Terrori-isku epäonnistui Petäjävedellä

Jaa artikkeli
Petäjäveden epäonnistuneesta terrori-iskusta tuomittu Jimi Kaski vaihtoi vuonna 2014 Facebook-sivunsa kansikuvaa.

Petäjäveden epäonnistuneesta terrori-iskusta tuomittu Jimi Kaski vaihtoi vuonna 2014 Facebook-sivunsa kansikuvaa.

Tekijä on todennäköisesti vapaalla jalalla jo ensi vuonna.

Mies oli rukoillut koko päivän. Yöllä hän lähti toteuttamaan suunnitelmaansa.

Hän otti mukaansa improvisoimansa pommin ja meni kantaväestön asuttamalle kerrostalolle, jossa asui myös paljon lapsia. Hän sijoitti räjähteen kuitenkin huonosti. Räjähtäessään se rikkoi talon ulko-oven ja aiheutti tuulikaapissa pienen palon, mutta talon asukkaista kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Kun poliisi tarkasti miehen asunnon, sieltä löydettiin pomminrakennusmateriaaleja ja Isis-lippu. Mies kertoi poliisille ajattelevansa ääri-islamilaisesti. Syyttäjän mukaan hän vihaa länsimaalaisia ihmisiä. Oikeudessa miehen puolustus kertoi, että isku oli kohdistettu suomalaista yhteiskuntaa vastaan.

Tuota ei oikeasti tapahtunut. Jos olisi tapahtunut, kenellekään ei olisi ollut epäselvää, että kyseessä oli terroristi.

Mutta seuraava tapahtui oikeasti:

Mies oli juonut kaljaa koko päivän. Yöllä hän lähti toteuttamaan suunnitelmaansa.

Hän täytti kaljapulloja bensalla ja meni turvapaikanhakijoiden asuttamalle vastaanottokeskukselle, jossa asui paljon lapsia. Siellä hän heitti viisi polttopulloa vastaanottokeskuksen ulko-oveen. Osa meni ikkunasta läpi, mutta suurta tuhoa ei aiheutunut, koska pullot oli paiskattu paikkaan, missä ei ollut mitään syttyvää. Osalle talossa asuneista savu aiheutti hengitysvaikeuksia, mutta vakavammilta vammoilta vältyttiin.

Kun poliisi tarkasti miehen asunnon, sieltä löydettiin bensalta haiseva reppu ja kangasta, jota oli käytetty polttopullojen sytyttämiseen. Asunnossa oli myös natsi-Saksan sotalippu. Mies kertoi poliisille ajattelevansa äärioikeistolaisesti. Syyttäjän mukaan hän vastustaa maahanmuuttajia. Oikeudessa miehen puolustus kertoi, että kyseessä oli mielenilmaus maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Oikeasta tapauksesta kertoi Helsingin Sanomat. Mediassa ei ole näkynyt vihjaustakaan terrorismista.

Kuvitteellisessa ja oikeassa tapauksessa ei ole muuta eroa kuin se, että toisessa teko katsottaisiin automaattisesti terrorismiksi, toisessa sitä leimaa vältellään viimeiseen saakka.

Kummassakin tapauksessa kyse on ääriajattelusta, joka purkautuu äärimmäisinä tekoina. Kummassakin teon motiiviin liitetään selkeän poliittinen, yhteiskunnallinen ulottuvuus. Toisessa tekoa selitellään rukoilulla, toisessa juopottelulla, vaikka kumpikaan ei ole niin minkäänlainen puolustus.

Petäjävedeltä kotoisin oleva 25-vuotias Jimi Emil Alexander Kaski tuomittiin perjantaina törkeän tuhotyön yrityksestä kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Jos hänellä ei ole tuoreita aikaisempia linnatuomioita, hän on todennäköisesti ensi vuonna vapaalla jalalla. Kaski selviää vähällä, koska hänen terrori-iskunsa epäonnistui.

Voitteko kuvitella, mikä huuto kuultaisiin, jos ääri-islamisti päästettäisiin vapaaksi jo epäonnistunutta terrori-iskua seuraavana vuonna?

Kuva: Jimi Kaski vaihtoi vuonna 2014 Facebook-sivunsa kansikuvaa.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetistä:

Helsingin Sanomat: Petäjäveden polttopullomies sai kolme ja puoli vuotta vankeutta – Syytetty: isku oli mielenilmaus valtiota vastaan (14.5.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X