“Naisten varauduttava yksinhuoltajuuteen”

Jaa artikkeliTilaa Seura

En, jumalauta, suostu kantamaan sukupuoleni vuoksi syyllisyyttä joidenkin anonyymien paskiaisten edesottamuksista. Eikä pitäisi joutua kenenkään muunkaan.

Olen seuraillut jo pitkään keskusteluita erolasten kohtaloista. Yhtäällä ongelmaksi koetaan se, että etävanhemmat eivät saa pitää yhteyttä lapsiinsa, toisaalla se, että etävanhemmat eivät hoida omaa osuuttaan.

Kummassakin tapauksessa päädytään harmittavan usein yleistämään yksittäisistä esimerkkitapauksista laajempia johtopäätöksiä, joiden arvellaan sopivan kaikkiin isiin tai äiteihin.

Viimeksi tänään näin surullisen esimerkin tällaisesta keskustelusta. Parikin äitiä esitti erittäin ikävään tapaukseen liittyvässä keskustelussa, että jokaisen naisen tulisi varautua yksinhuoltajuuteen.

Isänä ja miehenä minua tuollainen loukkaa.

On olemassa täysin kelvottomia isiä. He eivät ole lainkaan kiinnostuneita omista lapsistaan.  He välttelevät vastuuta. He eivät halua pitää yhteyttä lapsiinsa. Heillä saattaa olla päihdeongelmia. He saattavat olla väkivaltaisia.

Minä en ole tuollainen. En, jumalauta, suostu kantamaan sukupuoleni vuoksi syyllisyyttä joidenkin anonyymien paskiaisten edesottamuksista. Eikä pitäisi joutua kenenkään muunkaan.

Toisaalta koko homman voi tietysti kuitata sillä, että kukaan ei ole sanonut, etteikö jokaisen isänkin tulisi valmistautua yksinhuoltajuuteen. Sitä vain ei katsottu yksittäistapaukseen liittyvän yleistyksen yhteydessä tarpeelliseksi.

Karjalainen uutisoi tänään tutkimuksesta, jonka mukaan kuusi prosenttia äideistä käyttää vakavaa väkivaltaa lapsiinsa. Meillä täällä Oulussa on vahvoja epäilyjä, että keskuudessamme on ehkä elellyt äiti, joka ei ole toiminut ihan kaikilta osin mallikelpoisesti.

Pitäisikö jokaista isää kehottaa valmistautumaan noiden esimerkkien vuoksi yksinhuoltajuuteen?

Vai olisiko se kohta viisaampi, että kukaan ei tee lapsia ollenkaan?

Lue myös:
Voiko Oulun kuolleita vauvoja piilotellutta äitiä syyttää?

Aiheesta internetissä:
Karjalainen: Kuusi prosenttia äideistä käyttää vakavaa väkivaltaa lapsiinsa

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

Lisää Isän pikajuna Bloggerin lukulistaan käyttämällä osoitetta http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/feed

X