Oletko nostanut pikalainan näistä firmoista: J.W.-Yhtiöt tai WestStar? Näin voit ulosottovelallisena vaatia luoton korkoja takaisin

Yritysryppään tarjoamien yli 2000 euron joustoluottojen asiakkaat ovat saaneet maksamansa korkokulut takaisin palauttamalla velkomustuomiot käräjäoikeuteen. Näin sinäkin voit saada korkokulut takaisin Suomilimiitti, Eurolimiitti ja Ekstraluotto velastasi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Oikeuslaitokset ovat nyt ratkaisuissaan katsoneet ennen syksyä 2019 nostettujen pikalainojen, jopa 250 korkojen olleen kohtuuttomia tai lainaehtojen epäselviä.

Yritysryppään tarjoamien yli 2000 euron joustoluottojen asiakkaat ovat saaneet maksamansa korkokulut takaisin palauttamalla velkomustuomiot käräjäoikeuteen. Näin sinäkin voit saada korkokulut takaisin Suomilimiitti, Eurolimiitti ja Ekstraluotto velastasi.
(Päivitetty: )
Teksti: Juha Pippuri

Kohtuuttomia korkoja joustoluotoistaan perineet J.W. -Yhtiöt, tämän sisaryhtiö WestStar ja näiden perintäyhtiöt Kontio Perintä ovat alkaneet tehdä velallisten kanssa sopimuksia kohtuuttomien korkojen takaisin maksamiseksi. Tämä selviää Seuran haltuunsa saamista käräjäoikeuden asiakirjoista.

Velallisina oikeuksiaan puolustamaan heränneet kansalaiset ovat saaneet lakimiehen avustuksella näiltä yhtiöiltä ottamiensa joustoluottojen korkokulut takaisin.

”Kyseiset pikalainafirmat ovat ilmeisesti todenneet, että häviäisivät oikeuskäsittelyn, ja eivät halua oikeudenkäyntikulujen maksajiksi”, toteaa lakimies Olli-Matti Korhonen.

Muiden pikalainafirmojen kohdalla ei vielä ole päästy tilanteeseen, jossa velkoja yhtä selkeästi haluaa sopia suuren osan tapauksista.

”Mitä suuremmasta summasta kyse, sitä enemmän firmat taistelevat vastaan.”

Lue myös: Kohtuuttomia korkoja pikalainoista maksaneille rahaa takaisin – Myös velkojen ulosottoja on mitätöity

Yksipuolisesta tuomiosta ei saa olla tietoinen

Jos velallinen on vastustanut alkuperäistä velkomustuomiota, hänellä ei ole mahdollisuutta vaatia korkokuluja takaisin. Tuomion täytyy olla yksipuolinen, jotta siitä voi tehdä niin sanotun takaisinsaantihakemuksen.

Valtaosa pikalainavelallisista ei ole vastannut käräjäoikeuden haasteisiin.

Velallinen ei myöskään saa olla tietoinen yksipuolisesta tuomiosta. Yksipuoliset velkomustuomiot ovat lainvoimaisia 30 päivän päästä siitä, kun tuomio on velallisen läsnä ollessa toimitetussa ulosmittauksessa taikka muulla tavoin todisteellisesti toimitettu velalliselle.

Pikalainafirmat eivät pääsääntöisesti ole todisteellisesti toimittaneet tuomioita velallisille, sillä suurin osa velallisista on passiivisesti tyytynyt ulosottoon joutumiseen.

Seura suosittelee asian hoitamiseen asianajajan tai lakimiehen apua, sillä osaavaa velkojaa vastaan voi olla haastavaa taistella.

Ohjeistuksen luomisessa auttoi lakimies Olli-Matti Korhonen

X