Muikkunen on myös kovaääninen naukuja. Syy tähän on se, että Mauno on synnynnäisesti kuuro. Kuuroudesta ei sisäkissalle itselleen ole mitään erityistä haittaa, vaikka se muiden asukkaiden korviin saattaa käydäkin.

Kuuroutensa ansiosta Mauno nukkuu hyvin, eikä se pelkää imuria.

Visan oli ensin tarkoitus ottaa yksi kissa. Mutta kun hän meni hakemaan Mäyrä-Kaarloa, kasvattaja kertoi, että pentueessa on kuuro poikakissa, joka etsii myös kotia.

”Soitin Vilmalle paniikkipuhelun, että tarvitsemme toisen kissan nimen lisää”, Visa kertoo.

Koska Maunon kanssa ei voi kommunikoida äänellä, Vilma ja Visa ovat opettaneet sille viittomia. Nyrkkiin puristettu käsi tarkoittaa istu. Ja Mauno istuu.

Ylös nostettu avoin kämmen on Maunolle viesti siitä, että ihmiselle tulee heittää niin kutsuttu ylävitonen. Ja Maunohan heittää.

 

View this post on Instagram

 

Wowzers furiends! 28 000 of you there on the other side of the internez following our adventures 😻 How did that happen! Should we make a little competition to celebrate? . #cornishrex #thankful #highfive 💕

A post shared by Mäyrä-Kaarlo & Mauno Muikkunen (@crx_doubletrouble) on

Kiharakarvaiset cornish rexit ovat hieman kummallisen näköisiä kissoja – Ja silti uskomattoman viehättäviä

Kaarlo ja Mauno ovat rodultaan cornish rexejä: kiharakarvaisia, pitkäjalkaisia ja kapeanaamaisia. Rotu on tunnettu erikoisten piirteidensä lisäksi myös siitä, että se on sosiaalinen ja huomionkipeä.

 

View this post on Instagram

 

Sorry for being so quite lately. It’s the summer holiday season in Finland. It’s never quiet at our home tho. Mauno takes care of it 😼 #deafcat #deafcatdontcare #maunomuikkunen 💪💕

A post shared by Mäyrä-Kaarlo & Mauno Muikkunen (@crx_doubletrouble) on

”Nämä ovat aina mukana kaikessa mitä teemme. Keikkuvat olkapäällä ja tulevat auttamaan ruoanlaitossa. Vessaan ei voi todellakaan mennä yksin. Muuten alkaa huuto”, Visa kertoo.

Aivan kaikki kissojen kommellukset eivät omistajan sydäntä lämmitä.

Säpäleiksi ovat menneet niin perintöposliinit kuin mummon vanhan kristallikruunun lasikupukin.

”Cornish rexit voivat näyttää eleganteilta, mutta kun ne innostuvat, ne ovat kuin norsulauma”, Vilma selittää.

Edes kissojen somejulkisuus ei tule itsestään, vaan sen eteen joutuu näkemään vaivaa

Visa ja Vilma käyttävät paljon aikaa kissojen sosiaalisen median suunnitteluun ja toteutukseen. Se on kannattanut.

Kissaveljeksillä on Instagramissa 29 000 seuraajaa.

Miten kuvata valkoiset kissat aina uudella tavalla? Sitä Issakaiset miettivät paljon, kun he tuottavat sisältöä cornish rex -veljesten instatilille.

Miten kuvata valkoiset kissat aina uudella tavalla? Sitä Issakaiset miettivät paljon, kun he tuottavat sisältöä cornish rex -veljesten instatilille. © @crx_doubletrouble

Sisarukset harrastavat valokuvaamista, ja kissojen kuvaaminen on tuonut harrastukseen uuden ulottuvuuden. Visa ajattelee, ettei samaa kissan naamaa kannata julkaista joka päivä.

Issakaiset miettivät paljon, miten Instagram-tilin saisi pidettyä mielenkiintoisena.

”Etsimme jatkuvasti uusia kulmia valkoisiin kissoihin”, Vilma sanoo.

Kissat saivat oman sosiaalisen median tilinsä vallattuaan ensin Visan tilin. Ensin Visa julkaisi yhden kissakuvan, sitten kymmenen.

”Pian alkoi tuntua, ettei minulla ole enää omaa tiliä ollenkaan.”

