Rikkooko jalkapalloilija Teemu Pukki seuransa maaliennätyksen Englannissa? – Isyys tuo iloa tähtihyökkääjän elämään kentän ulkopuolella

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki on nykyään myös englantilaisen kotiseuransa Norwich Cityn tehokkain maalintekijä. Vaatimaton kotkalainen on elämänsä kunnossa ja toivoo joukkueensa nousua valioliigaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teemu Pukki on noussut puolessa vuodessa seuransa Norwich Cityn tehokkaimmaksi maalintekijäksi.

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki on nykyään myös englantilaisen kotiseuransa Norwich Cityn tehokkain maalintekijä. Vaatimaton kotkalainen on elämänsä kunnossa ja toivoo joukkueensa nousua valioliigaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Ilpo Musto

Huuhkajien maalitykistä Teemu Pukista on tullut myös englantilaisen jalkapalloseuran Norwich Cityn tähtipelaaja. Vaatimaton kotkalainen on viemässä nykyistä kotiseuraansa kovaa vauhtia Englannin valioliigaan.

Lahjakas pelaaja ei kuitenkaan anna menestyksen mukana tuleville paineille tilaa.

Norwich Cityn tehokkain maalintekijä

Teemu Pukki istahtaa Norwich Cityn pukukopin penkille. Keltainen pelipaita ja pelihousut odottavat varustelokerossa kiiltävän puhtaina valmiina seuraavaan otteluun.

Pukista on puolessa vuodessa tullut seuransa tehokkain maalintekijä. Hän on laukonut vastustajien verkkoon jo ennätykselliset 24 liigamaalia (tilanne 3.3.2019).

Pukki on myös kärkisijoilla mestaruussarjan maalintekijäpörssissä.

”En olisi kyllä odottanut että pelit lähtisivät näin hyvin käyntiin. Ollaan liigan kärkikamppailussa ja kaikki on vielä avoinna. Voitettiin äsken sarjan kärkijoukkue ja ollaan nyt itse paalupaikalla.”

”Tässä on vielä monta ottelua jäljellä mutta mahdollisuudet nousta valioliigaan näyttävät aika hyviltä.”

Tanskasta Brittein saarten pelikentille

Teemu Pukki siirtyi kesällä takaisin brittein saarille pelattuaan sitä ennen neljä kautta Tanskassa Brondbyn joukkueessa. Sitä ennen hän vietti kauden Skotlannissa pelaten Celticin riveissä Glasgowissa.

”Tanskassa meni ihan kivasti ja tulihan sieltä vihdoin muistoksi pokaalikin kun voitettiin Tanskan cup viime keväänä.”

”Neljä kautta oli siellä minulle tarpeeksi. En tehnyt seuran kanssa uutta sopimusta ja läksin kesälomille Suomeen. Mietin siinä rauhassa, minne menisi seuraavaksi pelaamaan.”

Teemu Pukki

Helmikuun alussa Teemu Pukki teki 20. maalinsa Norwich City riveissä, mikä rikkoi seuran ennätyksen 50 vuoden takaa. imago sport/AOP

Pukki kertoo, että pelitarjouksia tuli eri puolilta maailmaa ja valinnan varaa oli. Sitten tuli soitto Norwichista, joka kiinnosti.

”Kävin tosi rakentavat keskustelut seuran valmentajan ja urheilutoiminnan johtajan kanssa. He kertoivat seuranneensa minua jo pitkän aikaa ja uskoivat että voisin olla hyvä pelaaja Norwichille. Päätinkin oikeastaan sen takia tulla tänne pelaamaan.”

Luottopaikka kärkipelaajana

Norwich Cityä valmentaa toista kautta saksalainen Daniel Farke joka on peluuttanut Pukkia joukkueen kärkipelaajana.

Voimakkaana pelaajana hän osaa taistella hyvin keskityksistä, hakeutua oikeisiin paikkoihin ja tehdä niistä maaleja.

“Farke on aika rauhallinen tyyppi mutta aika tarkka siitä, miten me pelataan. Kaikki on ok, jos pelit menee hyvin, mutta saadaan kyllä rapsut korville, jos pelataan huonosti.”

Pukki teki helmikuussa Norwichin seurahistoriaa viimeistelemällä 20 maalia nopeammin kuin kukaan pelaaja joukkueessa viimeisen 50 vuoden aikana.

Pukilla on myös hyvät mahdollisuudet rikkoa seuran yhden kauden maaliennätys, 33 maalia, joka tehtiin 63 vuotta sitten.

