Kivekset myymällä saisi kivan Mersun

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kivekset myymällä voi tienata 60 000 euroa.

Kivekset  myymällä voi tienata 60 000 euroa.Amerikassa mies myi kiveksensä ostaakseen Nissanin. Mitä Suomessa saisi, jos pistäisi nyytit myyntiin?

Amerikkalaismies myi toisen kiveksensä. Tutkimustarkoituksessa tehdystä kiveksenpoistosta maksettiin hänelle 35 000 dollaria. Nykykursseilla se tekee reilut 30 000 euroa. Rahaa hän tarvitsi, koska halusi uuden auton. Eikä mitä hyvänsä autoa vaan Nissanin.

Nissanin.

Mies myi kiveksensä saadakseen Nissanin.

Noin tarina ainakin kertoo. Las Vegasista kotoisin oleva Mark Parisi kertoi aikeistaan amerikkalaisessa The Doctors -keskusteluohjelmassa vuonna 2013. MTV ja Ava esittävät ohjelmaa Suomessa nimellä Lääkärit. Parisin paljastus on nähtävissä alla.

Parisin aikeista kertoi aikoinaan ainakin Iltasanomat. Ensimmäisenä Suomessa asiasta kertoi tiettävästi Auto Bild.

Tarina ei kerro, toteuttiko Parisi lopulta aikeensa. Lukuisat nettisivut kuitenkin kirjoittavat asiasta täytenä totena, joten uskotaan huviksemme, että orkiektomiana tunnettu poisto-operaatio todella tapahtui, mies sai autonsa ja ajelee sillä jossakin päin Nevadaa onnellisena päätöksestään.

Kassit kaupaksi tarpeettomina?

Minulla on kaksi lasta. Siinä ei ole jälkikasvua yhtään liikaa eikä liian vähän. Luku on juuri passeli. Kannan siis jalkovälissäni pientä omaisuutta, joka ei minulle itselleni enää mitenkään korvaamaton tärkeä ole.

Kivekset toki tuottavat testosteronia, jonka puute aiheuttaa sukuvietin heikkenemistä ja impotenssia. Pitkään jatkuneena puute voi Terveyskirjaston mukaan johtaa myös karvoituksen vähenemiseen, lihasten heikkouteen ja osteoporoosiin, mutta hormonin puute voidaan korvata hyvin testosteronipistoksilla tai -geelillä. Tuntumakin säilyy ainakin liki ennallaan, kun lyödään aidon tavaran tilalle proteesit.

Mutta mitä kiveksillä saisi? Jos kassit saisi kaupaksi samaan hintaan kuin amerikkalaismies, nettoaisi nyyteistä yhteensä reilut 60 000 euroa.

Kurkustako alas?

Ylen Kuningaskuluttajan vuodelta 2011 olevassa jutussa mainitaan nelihenkisen perheen jonkinlaisiksi keskimääräisiksi kuukausittaisiksi ruoka- ja juomakuluiksi 871 euroa. Hinnat ovat noista päivistä nousseet, mutta jos vaikka nostaisi summan varovaisesti 900 euroon, ei perhe söisi kivesten hinnalla kuin viisi ja puoli vuotta. Aika vaatimaton vastine uhraukseen nähden.

Peniksellekö jatke?

Entäpä jos lähtisi Parisin tapaan autokaupoille? Nissania nyt tosin ei kukaan halua, jos kiveksistä pitää luopua: vähintään Mersu se olla pitää. Tuoreimman hinnaston mukaan kulkusten hinnalla irtoaisi esimerkiksi 250 4Matic Sport A Premium Business -malli, ja vielä jäisi vähän bensarahaakin. Vaikka Mersu onkin, näyttää tuokin äkkikatsomalta melko vaatimattomalta peniksenjatkeelta siihen nähden, että kuulat menisivät vaihdossa.

Punainenko tupa?

Mutta mitäpä jos sijoittaisikin kiinteistöön? Irtoaisiko palleilla paritalon puolikas tai peräti ihan kokonaan oma tönö? Jo vain löytyy!

Kotiseudultani Kemistä osui Etuovi.com-palvelussa välittömästi silmään Takajärven kaupunginosassa sijaitseva talo. Asumuksen kerrotaan ilmoituksessa olevan remonttikohde, mutta koska hinta on vain 17 000 euroa, jäisi kunnostuksiin vielä sievoinen summa.

Mutta on se kuitenkin Kemi. Kun sieltä on kerran lähtenyt, niin vähän hankala se olisi takaisinkaan palata. Eikö Oulussa olisi mitään?

Ainoa kivesten hinnalla saatava talo kaupunki-Oulussa on Herukan kaupunginosassa sijaitseva heikkokuntoinen hökkeli. Myyjä mainostaa paikkaa sopivaksi uuden talon rakentamiselle. Hintaa tontille tönöineen kertyy kuitenkin 59 000 euroa, joten uudisrakennuksen pystyttämiseen jäisi vain tonni. Sillä rahalla ei taida näinä aikona telttaa kummempaa kattoa päänsä päälle saada hankittua. Lisää vaihtoehtoja löytyisi kuntaliitosten Ouluun kytkemiltä maaseutumaisemmilta alueilta, mutta ei tule tästä Jussista maajussia. Antaa olla.

Vallanko kahvaan?

Mitä sitä muuta voisi mies haluta? Valtaa!

Jos keskittäisikin kassimassit kampanjointiin ja pyrkisi neljän vuoden päästä eduskuntaan. Vaan hukkaan voisi mennä sekin sijoitus. Kokoomuksen Laura Räty sijoitti tukijoineen taannoiseen vaalikampanjaansa liki 70 000 euroa – eikä tullut valituksi. Rahan lisäksi hänellä oli näkyvä paikka osoittaa osaamistaan sosiaali- ja terveysministerinä. Kun ei kerran tuokaan riittänyt, niin olisi varsin riskaabeli sijoitus pistää taviksena pallinsa likoon parlamenttipaikan toivossa. Unohdetaan sekin.

Vai eikö sittenkään?

Ehkä on kuitenkin viisain jatkaa elämää nykyisessä kokoonpanossa. 60 000 euroa kuulostaa äkkiseltään isolta rahalta, mutta ei sillä lopulta paljoa saisi. Jos toisaalta kääntää asian toisin päin, pitäisi varmasti moni kiveksensä syystä tai toisesta menettänyt summaa pikkurahana, jos sillä olisi mahdollista saada uusi toimiva kalusto.

Tyytynen siihen mitä on. Kannan mukanani pientä, hyvin pientä, omaisuutta ja rallattelen.

The Asylum Street Spankers: The Scrotum Song

Lue myös:

Se on loppu nyt
Siitä, kuinka kaksi lasta on tarpeeksi.

Kotihoidontuki lakkautetaan kokonaan?
Siitä, kuinka sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty pyrki lakkauttamaan kotihoidontuen.

Aiheesta internetissä:

Terveyskirjasto: Testosteronin puutos (hypogonadismi)

Iltasanomat: Amerikkalaismies myi kiveksensä – osti rahoilla urheiluauton

Yle: Pienituloiselle ruoka on kallista

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 17.4.2015

LänsiAuto: 250 4Matic Sport A Premium Business

Laura Rädyn vaalirahoitusilmoitus

Etuovi.com: Omakotitalo Kemissä, 17 000 euroa

Etuovi.com: Omakotitalo Oulussa, 59 000 euroa

 

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

 

 

X