Syntyi crx_doubletrouble.

Kissat hyötyvät yllättävällä tavalla hassuihin asuihin pukeutumisesta

Vilma on tilannut kissoille myös hassuja asuja, esimerkiksi silmälaseja. Siron kissan päähän sopivat kuulemma nuken silmälasit. Mutta miten kissat suhtautuvat pukemiseen?

”Eivät ne siitä juurikaan välitä. Tästä keskustellaan sosiaalisessa mediassa silloin tällöin, että onko se kissojen arvoa alentavaa, jos niitä puetaan. Mielestäni olisi eri asia, jos kissat kulkisivat silmälaseissa tai hatuissa jatkuvasti. Mutta sen kuvan ottaminen vie ehkä kaksi minuuttia tai vähemmän”, Vilma sanoo.

 

View this post on Instagram

 

Christmas is really not a date, it’s a state of mind 🎄 We wish you all peace, love and happiness 💕 . #merrychristmas #hyvääjoulua #godjul #peaceloveandhappiness

A post shared by Mäyrä-Kaarlo & Mauno Muikkunen (@crx_doubletrouble) on

Kuvia hassuihin hattuihin puetetuista kissaveljeksistä otetaan talossa vain pari kertaa vuodessa. Lisäksi kissoille on pukemisesta yllättävää hyötyä.

”Kun kissat ovat tottuneita pukemiseen, niin ne hyväksyvät pukemisen myös silloin, kun se on tarpeen jostain muusta syystä.”

Esimerkiksi Maunolla on nyt tilanne, että se joutuu pitämään muovista kauluria, koska sen iho kutisee allergian vuoksi. Allergiaa hoidetaan siedättämällä, mutta allergia helpottaa vasta pidemmän ajan kuluessa, joten nuoleminen pitää estää siihen asti kaulaan puettavalla tötteröllä.

Vastaavasti jos kissa joutuu leikkaukseen, ei toipilaspuvun pitäminen ole ongelma, jos pukeminen on eläimelle jo tuttua.

Mauno ja Kaarlo ovat oikeita maailmanmiehiä, jotka rakastavat matkustamista

Visa ja Vilma ovat tehneet kissojen kanssa varta vasten kuvausreissuja esimerkiksi Ahvenanmaalle. Lisäksi kissat pääsevät tien päälle matkustaessaan sisarusten mökille Keski-Suomeen.

Kaikki kissat eivät rakasta matkustamista, mutta nämä katit ovat innosta soikeina, kun pääsevät uusiin paikkoihin. Ulkona kissat liikkuvat aina hihnassa.

”Kun kaivan kuljetuslaatikon esiin, ne tunkevat heti sisään, että mihinkäs me nyt lähdetään”, Visa kertoo.

 

View this post on Instagram

 

What have you been up to lately? ☀️🏄😸💕 . . #businessasusual #normipäivä #visitlaukaa #visitcentralfinland #cornishrex #supboarding #aquamarine #adventurecats #weeklyfluff #catsofinstagram #kissa #thisisfinland #suomiretki #instacat_meows #bestmeow

A post shared by Mäyrä-Kaarlo & Mauno Muikkunen (@crx_doubletrouble) on

Kaarlo on myös näyttelykonkari ja on sen vuoksi majoittunut esimerkiksi hotelleissa.

Kauimmaksi suuntautunut näyttelymatka Kaarlolla oli Malmössä, Ruotsissa.

”Kaarlo rakastaa näyttelyitä myös siksi, että Maunoa ei kuuroutensa vuoksi saa tuoda näyttelyihin. Kaarlo saa silloin kaiken huomion.”

Nautinto on molemminpuolinen. Mauno saa puolestaan olla ihmisen rakkauden keskipisteenä kotona, kun Kaarlo on poissa.

Kissaharrastaminen sosiaalisen mediassa on antanut paljon myös Visalle ja Vilmalle. Sisarukset ovat tutustuneet ihmisiin Instagramin kissojen takana.

”Meillä on käynyt kissaihmisiä Australiasta asti.”

Australialaiset vieraat pääsivät käymään suomalaisella mökilläkin. Sosiaalinen media yhdistää kissaharrastajia myös oikeassa elämässä.

Lue myös: Maine coon on Suomen suosituin rotukissa – Jättimäinen tupsukorva voi painaa yli 10 kiloa

X