Miten persoonallinen tyyli syntyy? Näin rohkeat pukeutujat kertovat omastaan – Katso kuvat!

Nyt vaatteilla voi leikitellä ja jopa revitellä. Kuusi persoonallista pukeutujaa kertoo, miten heidän tyylinsä syntyy ja mistä sen tunnistaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mia Huumosen tyylissä on aina särmää ja sovinnaisuuden rikkovia yllätyksiä.

Nyt vaatteilla voi leikitellä ja jopa revitellä. Kuusi persoonallista pukeutujaa kertoo, miten heidän tyylinsä syntyy ja mistä sen tunnistaa.
Teksti: Anneli Leppänen

Nykyään virallinen pukeutuminen on monin paikoin saanut väistyä rentouden tieltä. Ja hyvä niin! Nyt vaatteilla voi leikitellä ja persoonallinen tyyli antaa eväät jopa revittelyyn – ikään katsomatta.

Rajoja voi rikkoa pienilläkin jutuilla, kuten lisäämällä asuihin kirkkaita värejä tai panemalla jalkaan räväkät sukat. Yhdistele ennakkoluulottomasti eri kuoseja ja asusteita, joita jo omistat, niin kukkarokaan ei rasitu.

Tässä inspiraatioksi kuusi persoonallista pukeutujaa, jotka ovat vaatteissaan kuin kotonaan. Nappaa vinkit ja luo itsellesi persoonallinen tyyli!

Rohkea rönsyilijä

”Tyylini vaihtuu lennossa aamuisen fiiliksen mukaan mustasta nahka-asusta naiselliseen kukkamekkoon tai rentoon farkkutyyliin. Mukana on aina särmää ja sovinnaisuuden rikkovia yllätyksiä.

Pidän niiteistä, röyhelöistä, kimalluksesta ja teksteistä. Väreillä en leikittele, luotan siniseen. Se on ollut lempivärini vuosikaudet. Saan usein positiivista palautetta persoonallisesta ja rohkeasta tyylistäni, jota on vaikea jäljitellä.”

Mia Huumonen, 54, Life Coach, seksuaalineuvoja

Vaikutteita maailmalta

”Punaisen sävyissä on mukavaa energiaa.”

”Punaisen sävyissä on mukavaa energiaa.” © Pekka Nieminen/Otavamedia

”Vältän solmiota ja tiukkoja kauluksia, sillä viihdyn rennon ja muodollisen pukeutumisen välimaastossa. Tyylini on saanut vaikutteita Etelä-Amerikan kuumista suurkaupungeista, joissa olen viettänyt paljon aikaa.

Maailmalta on myös tarttunut mieltymys kirkkaisiin väreihin pukeutumisessa. Kuviollinen paitani on ghanalaisesta vaateliikkeestä, josta löytyi tällaisia hillitympiäkin kuoseja. Käytän usein punasävyisiä vaatteita. Punaisen sävyissä on mukavaa energiaa.”

Teivo Teivainen, 55, maailmanpolitiikan professori

Rakkautta vintageen

”Kirpputorityylin löysin 80-luvulla. Sillä tiellä olen edelleen.”

”Kirpputorityylin löysin 80-luvulla. Sillä tiellä olen edelleen.” © Pekka Nieminen/Otavamedia

”Lempivuosikymmeneni on 60-luku. Sieltä tyylini on enimmäkseen ammennettu. Aikakauden vaatteissa kiehtovat kirkkaat kuosit, rohkeus ja leikkisyys.

Turhamaisuuttani hivelee tieto, että samanlaista vaatetta tuskin tulee vastaan. Vaatteiden etsiminen kirpputoreilta ja second hand -liikkeistä on jännittävää. Kirpputorityylin löysin 80-luvulla. Sillä tiellä olen edelleen.”

Julle Jalava, 55, arkistotutkija

Vihreän vallassa

”Vihreä edustaa minulle luonnonläheisyyttä ja toivoa.”

”Vihreä edustaa minulle luonnonläheisyyttä ja toivoa.” © Pekka Nieminen/Otavamedia

”Olen aina tykännyt vihreästä. Punatukkaiselle, vihreäsilmäiselle se sopiikin hyvin. En yhdistä vihreää ja oranssia keskenään, vaikka siten vastakohdista tulisi lisää voimaa.

Eläkkeelle jäätyäni myin työvaatteeni kirpputorilla. Verkkareihin en silti vaihtanut, kyllä elämässä pitää olla tyyliä. Nytkin päälläni on kuvioita ja paljettia. Kaikki käy yhteen, koska vaatteet ovat samaa värimaailmaa. Vihreä edustaa minulle luonnonläheisyyttä ja toivoa.”

Eeva-Helena Laurinsalo, 63, toimittaja, eläkkeellä

Itsevarma cowboy

”Asukokonaisuudella viestin kiinnostusta entisajan cowboykulttuuriin ja suomalaiseen kansanperinteeseen.”

”Asukokonaisuudella viestin kiinnostusta entisajan cowboykulttuuriin ja suomalaiseen kansanperinteeseen.” © Pekka Nieminen/Otavamedia

”Tyylini on tarkoituksella ylilyövä. Moni ihailee rohkeutta ja hämmästyy sitä, että asukokonaisuudella viestin kiinnostusta entisajan cowboykulttuuriin ja suomalaiseen kansanperinteeseen.

Todellista rohkeutta osoittavat korvikseni. Teen ne itse kukon pyrstösulista. Moni mies kammoksuu isoja korviksia, eikä laittaisi sellaisia korviinsa. Minäpäs laitan! Naisilta tulee kannustusta ja he usein kyselevät korviksieni alkuperää.”

Kari Kallonen, 60, teollisuusneuvos

Saa kimaltaa

”Kristalleista saan voimaa ja hyvää energiaa.”

”Kristalleista saan voimaa ja hyvää energiaa.” © Pekka Nieminen/Otavamedia

”Monen mielestä säihkyvät korut kuuluvat juhlaan, mutta minulla ne ovat arkikäytössä ja vahvasti osa persoonaani. Pukeudun usein mustaan, ja se kaipaa rinnalleen piristystä ja väriä.

Korukokoelmani on ehtinyt karttua melkoisesti kolmessakymmenessä vuodessa. Mieluisimpia ovat Swarovskin korut, joita olen löytänyt Tartosta. Kristalleista saan voimaa ja hyvää energiaa.”

Lissu Vierikko, 74, leikkipuiston vastaava ohjaaja, eläkkeellä

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 8/20.

Lue myös: Väriä peliin! Kaisa, 56, sai pirteyttä tyyliinsä Vivan muuttujapäivänä

Kaisa Pehkonen Vivan muuttujapäivänä

Kaisa Pehkonen tuli Vivan muuttumis­päivään Espoosta. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X