Toimeentulotuki, asumistuki, hoitotuki – Tiesitkö, että eläkeläinen voi saada monia erilaisia tukia? Näin hyödynnät ja haet lisätuet eläkkeellä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Asumistuki, toimeentulotuki, hoitotuki ja monet muut tuet ovat myös eläkeläisen haettavissa.
Kaipaatko taloudellista tukea arkeesi? Eläkeläinen voi hakea moni tukia. © Tommi Tuomi
Moni eläkeläisen tuki haetaan Kelasta, mutta muitakin luukkuja on liuta. Vuoden 2023 alussa hyvinvointialueille siirtyi osa kuntien tuista. Vain harva tuntee osaa niistä.

Toimeentulotuki – Saako eläkeläinen sitä tai tukea harrastukseen?

Toimeentulotuki ja tuki harrastukseen ovat haettavissa, mutta niitä haetaan eri paikoista. Kelalla on Suomessa asuvalle perustoimeentulotuki, jos tulot, varat ja etuudet eivät riitä välttämättömiin, päivittäisiin menoihin. Ennen perustoimeentulotukea ihmisen pitää anoa kaikki muut tuet, joihin hän on oikeutettu, koska perustoimeentulotuki on niin sanottu viimesijainen tuki.

Hyvinvointialueen sosiaalitoimi voi myöntää ehkäisevää tai täydentävää toimeentulotukea. Sitä voi saada esimerkiksi toimintakykyä tukevaan harrastukseen. Sosiaalitoimi päättää tuesta harkinnanvaraisesti.

Asumistuki – Voiko sitä saada myös eläkeläinen?

Suomessa asuva, pienituloinen eläkeläinen voi saada eläkkeensaajan asumistukea Kelasta. Asumistukeen vaikuttavat asumismenot, tulot, omaisuus ja se, asuuko eläkeläinen yksin vai avio- tai avoliitossa.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X