Veteraani Riitta-Liisa Roponen kumoaa huhut hiihtomaajoukkueen huonosta hengestä: ”Joskus aikaisemmin on ollut vahvempia henkilöitä joukkueessa”

Maastohiihtokausi jatkui suomalaisittain hienosti, kun Iivo Niskanen voitti Otepään maailmancupin 15 kilometrin kisan. Menestyksestä huolimatta muutama hiihtäjä arvosteli maajoukkueen henkeä ja tekemistä viime viikonloppuna.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen hiihti naisten viestissä maastohiihdon Suomen cupissa Vantaalla.

Maastohiihtokausi jatkui suomalaisittain hienosti, kun Iivo Niskanen voitti Otepään maailmancupin 15 kilometrin kisan. Menestyksestä huolimatta muutama hiihtäjä arvosteli maajoukkueen henkeä ja tekemistä viime viikonloppuna.
(Päivitetty: )
Teksti: Timo Kunnari

Tilanne maajoukkueessa tiivistyy, sillä kauden päätapahtuma eli Seefeldin MM-kisat alkaa 20. helmikuuta. Urheilijoilla on paineita.

Viime viikonloppuna kuultiin soraääniä harjoittelusta ja hiihtäjävalinnoista muutaman maajoukkuehiihtäjän suusta. Kommentoijien joukossa oli sekä mies- että naishiihtäjiä.

Krista Pärmäkosken tähdittämässä naisten maajoukkueessa henki on kuitenkin hyvä.

”Jokaisen kisan jälkeen joukkueessa on pettyneitä urheilijoita ja tyytyväisiä urheilijoita”

”Kilpailemme toisiamme vastaan ja jokainen haluaisi olla paras. Joskus tyttöjen kanssa mietimme, että missä työpaikassa on vastaavanlainen tilanne. Jokaisen kisan jälkeen joukkueessa on pettyneitä urheilijoita ja tyytyväisiä urheilijoita. Tämä joukkue on onnistunut siinä, että ilmapiiri on kannustava. Meillä menee tosi hyvin”, sanoo Riitta-Liisa Roponen.

40-vuotias Roponen tietää mistä puhuu. Haukiputaalainen osallistui maailmancupiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Vain kaudella 2004-05 Roponen oli maailmancupista sivussa Ida-tyttären syntymän takia.

Roponen ei kommentoi viikonlopun tapahtumia, vaan ilmapiiriä naisten joukkueessa ylipäätään.

”Aina kun joukkueeseen tulee uusia urheilijoita, he tuovat uutta tuulta ryhmään. Uudet tytöt ovat avoimia. Krista on meidän johtotähti, mutta se ei ole mikään ongelma. Kristan menestys on tuonut elämyksiä meille kaikille”, Roponen miettii.

”Krista on meidän tähti, mutta hän ei vaadi mitään erityiskohtelua”

Maastohiihdon ystävät muistavat takavuosilta aikoja, jolloin naisten maajoukkueen huono ilmapiiri oli hyvinkin julkinen asia. Roposen mielestä tällä hetkellä fiilis joukkueessa on parempi kuin joitakin vuosia sitten.

”Kyllä mä koen niin. Huippu-urheilu vaatii tietyllä tavalla itsekkyyttä. Joskus aikaisemmin on ollut vahvempia henkilöitä joukkueessa. Krista on meidän tähti, mutta hän ei vaadi mitään erityiskohtelua”, Roponen sanoo.

Kauden pääkisan lähestyessä olisi toivottavaa, että rauha hiihtomaajoukkueen sisällä säilyy. Vain sillä tavalla suomalaiset voivat menestyä MM-hiihdoissa. Maajoukkuetta valmentaa Matti Haavisto.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu 26.-27.tammikuuta Ruotsin Ulricehamnissa. MM-kisat Itävallan Seefeldin upeissa alppimaisemissa käydään 20.2.–3.3.

X