Persukansanedustaja: ”Köyhät kyykkyyn -tematiikka on selvästi havaittavissa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Perussuomalaiset.

Perussuomalaiset.Mika Raatikaista harmittaa. Hän näkee suunnitelmissa köyhät kyykkyyn -tematiikkaa.

Kyse ei ole kuitenkaan hänen puolueensa miehittämän hallituksen leikkaustoimista. Kyse on Guggenheimista. Kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps) mielestä Helsinkiin kaavaillun taidemuseon havainnekuvassa näkyvä rakennus on ruma.

– Yhtä synkän näköinen kuin koko suunnitelma muutenkin. Köyhät kyykkyyn -tematiikka on selvästi havaittavissa värivalinnoissa… Pikkulapsena tehtiin tarhassa parempia pahvilaatikoista, Raatikainen kirjoitti eilen Facebook-sivullaan.

Se on Raatikaiselta jäänyt ilmeisesti huomaamatta, että köyhät kyykkyyn -tematiikka on näkyvästi esillä myös hänen oman puolueensa kannattamassa hallitusohjelmassa.

Viimeisin osoitus asiasta saatiin eilen – samana päivänä, kun Raatikaisen moittima Guggenheim-suunnitelma julkistettiin -, kun valtioneuvosto julkisti suunnitelmat autoveron alentamisesta.

Kaikkien leikkaustoimien keskellä hallitus alentaa uusista autoista maksettavaa veroa tuntuvasti nimenomaan perussuomalaisten vaatimuksesta. Esimerkiksi perussuomalaisten taustavaikuttajaksi vetäytynyt entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen suorastaan leveili blogissaan puolueensa saavutuksella.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi helmikuussa, että Suomessa on miljoona ihmistä noin tuhannen euron kuukausituloilla.

– Perussuomalaiset eivät hyväksy leikkauksia pienituloisimmilta, Soini julisti.

Nyt kuitenkin perussuomalaiset leikkaa pienituloisimmilta. Esimerkiksi työttömyysetuuksista leikataan noin 200 miljoonaa euroa. Se on sattumoisin suunnilleen sama summa, joka autoveron alentamiseen hupenee.

Hallitus laskeskelee, että ensi vuonna 32 000 euroa maksavan auton voi saada jopa 470 euroa nykyistä halvemmalla. Kuinkahan paljon tämä lohduttaa niitä Soinin mainitsemaa miljoonaa suomalaista, jotka kitkuttelevat alle tonnilla kuussa?

Heidän rätingeissään uusi auto on persujen veronalennuksista huolimatta noin 31 530 euroa liian kallis.

Hallituksen kurituspolitiikan vastustajilta vaaditaan yleensä vaihtoehtoja leikkauksille. Mitäpä jos aloitettaisiin vaikka siitä, että lykätään hyvätuloisten ylellisyystuotteiden, kuten uusien autojen, hankkimisen tukemista parempiin aikoihin?

Rankkojen leikkausten keskellä sellaisessa on selvästi havaittavissa köyhät kyykkyyn -tematiikkaa.

Aiheesta internetissä:

Mika Raatikaisen Facebook-päivitys (23.6.2015)

Iltalehti: Tässä on Guggenheim-arkkitehtuurikisan voittaja (23.6.2015)

Valtioneuvosto: Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti autoveron alennuksista (23.6.2015)

Ratkaisujen Suomi – Pääministeri Juha Sipilän hallituksen strateginen ohjelma (29.5.2015)

Reijo Tossavainen: Perussuomalaisten vaatimuksesta autoverotus alenee (23.6.2015)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

 

 

X