”Minä pelaan kärjessä, mutta meillä tekee muutkin maaleja”, Pukki huomauttaa.

”Tärkeintä on, että seura menestyy.”

”Olen porukan vanhimpia”

Teemu Pukki istuu pukuhuoneessa kahden saksalaispelaajan välissä.

”Meillä on kasassa aika värikäs porukka, monen maalaisia pelaajia. On Saksasta, Norjasta, Argentiinasta, Sveitsistä, Bosnia Herzegovinasta, Hollannista, Portugalista, brittejä ja minä Suomesta.”

”Joukkue on melko nuori, keski-ikä on ehkä noin 25 vuotta. Minä olen porukan vanhimpia”, maaliskuun lopulla 29 vuotta täyttävä pelaaja sanoo.

”Olen todella paljon nauttinut isyydestä”

Teemu Pukilla ei ole aikaa lähteä pelien jälkeen pubiin nuorempien pelaajien kanssa, sillä kotona odottavat kihlattu Kirsikka Laurikko ja kohta 14 kuukautta vanha tyttö Olivia.

”On tosi kiva mennä kotiin treeneistä, kun siellä odottaa sellainen pikkanen ilopilleri. Ja vaikka matseissa ei olisi mennyt hyvin, sitä heti unohtaa maalliset murheet lapsen takia. Olen todella paljon nauttinut isyydestä, se on tuonut uutta perspektiiviä elämääni.”

”Sukulaiset ovat jo kaikki käyneet katsomassa meitä. Suomessa käytiin viimeksi lokakuussa, kun oli maajoukkuepelejä.”

Pukki asuu perheensä kanssa Norwichin ulkopuolella pienessä kylässä noin 25 minuutin ajomatkan päässä.

”Saadaan olla siellä omissa oloissamme. Norwichissa emme ehdi niin usein kaupungille, kun tuo pikkuinen rajoittaa menemisiä. Mutta mukavan kokoinen kaupunki tämä on ja ollaan viihdytty”, Pukki kiittelee.

Seuran omistajan Delia Smithin aitiossa

”Seura on pitänyt minua tosi hyvänä. Käytiin joulun alla yhdessä lastensairaalassa moikkaamassa sairaita lapsia ja huomasin siellä miten tärkeää roolia seura pelaa kaupungin toiminnassa.”

Teemu Pukki kertoo että hän on myös tavannut useaan otteeseen seuran omistajan, kokkiohjelmista ja keittokirjoista tunnetun Delia Smithin.

”Delia käy katsomassa jokaisen kotiottelun ja usein myös vierasotteluita vaikka on jo 77- vuotias. Kun tulin tänne Norwichiin Delia kutsui Kirsikan ja Olivian omaan aitioonsa katsomaan ekaa peliäni ja tuli sitten pukuhuoneeseen moikkaamaan.”

Teemu Pukki

Teemu Pukki kertoo, että koko perhe viihtyy Norwichin lähellä olevassa pienessä kylässä. Ilpo Musto©2019

Lähes ainoa suomalaistähti brittifutiksessa

Teemu Pukilla on vuoden sopimus Norwichin kanssa. Ensi kautta hän ei ole vielä edes ajatellut.

”Minulla on nyt sellainen tunne, että pelaan elämäni parasta peliä. Treenatessa ja pelatessa sitä kehittyy koko ajan. Tietysti minulla on joitain heikkouksia joita yritän parantaa”, Pukki pohtii.

Kun 2000-luvun alkuvuosina Englannissa pelasi iso katras suomalaisia jalkapalloilijoita, Pukki edustaa nyt lähes yksin Suomea brittifutiksen tähtitaivaalla.

Maalitykillä ei paineita ensi kaudelle

Odotukset ja paineet seuran maalitykkinä kasvavat.

”En mä kauheasti stressaa, mä oon aika rauhallinen, rento jätkä. Eihän siitä ole muuta kuin haittaa, jos ottaa liikaa paineita.”

Myös Suomessa odotukset ovat korkealla, kun Huuhkajilla on maaliskuussa edessään tiukat EM-karsintaottelut maaliskuussa Italiaa ja Armeniaa vastaan. Sieltäkin moni odottaa Pukilta taas maaleja.

”En ole edes ajatellut niitä matseja, ajatukset ovat koko ajan Norwichin peleissä.”

Huuhkajilla on kuitenkin hyvä vire päällä, joten toivoa voi, että Suomen peli kulkee yhtä hyvin kuin viime vuonna Kansojen liigan matseissa.

X