Nouseeko Messi kaikkien aikojen suurimpien seuraan?

Mestareitten liigan loppuottelussa pelasivat Real Madrid ja Atletico Madrid. Kannatin jälkimmäistä. En siksi, että fanitin sitä, vaan siksi, että vastustin Real Madridia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mestareitten liigan loppuottelussa pelasivat Real Madrid ja Atletico Madrid. Kannatin jälkimmäistä. En siksi, että fanitin sitä, vaan siksi, että vastustin Real Madridia.
Teksti:
Jari Tervo

Miksi vastustan Real Madridia? Sehän on ikoninen seura. Siinä on pelannut liuta lajin etevimpiä unkarilaisesta Ferenc Puskásista ranskalaiseen Zinédine Zidaneen.

En tavallaan karsastakaan Real Madridia, vaikka kannatan Barcelonaa, mikä kyllä automaattisesti tarkoittaa Real Madridin vastustamista. Vastustan oikeastaan Real Madridissa pelaavaa portugalilaista Cristiano Ronaldoa.

Ja jos tosi tarkkoja ollaan, en varsinaisesti vastusta Cristiano Ronaldoa. Miksi vastustaisin? Hänhän on erinomainen jalkapalloilija, maailman toiseksi paras. Hän esittää hipaisun kaltaisen taklauksen jälkeen riipaisevasti kuolevaa nurmijoutsenta.

Ihailen Barcelonan argentiinalaista Lionel Messiä, mikä tarkoittaa Ronaldon väheksymistä. Tämä saattaa kuulostaa monimutkaiselta, ja se myös on sitä. Fanikulttuuri on kuitenkin yksinkertaista. Se muistuttaa maailmanpolitiikkaa: vastustajan paha vastustaja on hyvä ystävä.

Parhaillaan pelataan jalkapalloilun maailmanmestaruuskisoja. Niitten alkaminen on aina riemukas ja melankolinen hetki. Riemu syntyy hienoista peleistä ja tunteesta, että maailma kohdistaa katseensa yhteen ja samaan pallon hetkeksi.

Melankoliaa aiheuttaa tieto siitä, että vielä eivät ole syntyneet ne suomalaiset miehet, joitten pojanpojanpojanpojat vievät meidät ensimmäisen kerran MM-kisoihin.

Suomen pysyvä poissaolo maailman tärkeimmästä urheilutapahtumasta on saanut suomalaiset pohtimaan, kumpaan heidän tulisi satsata. Pitäisikö nostaa ampumahiihto globaaliksi valtalajiksi vai ryhtyä potkimaan jalkapalloa tosissaan? Pohdinta on vielä kesken. Ehkä kaikille maailman kansoille tulisi opettaa pesäpalloa?

Suomi on jalkapallon kehitysmaa. Siksi olen saanut vuosikymmenestä toiseen seurata lajia puhtaana taiteena, kansalliskiihkosta vapaana. Suosikkimaata olen luonteettomasti vaihtanut kisojen edistymisen mittaan. Olen kannattanut Saksaa, Hollantia, Englantia, Kamerunia, Perua ja Irlantia. Näitä ainakin.

Nyt olen päättänyt toisin. Olen valinnut suosikkini hyvissä ajoin ennen avauspotkua ja toivon, ettei minun tarvitse sitä vaihtaa ennen finaalia. Kannatan Argentiinaa. Haluan nähdä niin monta Messin ottelua kuin suinkin. Hän on loistava jalkapalloilija, mutta MM-kisoissa hän ei ole vielä juhlinut. Hänen saldonsa kisoista on yksi maali eikä yhtään mestaruutta.

Brasilian kisoissa Messin on vihdoin näytettävä, nouseeko hän kaikkien aikojen suurimpien seuraan. Siellä häntä odottavat Pelé, Maradona, Beckenbauer, Cruyff ja Zidane.

X