Työmies on palkkansa ansainnut – Koskeeko sama myös hyvinvointialueiden pomoja?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Koikkalainen
Koikkalainen on Seuran kolumnisti.
"Vaikeimman kautta hoidetaan nyt valtakunnantason asioita. Ehkä se johtuu siitä, että muutenkin mennään lujaa kohti kovempia aikoja", Koikkalainen pakinoi.

Pois se Koikkalaisesta, että asioiden vaikeimman kautta hoitaminen viittaisi keskustapuolueen hätään kannatuspohjansa rapautumi­sesta. Oripäässä – siellä, ­missä ­syntyi valtioneuvos ­Harri Holkeri, suoraselkäinen mies – nukutaan yöt hyvin. ­Siellä asustaa muuan Annika Saarikko.

Koikkalainen on sitä mieltä, että silloin pitää unohtaa omat pikkutarpeet, kun päällä ovat isot, kaikkia koskettavat uhat. Kun esimerkiksi oikein suuri karhu mellastaa, niin silloin pitää olla sitä ­vastassa tiukassa yhteisrintamassa eikä sooloilla karhun varjossa ­omiansa.

Ja taas Koikkalainen korostaa, ettei suinkaan puhu keskustan pelosta pudota Timo Soinin sanoin pikkuruiseksi takiaispuolueeksi.

Karvat korville ja talviunille?

Ei taida olla yhtään hemmoa, jolla menisi nyt ­hyvin. Kysymys on vuodenajasta ja suomalaisten vuosituhantisesta perimästä.

Jos suomalainen olisi viisas, hän löisi karvat korville kuin metsien kuningas mesi­kämmen, sammuttaisi ­valot ja vaipuisi talvikuu­kausiksi ­ikiuneen. Ei kiusaisi ­pimeys eivätkä kipurajan ­yläpuolella keikkuvat pörssisähkön ­hinnat.

Joulukuun alun ­Suomessa ei ole mitään hyvää. Qatarin MM-jalkapallolle Koikkalainen ei sattuneesta syystä ­oikein syty, mutta on sentään yksi valopilkku. Televisiosta tulee säälliseen tahtiin ampumahiihtoa.

Hyviä merkkejä ovat olleet Nastassia Kinnusen ja Olli Hiidensalon ensiesitykset, mutta sekään ei ole niin tär­keää. Ampumahiihto on laji, jota on vain kiva seurata. On sivuseikka, miten suomalaiset menestyvät. No – ei siitä haittaakaan olisi.

Hyvinvointialueet hyödyttävät ainakin pomoja

Enää vajaa kuukausi siihen, kun Suomessa otetaan käyttöön uudet hyvinvointialueet. Paljon ovat parrat pärisseet ja lujilla ovat olleet monen ihmisen istumalihakset ennen kuin tähän on päästy.

Moni epäilee, että kohta ­oltaisiin tukevasti perillä.

Synnytystuskissa on ainakin yksi joukko hoitanut leiviskänsä hyvin. Se joukko on hyvinvointialueiden johtajisto.

Uutissuomalainen ­raportoi, että joukon palkkaus on kunnossa erokorvauksia myöten. Kultainen kädenpuristus on korkeimmillaan yli 200 000 ­euroa.

Sanonta kuuluu, että työmies on palkkansa ansainnut. Koskeeko sama myös hyvinvointialueiden pomoja?

Hyvinvointialueiden – ­niitä on yhteensä 21 – johtajien palkkahaitari on kuukaudessa 12 500–17 800 euroa. Keskiarvo on 15 262 euroa kuukaudessa.

Kehitys kehittyy. Ensi vuonna olemme tässäkin hiukan viisaampia.

Sitä ennen on lusittava joulu. Sitä kohden lapsenkirkkain silmin.

Lue kaikki Koikkalaisen kolumnit tästä!

X